Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, grzesiu napisał:

No i tak się stało. Polecam przejrzeć na krs sprawozdania spółdzielni i przekonać się jakie zyski/straty wygenerowały Wasze zakłady. 

Czarek w prezentowanym materiale zebrał i połączył wszystkie kropki do czego to wszystko dąży!!! 

@Alfa co Ty na ten materiał powiesz? 

Ja myślę że to że Niemcy przejma polska mleczarnie to nic się nie stanie obawiam się Ukrainy. Tu może być lipa 

Opublikowano

Miło poczytać udziałowcowi sm Ryki jak lyder który dopiero co robił wszystko żeby nas przejąć teraz sam ma kłopoty

Smutne jest to że dzięki zagrywką lydera najpierw stracą jego właściciele a później i jego konkurencja

Z Ryk poszli i do lydera, było fajnie przez jakiś czas

Wyszło tak że są bogatsi o udziały 

• Like 1
Opublikowano

Nie o to pytałem. Co uważasz o podpisaniu przez Pana Stefana memorandum i pomocy sąsiadom w odbudowie produkcji mleka. 

2 godziny temu, alfa napisał:

Ja myślę że to że Niemcy przejma polska mleczarnie to nic się nie stanie obawiam się Ukrainy. Tu może być lipa 

Opublikowano

@grzesiuUważam że Ukraina nigdy nie będzie przyjacielem tylko mocnym konkurentem . Mają tanią siłę roboczą która może doić krowy u bogaczy . Ziemi na pasze dla bydła jest . Koszty puki co niskie . Kwestia żeby nauczyli się to robić na wysokim poziomie przy wysokiej wydajności a to dziś nie problem . Wtedy myślę że jak najbardziej mogą udupic polski sektor mleczny . Co za tym idzie powinni ludzie się modlić ci co dziś stawiają nowe obory i biorą miliony na ziemię czy wyrobia się to spłacić  przed tą ,, integracja '' bo może być później problem . Nawiązując do tego co napisałem uważam że źle zrobił i nie powinni tego podpisać 

• Like 6
Opublikowano
5 godzin temu, Zenio23 napisał:

Czy ktoś narzeka na współpracę z niemieckim  Hochlandem?

straszenie niemcem 😂😂😂

Straszenie straszeniem. Widać że wśród ludzi mnóstwo jest pelikanów bo Niemcy żadnego zakładu nie kupili. Zwinęli się z firmy co ma zakład w PrAsnysxu w grudniu zeszłego roku na amen. Powinno się karać za takie fejki.

Opublikowano

Bo ludzie lubią słuchać "apokalipsiazy", a powinni się wziąć za robotę. Ja sprzedaje buraki do p&l i nie narzekam na cenę, nic tak w zeszłym roku w moim gospo nie oddało jak buraki. Był tani cukier to płacili słabo jak cukier zdrozal to płacili dużo lepiej. Przecież oni to kupili żeby zarabiać a nie żeby zamknąć czy inne takie

Opublikowano
2 godziny temu, vodz napisał:

Bo ludzie lubią słuchać "apokalipsiazy", a powinni się wziąć za robotę. Ja sprzedaje buraki do p&l i nie narzekam na cenę, nic tak w zeszłym roku w moim gospo nie oddało jak buraki. Był tani cukier to płacili słabo jak cukier zdrozal to płacili dużo lepiej. Przecież oni to kupili żeby zarabiać a nie żeby zamknąć czy inne takie

nie boli cię że ostatnie 3 sezony na burakach masz po 20% mniej niż w polskim KSC? no tak to my Polski nie zbudujemy 

Opublikowano
22 godziny temu, mate12345 napisał:

z tego co czytam to przeznaczone na lekkie gleby u mnie stanowisko glina, jak wygląda tego zbiór, sieczkarnią z przystawką do kukurydzy?

Ciąłem kosiarką rotacyjną, na drugi dzień grabiłem i trzeciego prasowałem. Myślę że sieczkarnia z bezrzędową przystawką Kempera śmiało sobie poradzi

Opublikowano
16 godzin temu, Karol6130 napisał:

Miło poczytać udziałowcowi sm Ryki jak lyder który dopiero co robił wszystko żeby nas przejąć teraz sam ma kłopoty

Smutne jest to że dzięki zagrywką lydera najpierw stracą jego właściciele a później i jego konkurencja

Z Ryk poszli i do lydera, było fajnie przez jakiś czas

Wyszło tak że są bogatsi o udziały 

Jakie oni mają problemy? Jak narazie to ryki dwa razy w tym roku cenę opuściły

Opublikowano
13 minut temu, Zenio23 napisał:

Jakie oni mają problemy? Jak narazie to ryki dwa razy w tym roku cenę opuściły

Ale to nie Ryki smsy rozsyłają aby kupować 

To nie Ryki mają premie lojalnościowe 

Ryki mają magazyn zaopatrzenia rolników z bardzo konkurencyjnymi cenami

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Ale to nie Ryki smsy rozsyłają aby kupować 

To nie Ryki mają premie lojalnościowe 

Ryki mają magazyn zaopatrzenia rolników z bardzo konkurencyjnymi cenami

Świetne podsumowanie. U dara zupełnie odwrotnie. 

Lojalnościowa, 

Magazyn z cenami wyższymi o 10% niż u innych itd 

Opublikowano
13 godzin temu, Mateusz1q napisał:

nie boli cię że ostatnie 3 sezony na burakach masz po 20% mniej niż w polskim KSC? no tak to my Polski nie zbudujemy 

Szczerze mówiąc to nie wiem ile % jestem w plecy bo nie mam z kim skonfrontować plon/cena. Druga sprawa ksc  jest panswowa także tam stołków stoleczkow.

Opublikowano

Po miesiącach intensywnych negocjacji z grupami handlowymi i ekologicznymi władze duńskie zdecydowały się zmusić hodowców bydła do płacenia około 100 euro rocznie za każde zwierzę. Władze uzasadniają swoją decyzję stwierdzeniem, że przeżuwacze, takie jak krowy i owce, produkują metan układ trawienny, a syntetyczne nawozy azotowe zawarte w trawie, którą jedzą, wytwarzają gazy cieplarniane”.

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

aaa no tak to dzisiaj ceny ustalają 😂 kurła polmlek to pewno na przetrzyma do poniedziałku, chyba że bez zmian to dzisiaj przyślą 

Dziś o 16 ci przyślą że -20 . Oszczędza sobie telefonów a przez weekend chłopy zapomną:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v