Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

W d*pie to ty masz własne życie i zdrowie, a także innych,.jeździsz samochodem?

Jeżdżę tylko ja mam tak że dopóki  jade to nie zasnę  na światłach parę razy przysnełem.

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, piotrc330 napisał:

Jeżdżę tylko ja mam tak że dopóki  jade to nie zasnę  na światłach parę razy przysnełem.

To kozakuj dalej, niedawno syn znajomego zabił człowieka na przystanku, wracając do domu po nocce.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Widzę że niektórym się oczy otwierają i przestają wierzyć w te jego bajania, w dzień w polu i przy bydle, a w nocy na etacie🤦‍♂️😂, ile tych nocy wytrzymasz pod rząd, dwie, trzy?Chyba że ten etat to spanie w stróżówce.

Tak jak mówisz albo buja w obłokach albo w najgorszym wypadku jedzie na diecie białkowej bo tak jak mówisz dwie góra trzy noce raz na bardzo długo można wytrzymać przy takim tempie ale kurczę nie 2 lata ;) Mało tego już jak robisz drugą dobę z małą ilością snu lecąc na dobrych obrotach to po pewnym czasie widzisz dźwięki i słyszysz obrazy, a tu koleś leci 2 lata

Jak tak se go teraz czytam, to że się tak wyrażę takie bajki to dzieciom do snu można nawijać.

41 minut temu, piotrc330 napisał:

Nie musisz wierzyć  mam to w d, mówiłem  wcześniej  2 lata już tak trzymam są dni że po obrządku mnie ścina i te 2 3 godziny muszę się kimnąć. 

Kurła chłopie, weź no daj namiar na tego dilera :D bo widać, że ma towar najwyższych lotów :D :D

Opublikowano
10 godzin temu, piotrc330 napisał:

Nie musisz wierzyć  mam to w d, mówiłem  wcześniej  2 lata już tak trzymam są dni że po obrządku mnie ścina i te 2 3 godziny muszę się kimnąć. 

Przyznaj się że stary pewnie robi na gospodarstwie a ty na etacie i nie raz jak dasz radę pomagasz.🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Michal2399 napisał:

Przyznaj się że stary pewnie robi na gospodarstwie a ty na etacie i nie raz jak dasz radę pomagasz.🤔

Stary to chodzi  do pracy na etat i czasem coś pomoże.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, WitekRolnik napisał:

Tak jak mówisz albo buja w obłokach albo w najgorszym wypadku jedzie na diecie białkowej bo tak jak mówisz dwie góra trzy noce raz na bardzo długo można wytrzymać przy takim tempie ale kurczę nie 2 lata ;) Mało tego już jak robisz drugą dobę z małą ilością snu lecąc na dobrych obrotach to po pewnym czasie widzisz dźwięki i słyszysz obrazy, a tu koleś leci 2 lata

Jak tak se go teraz czytam, to że się tak wyrażę takie bajki to dzieciom do snu można nawijać.

Kurła chłopie, weź no daj namiar na tego dilera :D bo widać, że ma towar najwyższych lotów :D :D

Nikt  mi wierzyć nie musi.Ja tylko opwiedziałem  jak jest i dlaczego chce zacząć z krowami.Śmiejcie się niech wam na zdrowie idzie. Po pół roku już się organizm przyzwyczaił do snu 3/5godzin fakt że fajki pale energetyki pije i na dzień  to 7 kaw wypije.W nocy jak jade to dużo daje adrenalina,ale jak usiądę to przysypiam.Mówilem że raz na 3 dni muszę trochę się w dzień  przespać. Wspomniałem na samym początku że już zaczynam przy takim trybie wysiadać i nie daje rady powoli.Wiem do czego to prowadzi a mam w drodze syna więc  chce jeszcze  trochę pożyć 

Edytowane przez piotrc330
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Jak nic odkrył gdzieś w polu skrzynkę z towarem który dawali Niemcom czy aliantom i je to, a to było czyściutkie, bez syfu😂

Jakie samakowite  było 😁

Opublikowano
piotrc330 napisał:

3 minuty temu, Michal2399 napisał:

Stary 🤔 oj oj ty też kiedyś będziesz...☝️

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, piotrc330 napisał:

Jakie samakowite  było 😁

Idź lepiej chopczaku spać,  bo widać że ci snu brakuje , albo ty przez sen tak majaczysz. 

A wogule to co mają te twoje mrzonki do cen mleka , poszukaj lub załóż  temat coś bym chciał,  a nie wiem co .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Widać i Tobie to ta przysłowiowa słoma z butów wystaje, współczuję rodzicom mieć takiego syna, ja jak żyję prawie 30 lat, nigdy nawet jak byłem wkurzony na ojca to nie powiedziałem do niego "stary" bo to kuźwa honor nawet nie pozwala by tak się odezwać, ale jak widać niektórzy to za grosz szacunku nie mają...

Stary to możesz tak na traktor czy też jakiś inny przedmiot mówić ale kuźwa nie do rodziców, chłopie trochę szacunku do drugiej osoby.

Nikt  mi wierzyć nie musi.Ja tylko opwiedziałem  jak jest i dlaczego chce zacząć z krowami.Śmiejcie się niech wam na zdrowie idzie. Po pół roku już się organizm przyzwyczaił do snu 3/5godzin fakt że fajki pale energetyki pije i na dzień  to 7 kaw wypije.W nocy jak jade to dużo daje adrenalina,ale jak usiądę to przysypiam.Mówilem że raz na 3 dni muszę trochę się w dzień  przespać. Wspomniałem na samym początku że już zaczynam przy takim trybie wysiadać i nie daje rady powoli.Wiem do czego to prowadzi a mam w drodze syna więc  chce jeszcze  trochę pożyć 

A w tej bajce były smoki??? Przy takim trybie czyli fajki, energetyki, 7 kaw dziennie i do tego 3-5 godzin snu to ty byś tydzień no góra dwa tygodnie wytrzymał takim tempem a następnie wylądowałbyś na oddziale, owszem organizm się przyzwyczaja, ale to na krótką metę można tak raz na jakiś czas grubiej podziałać, ale nie 2 lata, komu te bajki chcesz wciskać jeszcze na takim forum gdzie każdy wie jak to jest z tą gospodarką i robotą w sezonie.

Kuźwa masz syna w drodze i tak lekceważąco do życia podchodzisz to gratuluję głupoty, rozumiem żebyś był sam to można się rzucać w wir pracy, ale jak żyjesz z kimś i do tego oczekujesz potomka to ja tego już nie ogarniam.

I już więcej tego Twego gadania nie będę komentował bo nieźle odklejony jesteś

Pozdro

• Like 5
Opublikowano
14 godzin temu, Gimmeshelter napisał:

@Troker1979 jak bobiki u was w tym roku sypią, widziałem że sporo posiane było w okolicach Kętrzyna, Barcian ? 

No moje najbliższe okolice ale u nas we wsi nikt nie miał. Tyle co z drogi było widać to raczej średnio do słabo. Wszystko co jare w tym roku to słabiutko. Maj  do połowy czerwca praktycznie zero opadów.

Opublikowano
2 godziny temu, WitekRolnik napisał:

Widać i Tobie to ta przysłowiowa słoma z butów wystaje, współczuję rodzicom mieć takiego syna, ja jak żyję prawie 30 lat, nigdy nawet jak byłem wkurzony na ojca to nie powiedziałem do niego "stary" bo to kuźwa honor nawet nie pozwala by tak się odezwać, ale jak widać niektórzy to za grosz szacunku nie mają...

Ja tak się nie zwracam .Tylko na forum tak się mówi .

Hoć nie ukrywam,że ciężko jest się z nim zgodzić w czym kolwiek 😏

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Ja tak się nie zwracam .Tylko na forum tak się mówi .

Hoć nie ukrywam,że ciężko jest się z nim zgodzić w czym kolwiek 😏

Jak ktoś głowę na szyi nosi nie tylko dla ozdoby to i nawet na forum tak nie mówi...

Ty ciesz się, że ich masz, a nie tam marudzisz, pamiętaj z rodzicami to tak jak w związku szczera rozmowa podstawą relacji oraz fundamentem do budowy tejże relacji, no ale do pewnych spraw po prostu trzeba dojrzeć by to zrozumieć.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.08.2024 o 15:11, ThePerkins napisał:

25 ha łąk nieprzesiewanych uj wie ile lat i jeszcze mleko do tego, sorry to nie przejdzie... 

U nas praktycznie wszyscy tak robią. Nie przesiewane łąki.ktore mają nawet kilkadziesiąt lat. I to jeszcze torfy. Czyli da się🙃

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano
Dnia 22.08.2024 o 15:11, ThePerkins napisał:

25 ha łąk nieprzesiewanych uj wie ile lat i jeszcze mleko do tego, sorry to nie przejdzie... 

Przejdzie przejdzie. U nas praktycznie każdy tak gospodarzy i jak kto zawzięty na wydajność nie patrząc na koszta to po 10,5 ma a jak ktoś patrzy ile w kieszeni zostaje z tego co ma do dyspozycji to 8-9 jest 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v