Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, karol091193 napisał(a):

O takie info mi właśnie chodzi. Mi wykonawca wmawia, że przy 1300m3 i kanale 2,5m takie mieszadło nie da rady a jak już to może 18 albo większe. W okolicach Kolna agroserwis Krysiak robi fajne mieszadła... Takie jak ciagnikowe tylko plus silnik elektryczny i tanie bo 11kW 6m długości w tej chwili 21 netto a 15kW+3500netto. 

Zobacz jeszcze stachmar ta sama wioska i to samo robi raz u jednego taniej raz u drugiego

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, kampl napisał(a):

Nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji w której przy zarobku rzędu 200 tys zł na miesiąc można mówić że zakup ziemi za 40 tys jest problemem lub kupno dodatkowej tony polifoski za 4tys. Nie wspomnę że mamy obornik który i tak trzeba użyć. A deszcz raz jest raz go nie ma. Za rok możesz się łamać że będzie za mokro. Problemem to jest życie w Radomsku za 1.80. tam to nie było ani perspektywy by zwiększyć hodowle ani pewnie możliwości. I oni też muszą żyć..ą

Nie w każdym wypadku przy wzroście zarobków więcej zostaje, ludzie by wtedy nie bankrutowali jakby tak było. Co nie zmienia faktu, że powinno być łatwiej odłożyć.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, radekz200 napisał(a):

2,8 bez udziału 

Udział ciągle rośnie i jest na pewno miło jak niektórzy pobierają milionowe kwoty jak likwidują lub przepisują na następce

4 minuty temu, damianek2019 napisał(a):

100 tyś na miesiąc i 2,8 zł na rękę i do tego kierowcy 2000 zł trzeba odpalić i 10 pierwiastek co kwartał no no zobaczymy jak młody będzie rządził 

Że niby kierowcy 2tys a to dobre. A co do pierwiastek to nie mierz wszystkich swoją miarą bo nawet jednej sztuki nie dokupiłem od  maja 2021

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, RusiL napisał(a):

Zobacz jeszcze stachmar ta sama wioska i to samo robi raz u jednego taniej raz u drugiego

powiesz jednemu że chcesz kupić u drugiego i masz taniej. u mnie z rękoma do siebie skakali przy budowie a chodziło o dwa zwykłe mieszadła ciągnikowe.

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, czareczek85 napisał(a):

Że niby kierowcy 2tys a to dobre. A co do pierwiastek to nie mierz wszystkich swoją miarą bo nawet jednej sztuki nie dokupiłem od  maja 2021

Nie pisałem o tobie z kim by się nie zgadał to w kolejkach pierwiastki pozamawiane i to po 10 ,15 sztuk 

Opublikowano
23 minuty temu, MKrajes napisał(a):

powiesz jednemu że chcesz kupić u drugiego i masz taniej. u mnie z rękoma do siebie skakali przy budowie a chodziło o dwa zwykłe mieszadła ciągnikowe.

I ca masz na stałe zamontowane ? Co ile czasu mieszasz ?

Opublikowano
25 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

@czareczek85to u was wypłacają udziały ? , w Łapach w mleczarni kolegi ojciec odchodził i miał ponad 100 tyś udziałów to nic nie dali , wziął prawnika i też ręce rozłożył , w ogóle nie do ruszenia kasa , wirtualne pieniądze .

Ja w Szczekocinach straciłem udziały, bo odszedłem z dnia na dzień. 

Teraz polmlek po przejęciu wypłaca udziały x1.5

Opublikowano
31 minut temu, damianek2019 napisał(a):

Nie pisałem o tobie z kim by się nie zgadał to w kolejkach pierwiastki pozamawiane i to po 10 ,15 sztuk 

Czyli będą drożeć. Przekraczają już 10tys za sztukę. 

Opublikowano
12 godzin temu, damianek2019 napisał(a):

100 tyś na miesiąc i 2,8 zł na rękę i do tego kierowcy 2000 zł trzeba odpalić i 10 pierwiastek co kwartał no no zobaczymy jak młody będzie rządził 

A od kiedy rolnik daje pensje kierowcy , o czy ty piszesz chyba że ja czegoś nie rozumiem 

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał(a):

A od kiedy rolnik daje pensje kierowcy , o czy ty piszesz chyba że ja czegoś nie rozumiem 

Może ma jakiś układ z kierowcą np. leje wodę?

A były już takie małe afery że rolnik miał układ z kierowcą. Kto wie?

Bo jak to inaczej racjonalnie wytłumaczyć.

• Like 2
Opublikowano
18 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

I ca masz na stałe zamontowane ? Co ile czasu mieszasz ?

dwa ciągnikowe na stałe. Z reguły mieszam przed wywozem. Wybieranie 3 razy w roku do końca wiosną, po żniwach i na jesieni 

10 godzin temu, alfa napisał(a):

Będą i po 15 jak język się pojawi 

Będą bo na dzień dzisiejszy handlarze czyszczą lokalny rynek. Jałówka spod oceny minimum 3 msc cielna idzie na Turcję (przynajmniej tak twierdzą) za 9400.

Z drugiej strony jak to jest że na zachodzie Europy szaleje niebieski język a u nas firmy i handlarze chwalą się na mediach społecznościowych jak zasiedlają nowe obory pierwiastkami z Danii, Niemiec, Holandii ?

Opublikowano
3 minuty temu, ChiquitaB napisał(a):

Tez slyszalem ze niskocielne za 9.5tys idą ale stado minimum 10tys wydajnosc

Badanie krwi i papier z PFHBiPM i cielna nie mniej niż 3 msc o nic więcej nikt nie pyta. Sporo znajomych sprzedało od 5 do 40 sztuk bo kasa dobra i brak paszy. Jak się rynek wyczyści z towaru i dojdzie jakaś jedna czy dwie podwyżki za mleko to wysokocielne będą szły jak świeże bułeczki po ponad 12 tys  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v