Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Wolisz nadstawić garba na bat pana?

Każdy sobie pan w naszej Rzeczypospolitej, kto jeno ma szablę w garści i lada jaką partię zebrać potrafi. Co mi czynią? kogo ja się tu boję

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Szmulewicz wystąpił do premiera Donalda Tuska . Rolnicy chcą kredytów dużo kredytów .

Pilnie potrzebne tanie kredyty konsolidacyjne dla rolników .

Prezes KRIR Wiktor Szmulewicz wystąpił do premiera Donalda Tuska z wnioskiem o natychmiastowe uruchomienie długoterminowych i tanich kredytów konsolidacyjnych dla rolników.

Izby dbają o rolnika walczą o kredyty dla rolnika .

• Haha 2
Opublikowano

to są pojeby w stanach też w latach 50-70siątych hojnie dawali kredyty -większość która skorzystała została zlicytowana 

4 minuty temu, galan99 napisał:

Szmulewicz wystąpił do premiera Donalda Tuska . Rolnicy chcą kredytów dużo kredytów .

Pilnie potrzebne tanie kredyty konsolidacyjne dla rolników .

Prezes KRIR Wiktor Szmulewicz wystąpił do premiera Donalda Tuska z wnioskiem o natychmiastowe uruchomienie długoterminowych i tanich kredytów konsolidacyjnych dla rolników.

Izby dbają o rolnika walczą o kredyty dla rolnika .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Wywalczyłeś presję na izbach żeby , izby zawalczyli dla ciebie kredyty .

Mi po co zaraz jadę po świętach .

Mi nie trzeba kredytu...

Dawno już się nie posilkowalem.

Tak pytam czemu o tym napisałeś...

No ale dość liche takie rozwiązanie na obecny czas.

Nie zamkną granic na syf, to jedynie szukać zatrudnienia po za rolnictwem..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

"Szef izb postuluje, by rząd umożliwił rolnikom skorzystanie z kredytów z oprocentowaniem 1% na 25 lat. Pozwoliłby one na utrzymanie stabilności produkcji naszych gospodarstw."

Przepraszam że pytam, ale ile maksymalnie ma mieć lat rolnik aby dostać taki kredyt na 25 lat? Bo chyba przy kredytach hipotecznych, tez za starym być nie można?:lol:

Opublikowano
53 minuty temu, mirro napisał:

"Szef izb postuluje, by rząd umożliwił rolnikom skorzystanie z kredytów z oprocentowaniem 1% na 25 lat. Pozwoliłby one na utrzymanie stabilności produkcji naszych gospodarstw."

Przepraszam że pytam, ale ile maksymalnie ma mieć lat rolnik aby dostać taki kredyt na 25 lat? Bo chyba przy kredytach hipotecznych, tez za starym być nie można?:lol:

te kredyty to wsparcie dla banków i pętla dla rolnictwa -po co przedłużać agonię ? Dla mnie określenie jasnej perspektywy -nawet niekorzystnej jest lepsze niż dogorywanie latami 

• Like 2
Opublikowano

upadek kaczystanu jest parodia upadku prl-u , wtedy tez taki jeden postulowal o kredyty 😂

na 1 % to przeciez nie kredyt tylko darowizna- przy tej inflcji to z niedlugo czapka gruszek bedzie mozna raty spalcac-zupelnie jak w czasie upadku prl-u...do czasu oczywiscie  

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

No jak kogo? @Ulman zaserwuj mu tę swoją listę co się ją czasem Romanowi wstawiasz.

Galan i Roman to dwa różne przypadki. Roman jest w miarę normalny tylko ma lewicowe poglądy. Galan jest człowiekiem chorym który nie ma żadnych poglądów za to ma niekończący sie zestaw lęków, fobii i psychoz. 

Opublikowano

co do przemysleń to ty raczej nie masz wielkiego doświadczenia na tym polu.

Poza tym to nie przemyślenie tylko diagnoza. Ze swoimi wiecznymi lękami i poczuciem zagrożenia jesteś ewidentnie poza normą i powinieneś ten temat potraktować jak najbardziej serio. Bez lekarza nie dasz rady bo u niedomagających psychicznie i emocjonalnie , podstawą rozpoczęcia terapii jest uświadomienie ci że jesteś chory i potrzebujesz pomocy. Sam się z tego nie wyrwiesz. 

Opublikowano

Media publiczne dostaną spory zastrzyk gotówki. Najwięcej - TVP

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-media-publiczne-dostana-spory-zastrzyk-gotowki-najwiecej-tvp,nId,7411211#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

8 minut temu, Ulman napisał:

Poza tym to nie przemyślenie tylko diagnoza. Ze swoimi wiecznymi lękami i poczuciem zagrożenia jesteś ewidentnie poza normą i powinieneś ten temat potraktować jak najbardziej serio. Bez lekarza nie dasz rady bo u niedomagających psychicznie i emocjonalnie , podstawą rozpoczęcia terapii jest uświadomienie ci że jesteś chory i potrzebujesz pomocy. Sam się z tego nie wyrwiesz. 

raczej ja by cie wysłał na jakie psychotesty 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v