Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ulman napisał:

Skoro lubią cisze to by nie wypłynęły a prawdopodobieństwo to nie pewność.

Galan twierdzi że tak będzie więc proszę  go o potwierdzenie. Skoro czegoś takiego nie ma a jedynie dyskusje od których wiekszość sie odcina to kłamie albo jak zwykle nie zrozumiał. 

Czego w tej wojnie miało nie być a było?

Na początku miało nie być niczego mieli nie wysyłać czołgów systemów himars, samolotów a teraz niektórzy się godzą na to żeby atakować Rosję na ich terenie a nie dawno było to nie do pomyślenia...ty naprawdę myślisz że za jakiś czas jest niemożliwe wysłanie wojska? Strasznie naiwny jesteś a po twoich komentarzach to nawet bym napisał że g...i A zresztą...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Jeśli wyślą wojsko to będzie oznaczało wojnę Rosja - Nato a tego nikt na rozbrojonym zachodzie nie chce. Zachód osiągnął swoje cele. Osłabił Rosję, sprawdził swój sprzęt na polu walki i ocenił siłę ruskich armii. Tyle im wystarczy. Nikt normalny nie będzie umiarał za złodziejski banderland. Na zachodzi panuje opinia że upaina zostanie podzielona . Wschód zostanie u ruskich, zachód nie wejdzie do UE bo to za duże koszty ale wymyśla jakąś umowę stowarzyszeniową żeby wolny handel szedł. Zachodnie tereny zostana doszczętnie skolonizowane przez zachodni kapitał, ukrów będa gonić do roboty a wiekszość normalnych i tak rozjedzie się po świecie.  

21 minut temu, galan99 napisał:

Galan twierdzi że tak będzie 

Gdzie tak pisałem , tylko że powinni wysłać jak onuca przełamie linię frontu .

Czyli to jest twoje własne zdanie? Taki masz pogląd?

Opublikowano

Tak padają propozycje wsparcia ukrainy przez inne kraje ale nie ma powiedziane że już wysyłają . Są pogłoski że jak onuca przełamie to w tedy mogą pomóc  ukrainie dobrowolnie chętne kraje . moje zdanie że powinni .

Opublikowano
54 minuty temu, MariuszDe napisał:

..ty naprawdę myślisz że za jakiś czas jest niemożliwe wysłanie wojska?

Ja tak właśnie myślę. A szczególnie w przypadku przerwania frontu. Bo niby gdzie miałyby te wojska zostać rzucone? 

Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał:

Osłabił Rosję, sprawdził swój sprzęt na polu walki i ocenił siłę ruskich armii.

Na dodatek wyczyścił magazyny ze starych gratów i amunicji a co najważniesze wymusił ssanie na nowe uzbrojenie. Interes się kręci.

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

Ja tak właśnie myślę. A szczególnie w przerwania frontu. Bo niby gdzie miałyby te wojska zostać rzucone?

Jakaś opcja jest bo ruskiego wojska niema tyle aby Charków zdobyć ale jest akurat tyle aby go nękać. Ostatnia propaganda miesza w mózgach na zachodzie jako to Zełeński z Putinem są dogadani i nic nie jest warto. Można było przejąć prowincję w Afganie to można by przejąć kawałek odcinka zaplecza i to bierze pod uwagę ruska machina uruchamiając słowa Putina o Polakach. Tak myślę. A czy wyślemy? Nie lubię odpowiadać pytaniem na pytanie lecz: czy mamy?

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Roman, jak to jest z tą mleczarnią co Tusk jom niemcom sprzedał? Była własnościa skarbu państwa.

przecież pisałem ci ze jest spółdzielniom 

qurwa ale patola przebili wszystkich tvp przed wyborami Sopot tylko o złym pisie  co drugie zdanie cos o pisie to ta wasza czysta woda ... ta co przejadała juz więcej jak za pisu kolejna trasza 3,5mld warta do obejrzenia 

Opublikowano (edytowane)

@Roman176 oczywiście, że państwo może zablokować tego typu transakcje, w USA wbrew mitu kapitalistyczno-wolorynkowego często stosowane. Jednak ja bym się nie przejmował zapyziałym OSM, wolałbym, żeby swego czasu wszyscy z rządem na czele pomyśleli o tym gdy hiszpanie przejmowali poznańskiego Solarisa, ale pisiory wolały repolonizować PKL. Czujesz różnicę gatunkową?

Odwieczna bezmyślność naszych rządzących, pis wolał jeździć swoim wyciągiem na Gubałówkę, zamiast eksportować po świecie autobusy (ten sam casus co kraby), KO woli stare elektryki zamiast pożyczki z KPO przeznaczać chociażby w infrastrukturę jak to robił PiS w ramach krajowej części tego projektu, albo patrząc na czasy na chociażby jedną fabrykę amunicji

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał:

albo patrząc na czasy na chociażby jedną fabrykę amunicji

Proste iiiiiiii nie takie proste. Odwieczny problem amunicji w Polsce bardzo dobrze ilustruje choćby przypadek zatrucia sie ,swego czasu, załogi Leoparda podczas strzelań. Tak se nasi poszli na skróty, że tragedia murowana. Nie chcę drążyć tematu, bo jeszcze za dużo napiszę. 

Opublikowano

Rudy powiadał ze to są biedni ludzie , co szukają schronienia .

Gorąca już i tak granica między Polską a Białorusią jeszcze bardziej się zaognia. Jeden z naszych żołnierzy walczy o życie w szpitalu, dwoje funkcjonariuszy Straży Granicznej zostało rannych. Podobnych przypadków było więcej.

Jeden z migrantów, który chciał nielegalnie przedostać się na nasze terytorium, ugodził dzidą polskiego żołnierza.

Onuca prowadzi wojnę z Polską .

Reżim białoruski wspierany przez Kreml od kilku lat wykorzystuje nielegalnych migrantów do tworzenia przy polskiej granicy i co ważne, przy granicy z Unią Europejską i NATO, sytuację kryzysową. Nasz kraj już latem 2021 r. — wtedy ta wojna, bez wypowiedzenia wojny się zaczęła — wysłał na granicę wojsko do wsparcia Straży Granicznej.

Dziś mamy powtórkę z rozrywki. Oficerowie w rozmowach z Onetem mówią wprost: "jeśli nie zmienią się zasady użycia broni, nasi żołnierze z granicy będą wracać w czarnych workach". Oby nigdy do tego nie doszło, jednak jeśli rzeczywiście nadal będą w tym względzie ograniczenia czasu pokoju, żołnierze na granicy będą jak bezzębne psy.

Kto odważy się z Polityków zmienić prawo . By strzelać do BARBARZYŃCÓW I KANIBALI .

45 minut temu, Mariusz2903 napisał:

5 miesięcy rząd rezyduje i co z atomem , CPK , Izera , spółki skarbu państwa coraz słabsze , zwolnienia w zakładach pracy . Dług PKB coraz większy nawet 14 emeryturę obcięli względem tego co Kaczyński dawał .

https://www.money.pl/gospodarka/rzad-tuska-wydaje-znacznie-wiecej-od-pis-rozpasanie-wydatkowe-7033442947525376a.html

Kasy w Budżecie jest tylko do , września ... Rudy się nie pier....i .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v