Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 godziny temu, slawek74 napisał:

poważnie 🤔🤭 a u nas nie potrafią 🤭🤦😁

chcieli dwa plony ? po gorzowskich w tym roku wszędzie lipa jęczmienia 4 tony zebrałem z najlepszej działki...

Maj prawie bez deszczu a kukurydza po 2 pokosie gorzowskiej ładnie rośnie 

Opublikowano

Może i tak. Trochę żałuję że nie czekałem dłużej. Wyszłoby na to samo a balikow X2. I jeszcze bym nie miał problemów z uprawa i zachwaszczeniem. No ale kto mógł przewidzieć ile będzie deszczu

Opublikowano

Odważyłem się i objechałem pola po chyba 2 tygodniach. 

Tam gdzie pszenżyto i groch na najdalszych polach w czwartek polało bo kałuże fest były.

Chyba jednak qq nie mam takiej tragicznej, u niektórych całe kawałki nie przekracza półtora metra i wiecha. We wtorek coś nadają, na kolbę by było w sam raz 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GABBER85 napisał:

Nie to że ja , ale znajomy i mówił że woli QQ niż  niskie zboża, uprawa ta sama, nawozenie /pół 1x rimel i zapomina, "materiał siewny" z przyczepy w żniwa qq

Aaa to chyba że, pewno jeszcze i siew poznaniakiem? 

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

ile wołac za  1ha qq na kiszonke , 4kl nic specjalnego, 4tyś bedzie OK?

Myślę ,że cena ok 👍 Jakby była dobra to może z 5tyś by było.

Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

Aaa to chyba że, pewno jeszcze i siew poznaniakiem? 

Coś ty, kto by to męczył tak podnośnik.  Lejem, metoda undergoundowa, później bronka...

🤭

Opublikowano
7 godzin temu, KoneserOporu napisał:

Przyjechał do mnie ostatnio przedstawiciel z ubojni z Biskupca z propozycją odbioru bydła. Ktoś z nimi współpracuje może? Jak płacą i jak ogólnie z uczciwością u nich?

Trudno to ocenić musiał byś tę samą sztukę  sprzedać  dla kilku podmiotów. Sprzedaję do nich  chyba że trzy lata odbierają, płacą. Przynajmniej jak jedzie bezpośrednio do ubojni nie ma marudzenia że słaba czy takie tam inne handlarzenie aby na samochód weszła. A jak nie wejdzie to można zamówić karetkę.tylko to już cena na pól 

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, radekz200 napisał:

dokładnie w tym roku jak ktoś zrobił 2 pokosy gorzowskiej i zasiał kukurydzę to wygra 😛

Jak woda była to wygra. Tylko  jak była woda na drugi pokos gorzowskiej to i była by na wschody kukurydzy. 

Nie ma co się czarować że u kogoś sprawdził się jeden pokos i siew a u kogos innego dwa pokosy i siew kukurydzy. A u jeszcze kogoś innego  nie sprawdziło się zebranie gorzowskiej wczesną wiosną i siew kukurydzy bo nie powschodzila. Wszystko zależało od warunków wodnych wiosna i późniejszych opadów. 

Jak woda była to urósł drugi pokos gorzowskiej albo sprawdził się siew kukurydzy po zebraniu pierwszego pokosu. Jakby nie było wody to ani nie urósł by  drugi pokos gorzowskiej czy.mie wzeszła by kukurydza. Żadne inne cuda nie pomogą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v