Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co wkleił Roman to zwykły klikbajt. Wrzutka która ma zachęcić do odwiedzin strony i prowokować. Słyszał ktoś o pracach nad taką ustawą o zakazie hodowli zwierząt futerkowych. To jest fejk.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zgodzę się. Ale jeszcze z tydzień temu się spierałeś

Bo i niektóre obietnice spełniają. Dwóch PiSowcow już za kratkami, z TVP pogonili PiSowska propagandę, podwyżki dla nauczycieli głosują, a bałagan w prokuraturze jest po to żeby w jakiś sposób zmusić prezydenta do rozmów nad reformami ... Jak się narobi bałaganu to  może i Andrzeja uda się zachęcić do sięgnięcia po miotle ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

@gregor1284 Ja pokazałem konkretny przykład z tym cpk i prognozami. Takie przykłady są co dnia. Ja rozumiem, ze jakiś wyborca pisu ma gdzieś cpk i jego prognozy ruchu tak jak ja mam np gdzieś niektóre obietnice Tuska i ich realizację. Ale skoro jakiś wyborca pisu staje do kłótni z danymi wyssanymi z palca to znaczy, że jego akurat w wała zrobili bo się kłóci i wyzywa za nie prawdę.

Daj teraz drugiej stronie się do tego odnieść bo niepotrzebnie zupełnie zaczynasz ubijać masło. Na tym polega dyskusja 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak pojawi się projekt takiej ustawy w Sejmie to obiecuje Ci że odpalam ciągnik i wyjeżdżam na ulicę...

przecież wyraźne napisane jest ze przyjmują w lutym rekompensaty są załatwione 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

To co wkleił Roman to zwykły klikbajt. Wrzutka która ma zachęcić do odwiedzin strony i prowokować. Słyszał ktoś o pracach nad taką ustawą o zakazie hodowli zwierząt futerkowych. To jest fejk.

top agrar i feyk ? brawo ty 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

cos tam lewica gdakała wczoraj 

Opublikowano (edytowane)

Roman nie takie redakcje robią wrzutki dla kilkaności. A potem w tekście, ze to może tak będzie, ze nie wiadomo itd.

@gregor1284 DO czego tu się odnosić. To są prognozy którymi podpierał się @nie jedyna jego forma odniesienia się do tej wyssanej z palca przez IATA prognozy to kolejne wyzwiska. Sama firma poprawiała prognozę 3 razy i w kolejnej liczby w dół. To co tu się odnosić. Jak to lipa jest.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Projekt ustawy jest już gotowy i będzie zaprezentowany na początku lutego na posiedzeniu Parlamentarnego Zespołu na rzecz zakazu hodowli zwierząt na futro zapowiedziała Małgorzata Tracz posłanka Koalicji Obywatelskiej z Partii Zielonych.

#CzasNaZakaz

? Na początku lutego przedstawimy projekt ustawy o zakazie hodowli zwierząt na futra!

? Wspólnie z @otwarteklatki i @Fundacja_Viva przygotowaliśmy projekt już w ubiegłej kadencji. Wierzę, że w tej go uchwalimy! ✌️

Polecam artykuł @oko_press ?… pic.twitter.com/xhLYYHyk61

— Małgorzata Tracz (@GoTracz) January 13, 2024
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Patrząc po średniej wieku ich posłów osobę przed 50-tką można nazwać młodym PiSowcem xD

No to weź doprecyzuj następnym razem bo ja szukałem ich wyborców w znacznie młodszym gronie 🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

a to kiedyś pizdzielce coś kombinowali ale trzeba by sprawdzić co akurat niewygodnego dla nas głosowali tego dnia oprócz tej piątki kaczora

4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Raczej szarpiesz tylko po nogawkach 🤔

Gdzie? Mi jedna partia nie odpowiada i druga to tak sobie patrzę z boku i zauważam co robią. 

Opublikowano (edytowane)

Za dużo widzę w serwisach takich tekstów , że może będzie, że może być, że prace trwają ale taka nie będzie itd. A tytuł ma być kontrowersyjny i zachęcać do kliknięcia bo od kliknięć są statystyki i można drożej reklamy sprzedać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

No to weź doprecyzuj następnym razem bo ja szukałem ich wyborców w znacznie młodszym gronie 🤣

A to lekko po 50-tce to starzy ludzie ?? Przecież to jeszcze z 15 lat do progu PiSowskiego wyborcy ;)

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Ale skoro jakiś wyborca pisu staje do kłótni z danymi wyssanymi z palca to znaczy, że jego akurat w wała zrobili bo się kłóci i wyzywa za nie prawdę.

5 minut temu, hubertuss napisał:

dwa w jednym sami sobie przeczą 😆

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Za dużo widzę w serwisach takich tekstów , że może będzie, że może być, że prace trwają ale taka nie będzie itd. A tytuł ma być kontrowersyjny i zachęcać do kliknięcia bo od kliknięć są statystyki i można drożej reklamy sprzedać.

a kliknąłeś ? 

Jak będą zamykane fermy?

Projekt ustawy będzie różnił się od tzw. 5 dla zwierząt, która przewidywała roczny czas wejścia zakazu w życie i brak odszkodowań.

Tymczasem nasz projekt przewiduje pięć lat na odejście od hodowli oraz degresywny system odszkodowań polegający na tym, że im szybciej hodowca zaprzestanie działalności, tym większy procent przychodu otrzyma w ramach odszkodowania. Zakładamy również odprawy dla pracowników – mówiła w wywiadzie dla dziennika „Rzeczpospolita” posłanka M. Tracz, który przyznała, że nowe przepisy przygotowuje wraz ze stowarzyszeniem „Otwarte Klatki” i fundacją „Viva”.

Koniec ferm do 2029 roku

W projekcie znajdzie się propozycja zakazu powstawania nowych ferm od 2025 r. oraz likwidacja już istniejących do 2029 r. Podczas pięcioletniego okresu przejściowego hodowcom będą wypłacane odszkodowania. Zostaną one wyliczone na podstawie średniorocznego przychodu podmiotu za dwa lata wstecz. W pierwszym roku wypłacania odszkodowań czyli w 2024 r. hodowcy mogliby liczyć na 25% średniorocznego przychodu, a w kolejnych latach byłoby to odpowiednio: 20%, 15%, 10% i 5%.

- System odszkodowań jest degresywny. Jest tak stworzony, aby jak najszybciej odejść od tej hodowli – tłumaczyła na antenie Radia Tok FM posłanka M. Tracz.

Ostra reakcja hodowców

Reakcja hodowców zwierząt futerkowych na pomysły posłanki Tracz była łatwa do przewidzenia.

- Ledwo doszli do władzy i już chcą zamykać rolnictwo krok po kroku. Najpierw hodowla norek, później reszta. Niech nikt nie ma wątpliwości- to początek realizacji szerszej agendy. Nie ma i nie będzie na to zgody – napisał Szczepan Wójcik.

Ledwo doszli do władzy i już chcą zamykać rolnictwo krok po kroku. Najpierw hodowla norek, później reszta.
Niech nikt nie ma wątpliwości- to początek realizacji szerszej agendy. Nie ma i nie będzie na to zgody. ?? https://t.co/yGcedWqUhF pic.twitter.com/hQXzlmrFN6

— Szczepan Wójcik (@szczepan_wojcik) January 12, 2024

- Najpierw będzie likwidacja hodowli zwierząt na futra, potem likwidacja ferm drobiu, a następnie trzoda i bydło. Żywność będziemy importować, a bezpieczeństwo żywnościowe, którym jako Polska możemy się szczycić, po prostu zniknie. Taki plan miał rząd PiS  w 2020 roku, teraz plan ten realizuje rząd Donalda Tuska. PSL  naprawdę popieracie projekt przeciwko, któremu protestowaliście w 2020 roku? – pytała na portalu X Anna Bryłka z Konfederacji.

Najpierw będzie likwidacja hodowli zwierząt na futra, potem likwidacja ferm drobiu, a następnie trzoda i bydło. Żywność będziemy importować, a bezpieczeństwo żywnościowe, którym jako Polska możemy się szczycić, po prostu zniknie. Taki plan miał rząd @pisorgpl w 2020 roku, teraz… pic.twitter.com/ao4YudMjPw

— Anna Bryłka (@annabrylka) January 12, 2024

- Plasterek po plasterku...Kawałek po kawałku... – dodała Monika Przeworska dyrektor Instytutu Gospodarki Rolnej.

Plasterek po plasterku...
Kawałek po kawałku... https://t.co/Z0s0v18rt1

— Monika Przeworska (@PrzeworskaNika) January 12, 2024

- Hodowla zwierząt na futra po prostu się kończy. Nie ma już chętnych na kupowanie skór. Giełdy światowe się załamały. Ceny spadały w ostatnich latach. Mam wrażenie, że wielu małych hodowców, bo nie mówię o tych przemysłowcach, którzy prowadzą wiele ferm, widzą, że ten biznes jest dla nich mało dochodowy. Tym projektem wychodzę naprzeciw tym hodowocm  – przekonywała na antenie Radia Tok FM M. Tracz z Partii Zielonych.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo i niektóre obietnice spełniają. Dwóch PiSowcow już za kratkami, z TVP pogonili PiSowska propagandę, podwyżki dla nauczycieli głosują, a bałagan w prokuraturze jest po to żeby w jakiś sposób zmusić prezydenta do rozmów nad reformami ... Jak się narobi bałaganu to  może i Andrzeja uda się zachęcić do sięgnięcia po miotle ...

Póki co to swoje takie interesiki. Wiemy obaj doskonale że w tvp trzeba obsadzić swoich i w innych instytucjach też. Kiedy było inaczej? Myślisz że pozwolili by żeby w niby publicznej tvp wyciągali jakieś brudy i mówili prawdę?

7 minut temu, hubertuss napisał:

Roman nie takie redakcje robią wrzutki dla kilkaności. A potem w tekście, ze to może tak będzie, ze nie wiadomo itd.

@gregor1284 DO czego tu się odnosić. To są prognozy którymi podpierał się @nie jedyna jego forma odniesienia się do tej wyssanej z palca przez IATA prognozy to kolejne wyzwiska. Sama firma poprawiała prognozę 3 razy i w kolejnej liczby w dół. To co tu się odnosić. Jak to lipa jest.

Oj w tych fake artykułach i chwytliwych nagłówkach to póki co tpr wymiata

Opublikowano

Pis znowu na przegranej pozycji i broni przegranej sprawy.

Policzek dla Dudy i PiS. Polacy ocenili, czy Wąsik i Kamiński powinni wyjść z więzienia (msn.com)

Przeszło połowa ankietowanych – 51 proc. – uważa, że byli posłowie nie powinni opuścić zakładu karnego, przy czym odpowiedź "zdecydowanie nie" wskazało 34,2 proc., a "raczej nie" 16,8 proc. Odmiennego zdania jest w sumie 34,9 proc. badanych ("zdecydowanie tak" – 23,8 proc. i "raczej tak" – 11,1 proc.).

Opublikowano (edytowane)

Póki co to swoje takie interesiki. Wiemy obaj doskonale że w tvp trzeba obsadzić swoich i w innych instytucjach też. Kiedy było inaczej? Myślisz że pozwolili by żeby w niby publicznej tvp wyciągali jakieś brudy i mówili prawdę?

Wiem że w TVP nigdy nie mówili prawdy, tu zgoda, ale nigdy nie było takiego plucia na drugą stronę jak przez 8 ostatnich lat. Między nie mówieniem prawdy i pomijaniem niektórych faktów, a szczuciem w opłacanych wywiadach jest jednak różnica ...

Opublikowano

A co do drugiej części Twojej wypowiedzi to nawet nie sprawdzałem. Tu was dwóch jest którzy się przez to wyzywali i czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Czytajta, wyciągają wnioski, dzielta się nimi ale nie wyżywać się 

9 minut temu, Roman176 napisał:

5 dla zwierząt platforma bd głosować w lutym==D 

To jednak piątka dla zwierząt czy projekt zielonych? Ucieka Ci autor tego przedsięwzięcia 

8 minut temu, hubertuss napisał:

Jakoś się zabezpieczają żeby nikt im nie zarzucił ze fejki publikują to piszą "moze" ale jednak klikniecia wbijają. 

9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to lekko po 50-tce to starzy ludzie ?? Przecież to jeszcze z 15 lat do progu PiSowskiego wyborcy ;)

Dla mnie starzy ale niestety często mam doczynienia z takimi. 

Opublikowano
43 minuty temu, dysydent napisał:

ten frajer to do mnie było i potwierdzam. nie odebrałem tego jak chamstwo ani nawet jak obrazę. bo to za co tym frajerem zostałem uraczony jeśli by nie było wykropkowane to by już chamstwo było prima sort

niech sobie przeczytają :D

20 minut temu, hubertuss napisał:

@gregor1284 Ja pokazałem konkretny przykład z tym cpk i prognozami. Takie przykłady są co dnia. Ja rozumiem, ze jakiś wyborca pisu ma gdzieś cpk i jego prognozy ruchu tak jak ja mam np gdzieś niektóre obietnice Tuska i ich realizację. Ale skoro jakiś wyborca pisu staje do kłótni z danymi wyssanymi z palca to znaczy, że jego akurat w wała zrobili bo się kłóci i wyzywa za nie prawdę.

We wtorek CPK opublikował wybrane fragmenty nowej, tegorocznej prognozy opracowanej przez IATA w tym roku. Wynika z nich, że w 2030 r. Centralny Port Komunikacyjny obsłuży o 2 mln pasażerów mniej, dekadę i dwie dekady później o 5 mln pasażerów mniej, czyli odpowiednio 28, 40 i 60 mln podróżnych rocznie.

28 a nie 24 kłamcoooooooooooo

tak samo kłamie z przeszczepami

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Weź sprecyzuj o co ci chodzi bo na razie to sam sobie przeczysz.

wszyscy zaczynają o tym pisać a ty zaparte jak baran , jakaś prawda do ciebie trafia czy moja jest mojsza od twojej ?

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/inne-hodowle/malgorzata-tracz-w-i-polowie-roku-zloze-projekt-ustawy-o-likwidacji-ferm-futrzarskich,140412.html

https://www.money.pl/gospodarka/likwidacja-ferm-futrzarskich-bedzie-projekt-wiadomo-kiedy-6984969974012448a.html

lalalalala

powtórka 2012 roku a stado baranów swoje 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „"Czysta woda" w TVN-INFO”

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To jednak piątka dla zwierząt czy projekt zielonych?

tak to samo z vivą to robią 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Chcę jechać do Indii !Tam zrobią mnie Å›wiÄ™tÄ! A ja chcę jechać do Polski! Tam zrobią mnie Politykiem!!! NO i sPOKO!”

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v