Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Fabryki JD i Claas w Niemczech pracują przez 3 miesiące na pół gwizdka, bo zbyt na nowe maszyny, można powiedzieć, runął. O tym, że to efekt strategii unijnej dla rolnictwa, jakoś cisza.

Opublikowano

po 7 latach tlustych przychodzi  7 chudych...

po tysiacach lekcji religi tego nie znacie ??

gdzie sa potrzebne nowe linie kolejowe ?? do romusia czyli do jastrzebia i wodzislawia .

a tak to po co - kto tym bedzie jezdzil ?? wy z zadupia ??? 

wstydzicie sie powiedziec skad jestescie wiec skad ma byc wiadomo ze chcecie jezdzic koleja ?

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

https://www.money.pl/gospodarka/jest-decyzja-beda-zwolnienia-grupowe-w-pkp-cargo-wiadomo-ile-osob-straci-prace-7052560119401120a.html

Wiadomo jak PO dojdzie do władzy to najpierw schładzanie gospodarki a potem mrożenie .

i znowu nie odrobiles lekcji domowej ..

kto i po co zerwal wieloletnie kontrakty ??? 

znowu sie chcesz osmieszyc jak wczoraj ??  

malo ci bylo wczorajszej lekcji ?? jeszcze nie uwierzyles ze jestes malo sprytny ??

typowi wyborczy pis-u jeden glupi a drugi chory.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Precz ze związkowcami , płacą minimalną , PISem , jeszcze Amerykanami i Ukraińcami , to jest twoje logo .

Jak już to motto, analfabeto.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Chyba koniunktury w rolnictwie raczej?

koniunktura jest taka, jaką ją kreują politycy

jak politycy zaserwowali w ciagu ostatnich kilku lat lawinowy wzrost kosztów, to wiadomo było, że odbije się to czkawką w innych gałęziach gospodarki, jak rolnicy przestaną robić zakupy

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Mówił też że pincet plus i dodatkowe emerytury to patologia a związki zawodowe to roszczeniowe lewicowe lenie których powinno się rozgonić. Też miał rację?

a musze się z wszystkim zgadzać ? przyznasz mi racje ze lepiej konfie bez niego ? 

4 godziny temu, jacus napisał:

po 7 latach tlustych przychodzi  7 chudych...

po tysiacach lekcji religi tego nie znacie ??

gdzie sa potrzebne nowe linie kolejowe ?? do romusia czyli do jastrzebia i wodzislawia .

a tak to po co - kto tym bedzie jezdzil ?? wy z zadupia ??? 

wstydzicie sie powiedziec skad jestescie wiec skad ma byc wiadomo ze chcecie jezdzic koleja ?

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie widzę różnicy , motto to cytat a logo to znak firmowy przypisany tobie .

Motto to cytat?😆  O matko jedyna...... ty faktycznie nie wiesz co to jest. Poczytaj o tym nieuku.

2 minuty temu, Roman176 napisał:

a musze się z wszystkim zgadzać ? przyznasz mi racje ze lepiej konfie bez niego ? 

O to właśnie chodzi. Ty się całkowicie  zgadzasz z PISem  i nie mogłeś zrozumieć jak w niektórych sprawach mogę mieć inne zdanie niż partia na którą głosuję. Korwina wyrzucili z Konfederacji? Kiedy?

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Korwina wyrzucili z Konfederacji? Kiedy?

zawieszony a on się obraził na konfe 

7 minut temu, Ulman napisał:

Ty się całkowicie  zgadzasz z PISem 

naprawdę ?

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

ak politycy zaserwowali w ciagu ostatnich kilku lat lawinowy wzrost kosztów, to wiadomo było, że odbije się to czkawką w innych gałęziach gospodarki, jak rolnicy przestaną robić zakupy

Zawsze przy jakichś oznakach kryzysu surowce rolne dostają po d*pie. 

https://wiadomosci.wp.pl/wspoluczestniczyli-w-procederze-skw-sprawdza-ludzi-blaszczaka-7052655425051264a

Iiiiiiiii poszły konie po betonie. Zdaje się że ta Pani ma więcej za uszami niz tu piszą, Ale poczekam na Panią Żemłę, co jej będę chleb odbierał.

Opublikowano (edytowane)

Dawaj te fota jak koszą te kombajny na gąsienicach u ciebie .

@Roman176 nie chce pokazać pochwalić , takim  widokiem jak koszą kombajny na gąsienicach .

Gryn ma kombajn na 1000 ha na gąsienicach .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

a gdzie ci głupku napisałem że na gąsiennicach koszą u mnie?

Popatrz sobie na coś czego nigdy nie osiągniesz😁

no i ? 760zł i cześć 

Przed chwilą, Ulman napisał:

z jakimi rzeczami?

od Fotowoltaika  po banderowców socjale dla chamów itp 

1 godzinę temu, jacus napisał:

teraz sprawdz jaka byla inflacja w 2023 r i porownaj budzet z 23 z tym z 24 ..

a teraz trudne zadanie -wyciagnij wnioski  😂

jakie wnioski dawaj bo mnie tłuku chyba rozjebiesz ?? a co z gapliskim ? 

https://www.fakt.pl/pieniadze/bedzie-podwyzka-dla-glapinskiego-szef-nbp-niezle-moze-sie-oblowic/v77l3cm

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

@Roman176 nie chce pokazać pochwalić , takim  widokiem jak koszą kombajny na gąsienicach .

jest się czym chwalić ?  gdy oda kasę na usługodawcy i transport 

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A to nie u ciebie ono?😆 

Jest gdzieś większe?

po jego tekstach to chyba nie  

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

no i ? 760zł i cześć 

od Fotowoltaika  po banderowców socjale dla chamów itp 

jakie 760? Czego?

Co z fotowoltaiką? Konkurencje dla twojego wungla ci robi?🤣 Chcesz pisowcom socjale zabrać? Od kiedy ci się tak odmieniło?

9 minut temu, Roman176 napisał:

jest się czym chwalić ?  gdy oda kasę na usługodawcy i transport 

Liczyłeś kiedyś sens zakupu kombajnu do koszenia powiedzmy 50-60 ha?

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Co z fotowoltaiką? Konkurencje dla twojego wungla ci robi?🤣 Chcesz pisowcom socjale zabrać? Od kiedy ci się tak odmieniło?

ale masz pojechanie tępak do kwadratu  

5 minut temu, Ulman napisał:

jakie 760? Czego?

5 minut temu, Ulman napisał:

Liczyłeś kiedyś sens zakupu kombajnu do koszenia powiedzmy 50-60 ha?

no liczyłem a zeszły rok był tego przykładem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v