Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Unia jest taka mądra . Teraz czyli 16 stycznia przedłużą a potem tylko .  kolejnym kroku będzie on wymagał akceptacji  Parlamentu Europejskiego i Rady UE .

Projekt nowego rozporządzenia UE przedłużający bezcłowy handel z Ukrainą do 6 czerwca 2025 roku ma zostać przyjęty przez kolegium komisarzy w najbliższych dniach. W kolejnym kroku będzie on wymagał akceptacji  Parlamentu Europejskiego i Rady UE, ale o zmiany korzystne dla polskich rolników będzie bardzo trudno jeżeli nie będzie ich w już projekcie KE. 

A mi mogą już skoczyć do jesieni 2025 niech wożą wszystko 

Opublikowano
24 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Taki mamy klimat,

Są wulkany to wybuchają,rzecz naturalna 

Ale jaki wpływ do budżetu z opodatkowania takiego wulkanu, a jaki ślad węglowy to zostawi. Gromada pieniędzy które można przeznaczyć np. Na oze 

24 minuty temu, GABBER85 napisał:

powinni płacić podatek za ślad wenglowy

to by sie naóczyli i lali wode do wulkanu

Para wodna by się wydzielała, też niedobrze. Pustynienie...

Opublikowano
16 minut temu, Roman176 napisał:

zawsze jakieś miało to odziaływanie na pogodę 

Wybuchy wulkanów powodują powstawanie w atmosferze aerozolu kwasu siarkowego, który odbija promieniowanie słoneczne, co przejściowo chłodzi klimat. 

https://energetyka24.com/klimat/analizy-i-komentarze/islandii-grozi-wybuch-wulkanu-a-denalisci-klimatyczni-juz-wybuchli-komentarz1

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst

To by znaczyło że wybuch wulkanu zapobiega ociepleniu klimatu? 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Grynpis powinien zabronić wulkanom wybuchiwać.

Wydaje mi się że w drugą stronę. Powinni w imieniu dobra planety wskakiwac do wulkanów i stymulac wybuchy żeby trochę klimat ochładzać to zapobiegnie jego ociepleniu. Ale czy to akurat nie godziło by w ich interesy? Bo w narracje napewno 

• Confused 1
Opublikowano

Nie wiem czemu na Ukrainie nie blokują czołgom drogi np.

Toż to spory ślad węglowy zostawiają....a takie samoloty....

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wydaje mi się że w drugą stronę. Powinni w imieniu dobra planety wskakiwac do wulkanów i stymulac wybuchy żeby trochę klimat ochładzać to zapobiegnie jego ociepleniu. Ale czy to akurat nie godziło by w ich interesy? Bo w narracje napewno 

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie wiem czemu na Ukrainie nie blokują czołgom drogi np.

Toż to spory ślad węglowy zostawiają....a takie samoloty....

Aż tak nie interesowałem się losem ukraińskiego klimatu, baa! Mało tego! Naszego klimatu też.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v