Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Upaińce grożą blokadą importu towarów z Polski. Jeśli są konsekwentni to nie powinni też brać paliwa, amunicji czy pomocy humanitarnej. Gdybyśmy mieli normalny rząd a nie jakiś POPIS to w momencie w którym zablokują nasze produkty , skasował by im cały socjal.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał:

Tomek, Tomek, słuchaj. Afery wyrobowej ciąg dalszy.

Przed chwilą podano że jutro Puławy przebadają próbki wędlin którymi zatruł się denat, a którego to śmierć w skutek ich spożycia potwierdzi jutrzejsza sekcja zwłok.

No nie ma lipy.  Sprawa nabiera dramaturgii. 

Wędliny zostaną przebadane także na obecność pałeczki jadu kiełbasianego. Tylko to za wcześnie od chwili. To trzeba by jeszcze trochę poczekać z badaniami, dać szansę na rozwój bakterii.

Sprawa poważna i nie do śmiechu, ale czy coś tu nie śmierdzi?

Tak szybkie ustalenie że 3 osoby zjadły galaretę z punktu X, wyrok wydany a ustalenia zaczną się jutro.

20240220_172252.jpg

Tu akurat sprawa śmierdzi, dziwnie to wygląda. Przyznaję Ci rację.

Ale nie zmienia to faktu, że wędliny czy sery powinny być wytwarzane przy spełnieniu pewnych norm i zasad, a nie na partyzanta w jakimś garażu czy szopie ... Dżem z truskawek dla siebie mogę zrobić w warunkach jakich chcę, ale jeżeli miałbym to robić dla ludzi to nie wyobrażam sobie robić tego na partyzanta i sprzedawać z busa na jakiś bazarkach ... 

A kolacja widzę zacna, sam bym z chęcią zjadł ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

odp prawdziwego pisojebańca 

Odpowiedź cię przerosła? Niewygodna to prawda ale właśnie przez debili z PIS i prawo które stworzyli mamy ten burdel. Import zbóż był 100% legalny i oprócz społecznego oburzenia to władza może im naskoczyć. Na miejscu tych firm to wystąpiłbym o gigantyczne odszkodowania od skarbu państwa za zdradzenie tajemnicy handlowej i straty wizerunkowe. Zamiast pluć na te firmy powinni pojechć na żoliborz i oblać chałupę prezesika gnojówą od dachu po fundamenty. Winni są politycy a nie firmy.

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

10 minut temu, jacus napisał:

gdybys musial stac w korku 2 godziny to co bys powiedzial ??

A kto stał?

Objazdy były wytyczone.

Właśnie na tych objazdach się stało...

Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

Upaińce grożą blokadą importu towarów z Polski. Jeśli są konsekwentni to nie powinni też brać paliwa, amunicji czy pomocy humanitarnej. Gdybyśmy mieli normalny rząd a nie jakiś POPIS to w momencie w którym zablokują nasze produkty , skasował by im cały socjal.

zwracam ci uwagę na kampanie  tusk miał gotowe rozwiązanie i psl kaucje dzisiaj tłumaczą ze unia to naczynie połączone  

11 minut temu, Ulman napisał:

dpowiedź cię przerosła? Niewygodna to prawda ale właśnie przez debili z PIS i prawo które stworzyli mamy ten burdel. Import zbóż był 100% legalny

kiedy ? 

Opublikowano
jacus napisał:

gdyby nie wujowe drogi w czechach to spora czesc polski poludniowej z wiednia ,pragi, bratyslawy czy budapesztu by latala..

Yyy lata się bo często jest taniej jak bierzesz bilet z przesiadką dajmy na to w Dosze a drogi nie takie wujowe - te płatne oczywiście.

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

odp prawdziwego pisojebańca 

Roman, pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę na pewną niedoskonałość semantyczną, którą zauważyłem w Twoim jakże emocjonalnym wpisie. Otóż poprawne określenie którego powinieneś użyć, to "pisojebca". Zaś "pisojebaniec", to Pisowiec poddany procesowi jebania. Myslę że jako człowiek rozsądny przyjmiesz moje wyjaśnienia i w przyszłości będziesz używał tych określeń poprawnie.:lol:

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Na miejscu tych firm to wystąpiłbym o gigantyczne odszkodowania od skarbu państwa za zdradzenie tajemnicy handlowej i straty wizerunkowe. Zamiast pluć na te firmy powinni pojechć na żoliborz i oblać chałupę prezesika gnojówą od dachu po fundamenty. Winni są politycy a nie firmy.

aha po gówno pls po peło najwięcej ich firmy sprowadziły ...   ja też bym chciał sobie jechać i kupić dużo tańsze auto bez norm albo maszynę i co ? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

zwracam ci uwagę na kampanie  tusk miał gotowe rozwiązanie i psl kaucje dzisiaj tłumaczą ze unia to naczynie połączone  

kiedy ? 

Kaczyński i Tusk to to samo. 

Kiedy ? Import był legalny od samego początku. Jak masz inne zdanie to znajdż jakikolwiek komentarz prawny podający jakie prawo zostało złamane

2 minuty temu, Roman176 napisał:

aha po gówno pls po peło najwięcej ich firmy sprowadziły ...   ja też bym chciał sobie jechać i kupić dużo tańsze auto bez norm albo maszynę i co ? 

Mogły, prawo na to pozwalało,  więc sobie sprowadzili. Jak dużo tańsze auto bez norm możesz sobie sprowadzić zgodnie z prawem to sobie sprowadź . W czym masz problem?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Roman176 napisał:

16 minut temu, Ulman napisał:

11 minut temu, Ulman napisał:

dpowiedź cię przerosła? Niewygodna to prawda ale właśnie przez debili z PIS i prawo które stworzyli mamy ten burdel. Import zbóż był 100% legalny

kiedy ? 

Jak kiedy? Dużo było przy tym oficjalnego ignorowania problemu ale był.

Roman176 napisał:

12 minut temu, Ulman napisał:

Na miejscu tych firm to wystąpiłbym o gigantyczne odszkodowania od skarbu państwa za zdradzenie tajemnicy handlowej i straty wizerunkowe. Zamiast pluć na te firmy powinni pojechć na żoliborz i oblać chałupę prezesika gnojówą od dachu po fundamenty. Winni są politycy a nie firmy.

Jedź i kupuj a zarejestruj na papiery jakiegoś trupa.

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

to Pisowiec poddany procesowi jebania. Myslę że jako człowiek rozsądny przyjmiesz moje wyjaśnienia i w przyszłości będziesz używał tych określeń poprawnie.:lol:

a kto ich jebał ? cała odpowiedz  

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Komunikat Z Marsa: Platforma już tu była, nic nie zostało...”

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Kiedy ? Import był legalny od samego początku. Jak masz inne zdanie to znajdż jakikolwiek komentarz prawny podający jakie prawo zostało złamane

a na żniwa nie było zakazu https://www.money.pl/gospodarka/zakaz-importu-zboza-z-ukrainy-slowacja-i-wegry-ida-w-slady-polski-6942046819125888a.html

3 minuty temu, Ulman napisał:

Prostackie w sam raz dla PISowskich mas

prostak jesteś ty .. odszkodowanie do firm ? jebnij sie w tą pałę odszkodowanie to firmy powinni płacić konsumentom 

12 minut temu, mirro napisał:

Zaś "pisojebaniec", to Pisowiec poddany procesowi jebania. Myslę że jako człowiek rozsądny przyjmiesz moje wyjaśnienia i w przyszłości będziesz używał tych określeń poprawnie.:lol:

miruś przetłumaczę ci to na chłopski rozumowanie  gdy widzisz taką kobietę i byś ją jebał   

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Spytałem żony, czemu tak nie wygląda... na już szukam kawalerki i adwokata!!!!”

to kto jest j**ańcem ? 

Opublikowano

Granice zostały otwarte bodajże od kwietnia 2022 i taki stan rzeczy trwał ponad rok. W 100% zgodnie z prawem mogli kupować banderowską pszenicę i możesz im naskoczyć. Gdyby kupowali po wprowadzeniu zakazu importu to byłby powód żeby ich o coś oskarżyć , a tak to ich postępowanie może być ocenione jako moralnie naganne i tyle. Nagonka na firmy które zgodnie z prawem sprowadzały zboże i ujawnianie ich tajemnic handlowych to materiał na gigantyczne odszkodowania a twoje widzi mi się nie ma tu najmniejszego znaczenia.

Opublikowano

W jednej z firm Elona Muska z powodzeniem wszczepiono ochotnikowi implant do mózgu.

Teraz myślami potrafi sterować myszką komputera.

Robocoop , transformers kwestią czasu🤣

Opublikowano
11 minut temu, Roman176 napisał:

miruś przetłumaczę ci to na chłopski rozumowanie  gdy widzisz taką kobietę i byś ją jebał   

Romuś a może ruchał ( z całym szacunkiem)?:lol:

Przed chwilą, Agrest napisał:

Teraz myślami potrafi sterować myszką komputera.

A to duża zmiana, bo wcześniej robił to tylko ręką.:lol:

Opublikowano

A całego problemu by nie było gdyby jeden przygłup z drugim debilem nie otworzyli granic i dbali o swój interes zamiast robić łaskę banderowcom. Wygenerowali olbrzymie straty w swojej gospodarce na zaleczenie których teraz muszą brać potężne kredyty żeby ten pożar zagasić. Wiekszych kretynów niż upadlińskie sługusy nie ma.

Opublikowano

Dobrze jakby dopisali ze ta pomoc suszowe dla tych poniżeń 30 % strat to ma  być 1500 zł na gospodarstwo. 
roman lubię cię ale tu akurat maja racje . Nie było to zabronione wiec kto miał jak jechał na Ukrainę po towar . Nie ma co szukać dziury w całym. Kto miał jak to jechał po tani towar ….

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, masa24 napisał:

Dobrze jakby dopisali ze ta pomoc suszowe dla tych poniżeń 30 % strat to ma  być 1500 zł na gospodarstwo. 

Ale może chociaż będą wszystkim wypłacać a nie jak za PiSu tylko tym co mieli mały dochód w przeliczeniu na osobę w gospodarstwie, jak miałeś za duży dochód to się suszowe nie należało ... Do tej pory nie dostałem tego suszowego, co go mi obiecali po nowym roku dla tych co mają za duży dochód na osobę xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nie kłam wyznawco Tuska . Nie wypłacali od żadnego dochodu tylko to była pomoc rodzinie wiec trzeba było wskazać żonę, matkę itp

Po nowym roku miało być dla samotnych i faktycznie temat ucich , ale pomoc nie była od dochodu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v