Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dlaczego alfa podaj jakieś szczegóły. 

7 minut temu, MariuszDe napisał(a):

T 18 z filcem w tym roku brałem po 37 zł za m2 trapez bez filca 32 zl

Wielkość trapezu nie zmienia ceny ja chciałem by była bardziej sztywna i kupowałem na miejscu u producenta zamówiłem i za dwie godziny blacha na podwórku była. 

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Co będzie lepsze? Facet który ma mi robić dach powiedział ze to  i tak najlepsze rozwiązanie, te wszystkie folie to nie działają i się psują. 

U mnie zawsze kupowaliśmy blachotrapez ocynk. 45zl brutto. Nie wiem czy opłaca mi się szukać taniej 

Opublikowano

Kolega ma dwa magazyny na zboże przykryte blachą z filcem i nic się nie skrapla ,.

Folia ma te wadę że więcej roboty no i trzeba laty i kontrlaty i w dodatku miejsca na gryzonie pomiędzy folia a blachą. 

Opublikowano
7 minut temu, robert1226 napisał(a):

Wielkość trapezu nie zmienia ceny ja chciałem by była bardziej sztywna i kupowałem na miejscu u producenta zamówiłem i za dwie godziny blacha na podwórku była. 

Ok ja akurat po tym jak przedstawiciel przyjechał i wymierzył czekałem tydzień także też niedługo niby złożyłem wniosek o wymianę dachu z tego KPO wszystko zatwierdzone ale czy kasa będzie się okaże ...

3 minuty temu, robert1226 napisał(a):

Kolega ma dwa magazyny na zboże przykryte blachą z filcem i nic się nie skrapla ,.

Folia ma te wadę że więcej roboty no i trzeba laty i kontrlaty i w dodatku miejsca na gryzonie pomiędzy folia a blachą. 

Oj tak potrafią folie nieźle ściąć a jakbyś miał jeszcze coś zboża na stropie wysypane i folie na dachu to już w ogóle...

Opublikowano
33 minuty temu, robert1226 napisał(a):

Kilku majstrów mówi że skrapla się na tym i że mokre krokwie są od góry nie wiem czy to prawda 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, kampl napisał(a):

W miarę utwardzony plac, tylko lać beton. 20cm betonu to już pożadna grubość. Wtedy wychodzi 12 tys

Ja robię przemysłową wykewke. Za 140m2 około 15k, plus kruszywo na spod i zagęszczenie. Grubość 15cm. 

Blachę trapez 0.52-31zl 

Dach mam zafoliowany więc nie brałem antykondemsacyjnej. Też słyszałem różne opinie na ten temat 

Opublikowano
21 minut temu, alfa napisał(a):

Kilku majstrów mówi że skrapla się na tym i że mokre krokwie są od góry nie wiem czy to prawda 

Majstrzy to czasem potrafią wszystko spiepszyc i to raczej były by przecieki nie skraplanie , chyba że filc słabo przyklejony.

Opublikowano
4 godziny temu, dabrowskit napisał(a):

Za 1700 zł za metr można postawić już w miarę dobrych firmach. Nie robiąc pod klucz  możesz te 200 zł  taniej zrobić 

wyczyść skrzynkę to Ci opowiem jakie ceny u mnie. za 1700 nie ma szans.

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał(a):

Może nie jakiś wielki budynek ale blaszak na samochody mam z co najmniej 5 lat i nigdy nic się nie skroplilo same plusy z filcu 👍

• Like 1
Opublikowano

Skraplać to się może nie skrapla. Chodzą opinie, że filc ciągnie wilgoci z powietrza i blacha ulega szybszej erozji. 

Okaże się za 15 lat. Po 5 może jeszcze nic nie widać 

Opublikowano

Guzik prawda to są opinie tych co sprzedają i montują płyty warstwowej by towar schodził,  bo chciałbym łapał te wilgoci z powietrza to przy jakimkolwiek słońcu szybko wyschnie bo blacha się mocno nagrzewa .

Opublikowano
Godzinę temu, robert1226 napisał(a):

Guzik prawda to są opinie tych co sprzedają i montują płyty warstwowej by towar schodził,  bo chciałbym łapał te wilgoci z powietrza to przy jakimkolwiek słońcu szybko wyschnie bo blacha się mocno nagrzewa .

Nie upieram się. Czas pokaże. Może być, że blacha z filcem wytrzyma dłużej, bo blacha blasze nierówna. 

Czas wszystko zweryfikuje. 

Do pomieszczeń inwentarskich na pewno bym nie założył blach z filcem

Opublikowano
23 godziny temu, Vee napisał(a):

Jasne że taniej,jestem z Podlaskiego i wiem co mówię, ogólnie teraz na rusztach  pod klucz około 2 tys netto za metr

Chyba 1-2 lata temu .

Teraz zamiast 2 to 3 jest 

Opublikowano
2 godziny temu, plati napisał(a):

Nie upieram się. Czas pokaże. Może być, że blacha z filcem wytrzyma dłużej, bo blacha blasze nierówna. 

Czas wszystko zweryfikuje. 

Do pomieszczeń inwentarskich na pewno bym nie założył blach z filcem

Do zwierząt to płyta albo eurofala...

Opublikowano

Nie tylko do zwierząt płyta jest najlepsza. Na garażu mam z filcem i więcej bym jej nie położył skrapla się trzeba w zgniłe dni drzwi uchylać. Na innym garażu membrana i blacha to jak ktoś tu napisał myszy mają gdzie się pierd****

Opublikowano
54 minuty temu, plati napisał(a):

Słyszałem właśnie, że piany gryzonie nie ruszają, ale tylko część będzie ogrzewana więc raczej nie będę robił całego dachu pianą

Najlepsze rozwiązanie to płyta blacha-blacha ale inna półka cenowa 

Opublikowano (edytowane)

A jak tam MSM Mońki? Co roku w listopadzie dawały premie do każdego litra zdanego w całym roku. W tym roku też coś dali?

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano (edytowane)

Dość cienko w Mońkach za październik wyszło 2,16netto 3,5bi 4,4tł za listopad plus 10 groszy. Chyba za wszystkie litry premi nie będzie choć plotki są różne a może to bardziej nadzieję;)

Edytowane przez Matmen
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v