Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obajtek narobił gnoju i odszedł a teraz się cieszy. Pis narobił gnoju odszedł i tez się bedą cieszyć. nawozy są drogie a rolnicy ze względu na słaba opłacalność będą redukować ich użycie na korzyść obornika odpadów po pieczarkach czy choćby zmianowania upraw wprowadzając rośliny typu łubin.

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 6.07.2024 o 06:14, mirro napisał:

Co było przyczyną kłopotów PKP Cargo? Przecież spółka giełdowa sobie radziła. Miała kontrahentów, woziła towary nikt nie myślał o upadłości. Lobbowanie może odbywać się na poziomie negocjacji kontraktów, czy nie zaproszeniu spółki do kontraktowania usług. A takie niezaproszenie jest też czymś spowodowane. Np. zostawieniem kontraktującego z dnia na dzień bez usługi. Jakoś związki nie protestowały, kiedy Cargo piznęło kontrakt i rzucili wszystkie siły na porty z węglem, bo tak się uwaliło Premierowi RP. Tak wygląda sterowanie ręczne i tak się kończy. Ja jestem ciekaw jak skończyła się sprawa z tym ruskim węglem, co był juz kupiony a zabronili go wwozić. Ktoś komuś zapłacił to obiecane odszkodowanie? Może po cichu, czy sprawa wisi i czeka . Bo zdaje sie pieniądze były niemałe.

musze cię zmartwić bo cały węgiel rzuciły się db schenker dostają potężne kary za dumping zmowy cenowe itp wszystko masz w Internecie ....... podkreślam ci ze to rudy wprowadził w 2008 Niemca na tory w 2012 obsługę przemysłu   m.i kopalń  wiec wiesz  rok 2023 zakończył się 200mln zyskiem , nowy minister miesiąc po wygranych wyborach ogłasza kolejny sukces koniec pkp bezkonkurencyjności 

teraz jak nie wiesz o co kaman to sie nie wypowiadam nowa władza nowa ja prezes za zarzuty związków pkp 

z odmową p.o. prezesa spółki Marcina Wojewódki. P.o. prezesa PKP Cargo S.A. oświadczył zarazem, że nie ma czasu na spotkanie ze stroną związkową. Opuścił je bez omówienia . Na spotkaniu pozostał członek zarządu PKP Cargo S.A. Paweł Miłek, który przyznał rację stronie związkowej odniesieniu do planu naprawczego spółki. Oświadczył również, że także musi ze spotkania wyjść, więc zostało ono zakończone”

nie nie nie naprawiamy zamykamy koniec cześć po co tak ma być 🤣

teraz ty zostaje wywłaszczony  z twojego rolnictwa 100tyś do kapsy i cześć media podają ze byłeś skorumpowany miałeś układy w latach 90 jesteś czarnym typem 

@hubertuss  napierdala tu od rana do wieczora co usłyszał niemający tu zielonego pojęcia oto polska panny  

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

musze cię zmartwić bo cały węgiel rzuciły się db schenker dostają potężne kary za dumping zmowy cenowe itp wszystko masz w Internecie ....

Muszę Cię zmartwić, nie o tym mówiłem.

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

skoro tak twierdzisz
pewnie muszę ograniczyć Ciebie cytowanie bo jeszcze kto mi zarzuci że śmiem dyskutować bo gdybym całego posta zacytował to ostatnie zdanie .. nie dość że zawsze wszystko lepiej od innych to i jeszcze zawsze lepiej odżywiony xD

tylko jeśli nie poznało się lepszego życia oprócz swojego  kawior podali mu taki 

Vomond Imitacja kawioru łososia 110 g

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

teraz ty zostaje wywłaszczony  z twojego rolnictwa 100tyś do kapsy i cześć media podają ze byłeś skorumpowany miałeś układy w latach 90 jesteś czarnym typem 

A tak jaśniej?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Muszę Cię zmartwić, nie o tym mówiłem.

tak wiem węglu kolumbijskim i rosyjskim a ten drugi jak zakazali go importować   

Przed chwilą, mirro napisał:

A tak jaśniej?

to taki przykład ... nic się nie zmieniło od lat 90  

Opublikowano

Jeszcze nie dawno oszuści z pisu nawet tutaj łgali, że Tusk wycofuje się z budowy elektrowni atomowych. A tym czasem w Choczewie przekazano teren pod prace geologiczne co oznacza zaczęcie prac. Znowu pisowska propaganda i media zrobiły głupków ze swoich wyborców.

28 minut temu, Roman176 napisał:

@hubertuss  napierdala tu od rana do wieczora co usłyszał niemający tu zielonego pojęcia oto polska panny  

A teraz weź to po polsku napisz.

Opublikowano (edytowane)

teraz twarde dane jak za po komuna się ma dobrze  

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rekordowy-import-wegla-w-2008-roku-1907095.html

od kiedy zaczął się import rosyjskiego węgla było 8mln ton tak przez sterowane państwo Węglokoks podał dane  a w praktyce było  tak , dane prowadzone według statystyk  rosyjskiej kolei był wyższy i kształtował się na poziomie  16mln ton 

Dla polskich kopalń ubiegły rok był natomiast okresem znaczącego spadku eksportu. Np. Kompania Węglowa zrezygnowała z wysłania za granicę kilku milionów ton węgla,

11 minut temu, hubertuss napisał:

A teraz weź to po polsku napisz.

ty być głupim szkoda czasu 

@mirro  węgiel z Rosji wozi rosyjska Rżd   mają umowę z  pkp na korzystanie z linii  Współpraca z OAO „Koleje Rosyjskie” (RŻD)

jak by to napisał @hubertuss   platforma to taki prorosyjski pis

Podstawowe informacje o warunkach korzystania z odcinków transgranicznych 

Federacja Rosyjska

wszystko jest 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
17 minut temu, GABBER85 napisał:

Ej co  Ty chcesz od pisu ?

Ja nic heheh. Jeszcze nie dawno tumanili ludzi, ze Tusk wycofał się z atomu. A tu cyk Tusk na złość zrobił i właśnie przekazano teren wykonawcy.

• Haha 3
Opublikowano
59 minut temu, hubertuss napisał:

Jeszcze nie dawno oszuści z pisu nawet tutaj łgali, że Tusk wycofuje się z budowy elektrowni atomowych. A tym czasem w Choczewie przekazano teren pod prace geologiczne co oznacza zaczęcie prac. Znowu pisowska propaganda i media zrobiły głupków ze swoich wyborców.

Nawet został podany przybliżony termin oddania owej elektrowni, gdzięś tak na św. Igdy - czyli nigdy 🤣

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Jeszcze nie dawno oszuści z pisu nawet tutaj łgali, że Tusk wycofuje się z budowy elektrowni atomowych. A tym czasem w Choczewie przekazano teren pod prace geologiczne co oznacza zaczęcie prac.

Że co zaczną prace za ile lat ?.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, binek napisał:

Nawet został podany przybliżony termin oddania owej elektrowni, gdzięś tak na św. Igdy - czyli nigdy 🤣

Widzisz tobie się wydaje, że wiesz lepiej niż jest na prawdę. Teren przekazano pod badania geologiczne by móc odpowiednio zaprojektować całość. Beton wg planu mają rozpocząć lać za 4 lata. W balona was pis robił a teraz ciężko wam uwierzyć, że jest inaczej niż wam kłamano. To jest elektrownia atomowa nie chlewik który sobie możesz znacząc budować bez żadnych badan planów itd. 

Galan i reszta już tylko głupi śmiech wam został jak was w balona zrobili, ze Tusk wycofuje się z atomu. Bo jak mówią, po czym poznać głupiego?

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertuss napisał:

Widzisz tobie się wydaje, że wiesz lepiej niż jest na prawdę. Teren przekazano pod badania geologiczne by móc odpowiednio zaprojektować całość. Beton wg planu mają rozpocząć lać za 4 lata. W balona was pis robił a teraz ciężko wam uwierzyć, że jest inaczej niż wam kłamano. To jest elektrownia atomowa nie chlewik który sobie możesz znacząc budować bez żadnych badan planów itd. 

Kto to był taki szukał i projektował 8 lat temu jak on zwał się - hubertuss. Za czasów rudego no powiedz - Nie wstydź się .

Niemcy straszą wulkanem budzi się i kiedyś wypluje .

Laacher See jest położony zaledwie 650 km od naszej granicy.

Polska musi zapłacić już podatek to wulkan się uspokoi .

14 minut temu, hubertuss napisał:

Galan i reszta już tylko głupi śmiech wam został jak was w balona zrobili, ze Tusk wycofuje się z atomu. Bo jak mówią, po czym poznać głupiego?

Sam robisz z siebie balona ach będę miał zaciesz - z ciebie za kilka miechów .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v