Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, vodz napisał:

To dlaczego nie przejdziesz do mlekpolu? Lekko jesteś 50 tys w plecy w sierpcu

Na dzisiaj byłbym do przodu ale ogólnie to nie wiem czy to dobry ruch z Sierpca do Mlekpolu

Opublikowano
Marcin441 napisał:

12 godzin temu, vodz napisał:

To dlaczego nie przejdziesz do mlekpolu? Lekko jesteś 50 tys w plecy w sierpcu

Na dzisiaj byłbym do przodu ale ogólnie to nie wiem czy to dobry ruch z Sierpca do Mlekpolu

to może do lydera 🤔🤪🤭

Opublikowano
3 godziny temu, vodz napisał:

Od kiedy tylko jest ten dołek mlekpol płaci lepiej niż sierpc, no ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Na górce też płacił lepiej. Porównywałem ceny na koniec 2022 roku i jak dobrze pamiętam średnioroczna cena wyszła coś około 15-20 groszy lepiej w mlekpolu. Sierpc mial rok albo dwa dość dobre kilka lat temu  i się utarło że dobrze płaci a jak śledzę cenę od 3-4 lat to praktycznie zawsze kilkanaście groszy słabiej. Jedynie grudzień i czasami listopad zaplaci lepiej gdy dostajecie premie z całego roku 

Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

to może do lydera 🤔🤪🤭

Kolega Marcin wlasnie z lydera przeszedł do sierpca także trochę tak głupio

4 godziny temu, krzychu121 napisał:

Na górce też płacił lepiej. Porównywałem ceny na koniec 2022 roku i jak dobrze pamiętam średnioroczna cena wyszła coś około 15-20 groszy lepiej w mlekpolu. Sierpc mial rok albo dwa dość dobre kilka lat temu  i się utarło że dobrze płaci a jak śledzę cenę od 3-4 lat to praktycznie zawsze kilkanaście groszy słabiej. Jedynie grudzień i czasami listopad zaplaci lepiej gdy dostajecie premie z całego roku 

Sierpc zawsze dobrze płacił, w górac, ale i najważniejsze, w dolkach. jak jeszcze oddawalem do rotru to było około 45-50 gr roznicy w dołku, w górce 10 gr na korzyść sierpca. Tylko jakoś jak rotr upadł a rozwinął się polmlek i mlekovita to sierpc jakoś usiadł. Nie rozwijali mocy zakładu a mleka przebywało. Nawet w górce ostatniej pan który był top 3 sierpca przeszedł do gizycka bo tam miał 60k miesięcznie więcej niż w sierpcu. Także jeśliby do mnie z mlekpolu przyjechali to może i bym się skusil.

Opublikowano (edytowane)

@grzesiu pomimo spadku o prawie 7 % indeksu i tak jest to wyżej o ponad 11 % niż przed rokiem. Czyli do tej pory było to ponad 15 %. Jakoś nie widać przełożenia w cenie. A nawet cena jest niższa niż przed rokiem. I to o 30 groszy. W tamtym roku o tej porze miałem 2,38 netto a w tym 2,05 netto przy podobnych parametrach. Jak to wytłumaczysz ? 2,5 netto na dziś dzień bez łaski powinno być 

Screenshot_20240707-135610.png

Edytowane przez krzychu121
  • Thanks 2
Opublikowano
11 godzin temu, DanielFarmer napisał:

honorem dzieci nie wyżywisz, liczy się cena za tą niewolniczą pracę

Fakt zajęcie godne iście białego niewolnika .,ale te dzieci to trochę za dobrze ,,karmione'' stwierdzenie ogólnie po znajomych i po sobie.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 6.07.2024 o 17:32, krzychu121 napisał:

U nas było lepiej w 2021 a 2022 był porównywalny, 2023 i 2024 jest na korzyść Mlekpolu 

Opublikowano
9 godzin temu, Supersebusiek napisał:

Przyczytałem sms-a dostawcy osm Piątnica i za miesiąc lipiec dopłata rynkowa 60 gr to teraz będziecie mieli po 3,30 - 3,60 ? Jak ktoś chce go przeczytać to proszę bardzo link do filmu , 1 minuta 24 sekunda 

Tak jak wyżej kolega napisał. Taki trochę bajer z tą premia. W sumie jak w mlekpolu. Też masz około 50 groszy premi a cena bez zmian 

• Like 1
Opublikowano

Mnie zastanawia dlaczego ryczałt. Widzę dużo ludzi na tym jedzie, no albo 5% straty to za dużo dla was. Albo wasze koszty produkcji są tak minimalne że nie opłaca się 8% czy 23 % za maszyny, w co nie wierzę. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v