Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, jan88 napisał:

co z tego że tyle zarabia ?  tu nie chodzi o zarobki tylko o to kim są ludzie którzy teraz rządzą w naszym kraju a są to ludzi którym nie zależy na silnym i niezależnym państwie z własną armią i realizowaniem polskie racji stanu a każdy kto popiera tą obecna zmianę jest przeciwko wolnej Polsce i popiera jej dalsze uzależnienie od wrogich nam państw

Jak są wrogie te państwa europejskie to nie trzeba było PIS-owskim eroposłom przez 8 lat startować i zasiadać w parlamencie europejskim 😂. Dlaczego pobierali pensje od wrogich krajów ? 😂. Nie brać funduszy . Trzeba być konsekwentnym, nic nie brać i nic nie dawać

Opublikowano

Duda znowu ograł system po swojemu. Niby ułaskawił. Ale zamiast wydać postanowienie o natychmiastowym zwolnieniu obu panów. Wybrał dla nich dłuższą drogę przenosząc procedurę na prokuratora generalnego.  Stępił tym emocje na marszu bo ludzie wiedzieli, ze ułaskawienie. Ale Wąsik i Kamiński mogą jeszcze trochę posiedzieć. Bowiem aby prawo było przestrzegane są teraz potrzebne dwie opinie sądów opinia prokuratora generalnego a to trwa od kilku dni do nawet kilku miesięcy w przypadku zwykłego przestępcy. Duda co prawda prosił o natychmiastowe wykonanie procedury ale mógł sam to zrobić. Dodał, ze można zastosować szczególne okoliczności aby prokurator mógł zwolnić obu szybko. Ale jakie to mają być okoliczności? Może takie, że żona Wąsika nie umie sama obsługiwać pokrętła od termostatu od centralnego o czym mówiła Holeckiej w Republice.

2 minuty temu, witejus napisał:

A jakie staną teraz?Rosja?

Rosja raczej nie. Ich wielki sojusznik w robieniu burdelu w unii czyli pis teraz nic nie może.

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, mus napisał:

Jakie państwa za czasów PiSu stanęły by ramię w ramię z naszymi ? wcom. 

Nikt z nimi nie stanie bo to wariaci dwulicowi i jeszcze w dodatku mają się za wierzących czynnie praktykujących.

Gorszego świętokractwa niż w PIS-ie nie ma

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Ich wielki sojusznik w robieniu burdelu w unii czyli pis

Ciebie już całkiem pojebało, kto się prowadzał po molo z Putinem? Kaczyński?

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertuss napisał:

Duda znowu ograł system po swojemu.

Nikogo nie ograł i nie zależy mu na kamińskim czy wąsiku. On nimi rozgrywa partyjne interesy . Młody jest i wietrzy chęć kierowania PIS po skończeniu kadencji prezydenta.

Do światowej polityki nikt go nie zaprosi po tym co wyprawia za swojej prezydentury. Pozostaje mu tylko krajowa polityka lub jako europoseł i nic więcej

6 minut temu, witejus napisał:

Ciebie już całkiem pojebało, kto się prowadzał po molo z Putinem? Kaczyński

to jest lepszy przekaz prosto od prezesa kaczyńskiego niż spacer po molo tuska

Zdaje się to było już po agresji na gruzję i słynnym Przemówienie Lecha Kaczyńskiego w Gruzji, Tbilisi [5 sierpnia 2008 r.]  😄

Edytowane przez racyl
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, witejus napisał:

A co ten spacer według ciebie oznacza? 

Na stan mojej wiedzy to z Putinem spotkały się dziesiątki prezydentów i premierów z całego swiata więc w czym tkwi nasz problem?

Opublikowano
45 minut temu, witejus napisał:

Spacer po molo to pikuś. Przy torpedowaniu pisu z Orbanem w unii nie korzystnych dla Rosji projektów.

Opublikowano
46 minut temu, racyl napisał:

Nikogo nie ograł i nie zależy mu na kamińskim czy wąsiku. On nimi rozgrywa partyjne interesy . Młody jest i wietrzy chęć kierowania PIS po skończeniu kadencji prezydenta.

Duda po swojemu ograł system czyli jak zwykle przegrał. 😄 Gdyby chciał to na maksa wykorzystać politycznie zrobił by ułaskawienie po marszu. Oczywiście przeniesienie na Bodnara procedury to już jest polityka. Bo Bodnar już powiedział, ze taryfy ulgowej nie bezie i wszystko odbędzie się normalnie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Bodnar powinien maksymalnie dotrzymać wszystkich terminów na ułaskawienie, tak jak duduś dotrzymywał przy powoływaniu rządu.

Mi się wydaje, że tak będzie jak dobrze pójdzie to nie będzie jatki w sejmie 16 ego. Bodnar zapowiedział przeprowadzenie normalnej procedury bez taryfy ulgowej. To zajmuje od tygodni do miesięcy. Dodać trzeba, ze pozostałych dwóch funkcjonariuszy CBA oskarżonych i skazanych w tej sprawie nie zostało ułaskawionych. Duda ułaskawił tylko swoich kumpli.

Najgorzej tylko, że żona Wąsika nie umie obsługiwać termostatu w domu bo jak mówi mąż to robił. I może zmarznąć teraz.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
54 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie powiem noga mnie w życiu parę razy bolała nawet czasami bardziej niż Kwacha. Ale cóż poradzić prezydentów mieliśmy do tej pory jakich mieliśmy i ten był najlepszy.

to taki chichot historii ze alkoholik jest lepszy od abstynenta.. pardon byl jakis abstynent ????

42 minuty temu, witejus napisał:

i co z tego ??  

9 minut temu, mirro napisał:

A ja guliaju, szagaju po Moskwie.:lol:

oj weznie sie za takich wicia oj wezmie

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Chciał znieść embargo na jabłka i pytał Tuska czy mamy słodkie odmiany jabłek.:lol:

Odpowiedź godna mistrza dyplomacji, męża Applebaum.

3 minuty temu, jacus napisał:

i co z tego ??  

jajco

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v