Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobre zaraz kopalni siarki nie będzie w Polsce .

Polska kopalnia siarki w tarapatach. Na świecie są tylko takie dwie

Kopalnia siarki, zlokalizowana w pobliżu miasta Osiek w woj. świętokrzyskim, mierzy się z niskimi cenami swojego surowca i drożejącym ciepłem. Górnicze związki zawodowe alarmują, że zakładowi grozi bankructwo.

Grupa Azoty — uspokaja, że aktualnie nie ma podstaw do ogłoszenia upadłości, ale przyznaje, że sytuacja jest trudna. Na świecie pozostały już tylko dwie kopalnie, które wydobywają siarkę metodą podziemnego wytopu. Obie znajdują się w Polsce.

Kopalnia Osiek zatrudnia ponad 700 osób

https://businessinsider.com.pl/biznes/kopalnia-siarki-w-tarapatach-na-swiecie-sa-tylko-takie-dwie/vxw2wbg

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, witejus napisał:

Jakieś resztki rozsądku jeszcze są w tobie.

Cały czas są, mam po prostu swoje poglądy, które w pełni nie zgadzają się z żadną z partii politycznych ... LGBT jak chcą to niech sobie będą, ale w zaciszu domowym a nie w szkołach czy na ulicach ... Nie chcę z tym walczyć, ale nie widzę też reklamowania ich w przestrzeni publicznej ... 

Widzisz, nie popieram LGBT ale jednocześnie jestem za całkowitym rozdziałem Kościoła od państwa, gdzie mnie przydzielić ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

@GRZES1545 weź tego barana nie kopiuj ... Problem jest tam gdzie jest z dużo instalacji, u mnie na wsi są dwie instalacje na 35 gospodarstw, więc to wszystko co wyprodukujemy wieś zużywa na bieżąco, praktycznie nic pewnie nie idzie w SN ...

Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Pierdolnie ta cała koalicja 

Nie wierzcie w tą szopkę, że oni się pokłócą .

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

weź tego barana nie kopiuj

Dokładnie, to typowe klikbajtowe tytuły, choć problem jest.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, witejus napisał:

Dokładnie, to typowe klikbajtowe tytuły, choć problem jest.

Bo problem jest głównie z tego powodu, że takie instalacje budowane były nie tam gdzie trzeba ... Trzeba było je budować blisko zakładów produkcyjnych które by zużywały ten prąd na bieżąco ... A tak instalacja na domach jednorodzinnych produkuje prąd w godzinach 8-16 gdy mieszkańców tego domu nie ma, bo są w pracy czy szkole ... I wyprodukowany w tych domach prąd trzeba przesłać do zakładów produkcyjnych i biur ...

Sam też ideałem nie jestem, ale latem sporo pracuje u mnie chłodnia, pompa głębinowa, coś tego prądu się zużywa, jak liczyłem to mam coś około 40% autokonsumpcji, gdzie w kraju średnia to około 25% ...

Opublikowano
31 minut temu, galan99 napisał:

posłanka kobieta matka żona itd 

Napchają się do powiatów do Gmin w najbliższych wyborach .

Zostaną w czerwcu posłani do Brukseli .

Ty jak zwykle stabilny - psychoza lekowa constans.

Wiesz już po cos te mapę KBW wstawił pod tekst o surowcach?

Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

posłanka kobieta matka żona itd 

Napchają się do powiatów do Gmin w najbliższych wyborach .

Zostaną w czerwcu posłani do Brukseli .

Też możesz się pchać,droga otwarta..do samorządu już zapuzno ale do Brukseli droga stoi otworem dla ciebie..

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Homo to jeszcze nie jest takie złe, bo na ulicy się tak nie rzucają, za to Transy, Ci są gorsi, spotkałem takich babo-chłopów w metrze w Wawie, szybko wysiadałem na następnym przystanku bo myślałem że się zrzygam na ich widok xD 

@GRZES1545 na prawdę mi się nie dobrze zrobiło, wymalowany chłop, typowe takie męskie długie włosy, do tego kiecka, i ten kobiecy NISKI głos, no na prawdę niedobrze się robiło xD  Żeby homo wypatrzeć w metrze to trzeba się ludziom przyglądać i wypatrywać szczegółów, tych widać było z daleka xD Tak jak mówiłem wcześniej, na sąsiedniej wsi mieliśmy homo i przez 12 lat nikt nic nie wiedział ...

tak sie podnieciles ze musiales leciec do wc ?? moze temu z kobetami ci nie wchodzi 😂

52 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Im szybciej tym lepiej?

@Rolnik1973

@Tomasz0611

Patrzcie co sie odwala  z PV🙆‍♂️

jeszcze mi ani razu nie wylaczylo przez 3 lata.

tylko u nas linie sa zmodernizowane -kable i nowy transformator..

do tego sa firmy i zaklady,wies zyje i zuzywa choc panele na co 3 domu.

50 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@GRZES1545 weź tego barana nie kopiuj ... Problem jest tam gdzie jest z dużo instalacji, u mnie na wsi są dwie instalacje na 35 gospodarstw, więc to wszystko co wyprodukujemy wieś zużywa na bieżąco, praktycznie nic pewnie nie idzie w SN ...

zacofanie takie ?? 2 instalacje ??

Opublikowano
21 godzin temu, nie napisał:

Nie odrzuci Zielonego ładu. Kasa z KPO ważniejsza.

19 godzin temu, jaco512 napisał:

We wcześniejszym filmie nawalał na "milicję" a po kilku godzinach widać coś mu się odmieniło.

4 godziny temu, Ulman napisał:

Fajną gościu historie opowiada . Jest taki znany i ma taką silę że- sam  się do niego zgłosił  policjant z wawy i mu opowiedział jak było a on nam to teraz ujawni i objaśni.  Ciekawe czy to nie był jakiś komendant🤣 prawda jest taka że ilekroć na protestach się nachleją i rozrabiają to się nagle okazuje że zostali sprowokowani a wszelkie siły nieczyste i tajne służby to uczyniły. Facet podbija sobie mocno  oglądalność. Co do prowokacji to wystarczyło gdy rozwydrzona , roszczeniowa i rozpieszczona przez PIS Solidarność  przyjechała do wawy. To już samo w sobie jest prowokacją 

Wcześniejszy protest przebiegał spokojnie, ten ostatni do 14 ej czy 15ej również. Dymy zaczęły się później, czyli komuś zależało aby nie było tak spokojnie.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@Desperado A spowiadanie się pedofilowi w kiecce to normalność ?? A jego szef jeszcze kryje takiego przestępcę, to też normalne ?? I to wszystko jest finansowane z budżetu państwa ?? Wczoraj nasz biskup podał się do dymisji, bo krył pedofilię w diecezji, rozumiem że to jest fajne i normalne ?? I my jako państwo ich jeszcze finansujemy ... Pruszków i Wołomin to był pikuś przy tej czarnej mafii...

A spowiadanie się psychologowi za grubą kasę z dokładnych szczegółów życia jest normalne ? Do psychologa anonimowo się nie chodzi, trzeba się umówić na wizytę czy tam terapię i to nie jedną. Do księdza raz w roku. No i każda grupa społeczna chroni swoich ludzi, Także nie ma co się dziwić że i tutaj też tak jest chociaż nie powinno.

Jeszcze jedno. Był wielki lament tutaj bo Kaczyńskiego policja ochraniała z naszych podatków. A teraz gdy policja leje rolników z naszych podatków to jest dobrze ? To wole już aby dalej pilnowała emeryta.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał:

Jeszcze jedno. Był wielki lament tutaj bo Kaczyńskiego policja ochraniała z naszych podatków. A teraz gdy policja leje rolników z naszych podatków to jest dobrze ? To wole już aby dalej pilnowała emeryta.

Tylko dlaczego wybierasz mniejsze zło ?? Policja nie powinna atakować rolników ( o ile na prawdę to nie rolnicy zaczęli burdę) i nie powinna chronić prezesa. Zresztą, Policja sama z siebie nie powinna atakować jakichkolwiek strajkujących, chyba że strajkujący zaatakowali Policję, wtedy pała i gaz w rękę i tłuc ile wlezie ... I nie ważne kto strajkuje, rolnicy, górnicy, księża, geje czy lesbijki ...

Opublikowano

Bo pilnując Kaczyńskiego, nie szkodzi Polakom. Ponadto pełna zgoda. Policja jest od pilnowania a nie od atakowania. Za rzucanie kostką brukową czy bezpodstawne użycie gazu powinny być wyciągnięte konsekwencje. Zbyt bliskie i długie użycie gazu może szkodzić zdrowiu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v