Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dużo  osób uciekło  do tego typu skupów w mojej  okolicy jest takich paru .Jak się rozmawia z tymi osobami co tam przeszli , to jest odpowiedź  co z tego że mam mniej  za mleko ale mam spokój  aby było białe I bez  antybiotyku. Po za "reno "jeszcze jest taki trzech skupujących co jeżdżą  po mojej  okolicy

Opublikowano

ja dalej nie rozumie takich ludzi ... sprzedając tylko 100tys na rok i średnio 10gr mniej to jest już 10tys złotych a za to można już spoto płynów do mycia kupić zmienić gumy od dojarki i sporo zostanie ...

• Like 2
Opublikowano

Ale to nie chodzi o gumy. Pisałem kiedyś że u mnie znajomy ma problem z wysoką somatyka. A filtry czyste. Przebadał i praktycznie wszystkie sztuki mają podklinicze. Ale tam jest głębszy problem z ogarnięciem doju. Czy sztuka daje 3 litry czy 10 to doji się tyle samo czasu. 6 aparatów na 20 krów i doj 1,15 h. A mleka 600-700 litrów. Wymiona poniszczone bo aparaty bez masażu. Tylko te zwykłe. To jak ma nie mieć somatyki. Wladowal kupę kasy w szczepienia i malo co pomogło. Więc jak stwierdził najważniejsze że w klasie extra. 

• Like 2
Opublikowano

20 krów co stoją w jednym rzędzie max 35minut pusto dój to poważny problem

bez masażu też się da ale trzeba trochę popracować mam te zwykłe proste i czasem średnia z kilku miesięcy potrafi być poniżej 100

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

U was też tak f16 latają i powietrze mieszają aż wszystko się trzęsie 😂😂

17066266696645463648739593509633.jpg

To z ARiMR. Ktoś na wiosce szambiarke odpalił 🤭

IMG_20240130_155449_8.jpg

To wychodzi, że Ty na wschód ode mnie mieszkasz. A myślałem, że z drugiej strony Łomży 

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, pedro2 napisał:

To z ARiMR. Ktoś na wiosce szambiarke odpalił 🤭

IMG_20240130_155449_8.jpg

To wychodzi, że Ty na wschód ode mnie mieszkasz. A myślałem, że z drugiej strony Łomży 

Ja bym powiedział że na południowy wschód 😂😂

14 minut temu, karol091193 napisał:

U mnie tak wyglądało... Pedro skąd jesteś? Ja zawsze myślałem, że z pod Kolna🤔 

IMG_20240130_155236.jpg

A Karol gdzieś na Mońkach

Opublikowano

U mnie też dzisiaj wywijali od 12 godziny okolice Grajewa. Później wpisałem i okazało się że trwają jakieś duże ćwiczenia NATO symulacja obrony przed atakiem ze wschodu 

Opublikowano
18 minut temu, danielhaker napisał:

Już myślałem że pomyliłem tematy i zajrzałem do pogody 🤨

Prawda to, że Mlekovita za luty -15gr?

weź nawet nie strasz , jeszcze żadnego smsa nie było

Opublikowano
18 minut temu, danielhaker napisał:

Już myślałem że pomyliłem tematy i zajrzałem do pogody 🤨

Prawda to, że Mlekovita za luty -15gr?

Nie prawda z tego co lwiem ma być delikatnie do góry 

43 minuty temu, greg1985 napisał:

U mnie też to było widać 

Opublikowano
53 minuty temu, karol091193 napisał:

U mnie tak wyglądało... Pedro skąd jesteś? Ja zawsze myślałem, że z pod Kolna🤔 

IMG_20240130_155236.jpg

No tak. BKL Łomża -Kolno 

39 minut temu, greg1985 napisał:

No fakt. To Ty gdzieś wys-maz czy wyżej? 

Kurła nawigacja na Podlasiu 🤣🤣

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Dzień dobry w 2026 roku! 🥛
      Rozpoczynamy roczny wątek poświęcony cenom skupu mleka. To tutaj będziemy śledzić kondycję polskiego mleczarstwa, porównywać oferty poszczególnych podmiotów (OSM i firm prywatnych) oraz dzielić się informacjami o podwyżkach (lub niestety obniżkach).
      Początek roku to często czas korekt w cennikach bazowych. Jak sytuacja wygląda u Was na starcie 2026? Czy Wasze mleczarnie wysyłały już nowe cenniki, czy warunki pozostają bez zmian?
      Ponieważ cena mleka to wypadkowa wielu zmiennych, proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru (samo podanie "2,50 zł" niewiele mówi bez informacji o zawartości tłuszczu i białka):
      Województwo:
      Mleczarnia (OSM / Firma):
      Za jaki miesiąc (rozliczenie):
      Cena końcowa (netto):
      Parametry (Tłuszcz % / Białko %):
      Miesięczna ilość dostawy (tys. litrów):
      Dodatki (np. GMO-free, dobrostan, premia lojalnościowa):
      Zapraszam do dyskusji wszystkich dostawców – zarówno tych mniejszych, jak i największych producentów. Porównajmy, kto w 2026 roku oferuje najlepsze warunki współpracy.
      Dbajmy o poziom dyskusji. Merytoryczna wymiana informacji o cenach pomaga nam wszystkim w negocjacjach i podejmowaniu decyzji.
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2026.
      Mlekpol cena za styczeń 2026 1,8871 przy białku 3,4 i tłuszczu 4,1
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v