Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale jakie bzdury? Nigdzie nie powiedział że chce UPAdku upainy a o Schengen to przecież prawda. Gdzie powiedział że chce sowieckich metod? Ty masz problem by zrozumieć kilka prostych zdań?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ulman napisał:

Ale jakie bzdury? Nigdzie nie powiedział że chce UPAdku upainy a o Schengen to przecież prawda. Gdzie powiedział że chce sowieckich metod? Ty masz problem by zrozumieć kilka prostych zdań?

jak nie . Żeby nie pomagać nie przedłużać co to ma być jak nie do upadku Ukrainy .

Schengen to przecież prawda ?. .  gdzie zakazali ?.

20 sek https://www.facebook.com/watch/?v=822180186738128

kto stosuje metody takie ?. co on bredzi .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Jak może upaść to co już upadło? Czym dłużej walczą tym większe prawdopodobieństwo że ten złodziejski twór szlag trafi do reszty. Tylko przedłużają agonię i rujnowanie wszystkiego. Ruscy i tak wezmą wschód a resztę rozpieprzą. Poborowi uciekają gdzie mogą  dając grube łapówki infrastruktura energetyczna rozpieprzona , warto to dalej niszczyć? 

Niemcy przecież schengen zakazali. Nie wiesz o tym?

Gdzie popiera sowieckie metody? W którym miejscu?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Niemcy przecież schengen zakazali. Nie wiesz o tym?

Niemcy wprowadziły tymczasowe kontrole na wszystkich granicach.

Sami nabrali nierobów a teraz chcą zawalić winę na innych .

Jeśli Ukraina upadnie podziękuje Polsce za upadek . będziesz szybko spie....ł zostawisz wszystko .

Opublikowano
42 minuty temu, GABBER85 napisał:

ja widze że sie nakręcacie dobre 15 lat, a niektórzy ponad 30 od Bolka

...gdzieś to musi pierd...ąć , jak to powiedział premier

Jakby nie patrzeć na rządy to cały czas idzie do przodu .

Nakręcanie to sens istnienia tv republika,  wpolsce24, tvn

Opublikowano

Taaa, a dlaczego? 

Jeśli przywrócili kontrolę to jest sprzeczne z schengen. Nie jest tak?

Czy możliwe jest przywrócenie kontroli granicznej w strefie Schengen?

W razie poważnego zagrożenia dla porządku publicznego lub bezpieczeństwa publicznego klauzula ochronna upoważnia, na mocy stosownej Decyzji Rady UE, każde Państwo Członkowskie może podjąć decyzję o tymczasowym przywróceniu kontroli na granicach wewnętrznych z innymi państwami strefy Schengen.
Opublikowano (edytowane)

Są kontrole więc jest to zaprzeczenie z schengen  bo schengen to przepływ ludzi bez kontroli. Czego nie rozumiesz? Kiedy  podjęto decyzję rady UE o przywróceniu kontroli bo nic o tym nie słyszałem. Masz takie dane?

A co do upadliny to nasza pomoc jest guzik warta w całości. Jak ich rozpieprzą to przez USA i zachód a nie przez nas.

Jakbym miał wróżyć to żydka zelenskiego pogonią szybciej jak Putina

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
galan99 napisał:

Jak nie będzie wolnej Ukrainy nie będzie wolnej Polski . A spadochroniarz chce klęski Ukrainy dla czego tego chce ?.

Ty. Aby ruski zbastował należy mu rozbić zaplecze czyli przemysł, punkty mobilizacji, zasoby. Już dawno móżdżę czemu ta wojna taka dziwna. A tu proszę: To Tusku zakazuje aliantom pozwolić na uderzenia w głąb Rosji. No świnia...

Ulman napisał:

Jakbym miał wróżyć to żydka zelenskiego pogonią szybciej jak Putina

Fakt. Mimo iż sojusz jak zwykle przewiduje 3-4 letnią wojnę i prawdopodobne wejscie w bieli na końcu czy to z wojskiem czy na rokowania jest zesrany przed zbytnią popularnością Zełeńskiego. Jakiejś przesadnej sympatii do Polski w sojuszu nie widać więc albo w pewnym czasie zastosują pojęcie problemu polsko-ukraińskiego albo mają plany na ja zarząd komisaryczny nad Ukrainą.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

albo mają plany na ja zarząd komisaryczny nad Ukrainą.

Jak to mawiał szef sztabu 1bz "Nie ma takiej pie.dolonej opcji"

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Ulman napisał:

Są kontrole więc jest to zaprzeczenie z schengen  bo schengen to przepływ ludzi bez kontroli. Czego nie rozumiesz? Kiedy  podjęto decyzję rady UE o przywróceniu kontroli bo nic o tym nie słyszałem. Masz takie dane?

Masz dane .

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2024/1717

z dnia 13 czerwca 2024 r.

dotyczące zmiany rozporządzenia (UE) 2016/399 w sprawie unijnego kodeksu zasad regulujących przepływ osób przez granice

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzienniki-UE/rozporzadzenie-2024-1717-dotyczace-zmiany-rozporzadzenia-ue-2016-399-w-72319634

https://www.dw.com/pl/strefa-schengen-swoboda-z-mnóstwem-ograniczeń/a-69692297

Rada Unii Europejskiej przyjęła aktualizację kodeksu granicznego Schengen

https://crido.pl/blog-taxes/rada-unii-europejskiej-przyjela-aktualizacje-kodeksu-granicznego-schengen/

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Słyszeli jakie jaja?

Ponad dobę ruch promów w Świnoujściu wstrzymany bo jełop się schował w szalupie i wyjść nie chce.

To mi na kpinę zalatuje.

Jak nasze służby działają? Pieprzą o utrudnionym dostępie do szalupy🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

To opuścić delikwenta na wodę i tam spacyfikować.

Dali by wolną rękę msjtkowi pokładowemu albo bosmanowi, to by im pokazał jak wrzoda wycisnąć🤣

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ulman napisał:

A co do upadliny to nasza pomoc jest guzik warta w całości. Jak ich rozpieprzą to przez USA i zachód a nie przez nas.

Jeśli Ukraina poniesie porażkę kto będzie oskarżony jaki Kraj ?.

Polski   rząd powiada stop pomocy , bo Wołyń .

Zachód powie my chcieli ale Polska zablokował pomoc , przez Wołyń .

Podobna sytuacja była już  że to Polska wywołała 2 wojnę światową o jakiś tam Gdańsk .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

Ponad dobę ruch promów w Świnoujściu wstrzymany bo jełop się schował w szalupie i wyjść nie chce.

Kuźwa mać. Świat sie kończy. może gościu zaraz o azyl poprosi?

31 minut temu, galan99 napisał:

Podobna sytuacja była już  że to Polska wywołała 2 wojnę światową

Nawet film powstał "Jak rozpętałem II WŚ" 

Opublikowano
32 minuty temu, galan99 napisał:

Jeśli Ukraina poniesie porażkę kto będzie oskarżony jaki Kraj ?.

Polski   rząd powiada stop pomocy , bo Wołyń .

Zachód powie my chcieli ale Polska zablokował pomoc , przez Wołyń .

Podobna sytuacja była już  że to Polska wywołała 2 wojnę światową o jakiś tam Gdańsk .

I dobrze rząd powiada - nie dawać nic łachudrom dopóki im rura nie zmięknie.  Daaaawno temu się tak powinno z nimi postąpić 

W jaki sposób Polska może zablokować pomoc zachodu? Jakimi środkami?  

Co do schengen to wygląda na to że Braun ma  rację - niemcy rządzą w UE i zmienili legislację która likwiduje podstawowe założenia strefy schengen. W strefie wolnego przepływu ludzi nie będzie wolnego przepływu ludzi więc nie ma schengen. Czego w tym nie rozumiesz? 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

W strefie wolnego przepływu ludzi nie będzie wolnego przepływu ludzi więc nie ma schengen. Czego w tym nie rozumiesz? 

Będzie wolny przepływ. Ale po dokładnej identyfikacji.:lol:

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Déat nie chciał umierać za Gdańsk

Na łamach francuskiego dziennika „l’Oeuvre” ukazał się 4 maja 1939 r. artykuł Marcela Déata pod tytułem „Mourir pour Dantzig?” (Umierać za Gdańsk?). Tekst ten stał się symbolem polityki appeasementu i niechęci części społeczeństwa francuskiego do zaangażowania w kłopotliwy sojusz z Polską.

https://krakow.ipn.gov.pl/pl4/edukacja/przystanek-historia/96942,Dat-nie-chcial-umierac-za-Gdansk.html

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Ąle to Polak🤣

I patrz, nie chce z negocjatorem gadać.

Może z armatką wodną  czy szlaufem pod ciśnieniem by pogadał. Powinni chyba mieć taką na pokładzie🤣

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Déat nie chciał umierać za Gdańsk

Na łamach francuskiego dziennika „l’Oeuvre” ukazał się 4 maja 1939 r. artykuł Marcela Déata pod tytułem „Mourir pour Dantzig?” (Umierać za Gdańsk?). Tekst ten stał się symbolem polityki appeasementu i niechęci części społeczeństwa francuskiego do zaangażowania w kłopotliwy sojusz z Polską.

https://krakow.ipn.gov.pl/pl4/edukacja/przystanek-historia/96942,Dat-nie-chcial-umierac-za-Gdansk.html

A czemu miałby umierać ? Jaki miał w tym interes?

Opublikowano (edytowane)

zaangażowania w kłopotliwy sojusz z Polską.

A czemu miałby umierać ? Jaki miał w tym interes?

Kto zechce umierać za Polskę ?. 

Pomimo że Polska jest w NATO .

Polska sam szuka problemów zachodowi to pasuje spadnie na Polskę .

Kosiniak-Kamysz: Ukraina nie wejdzie do UE, jeżeli nie rozwiąże sprawy Wołynia .

https://www.rp.pl/polityka/art41234351-kosiniak-kamysz-ukraina-nie-wejdzie-do-ue-jezeli-nie-rozwiaze-sprawy-wolynia

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v