Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, GABBER85 napisał:

ten budował kto sie załapał na fundusze unijne ,troche ci a troche tamci

drogi Sławek budował , nawet zegarek dostał...

stadiony były budowane za pisu a kończyła platforma 

Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Romus dyskusja z tobą i tym co ci w punkt trafił nie ma sensu bo wy macie sieczkę w głowie 🤪

też tak myślałem słynne yes yes 

Opublikowano
Przed chwilą, GABBER85 napisał:

Niestety nie ma komu mysleć zeby iśc na ostro, Ja oni kurva Izere 3 lata sie przymierzają, jak 3 lata w lelektrykach w chinach

ekolodzy blokowali budowę .. niestety 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Pewnie za tej w której PiS sam się zaorał i stracil władze 🤣🤣🤣😲🤣Pis zbudował wtedy słynna obwodnicę przez Rospudę która trza było rozebrać .....🤣  

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

spokojnie, afery pizu dopiero zaczną wychodzić..i tak nie wszystkie bo  na tych średnich szczeblach już sie nauczyli żeby nie gryźc sie ze sobą i wtedy  "raz wy raz my" ale zawsze pasza jest w korycie

• Like 1
Opublikowano

@Ulman  jak zawsze popłynąłeś  z szambem polityków

omus ...nielegalną obwodnicę zaczęto budować za PiSu w 2007r  niejaki Szyszko kojarzysz ...wszystko został rozebrane i wytyczyli nową trasę w 2009 r ...

tam jest napisane wyraźnie przetarg i rozpoczęcie 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

..wszystko został rozebrane i wytyczyli nową trasę w 2009 r ...

Polska to jest bogaty kraj...., ale grunt to  zdobywać doświadczenie w tworzeniu tego samego po kilka razy.🤪

Opublikowano

Wariant przez Raczki[edytuj | edytuj kod]

Alternatywną opcją był tzw. „wariant przez Raczki” – analizowany w 2005 r. przez GDDKiA oddział Białystok (wytyczony prawie dokładnie po trasie DW664 i DW655), odrzucony ze względu na konieczność wyburzenia ok. 30 gospodarstw i przebieg przez środek 10 wsi. Droga przecinałaby Rospudę w pobliżu Raczek. GDDKiA krytykując ten wariant, przypisywała jego autorstwo organizacjom ekologicznym[6], które jednak go wcale nie popierały[7]. Mimo to właśnie na wariant przez Raczki, jako na najmniej szkodliwy, wskazał raport oceny oddziaływania na środowisko sporządzony dla wszystkich trzech wariantów przez firmę konsultingową DHV w lutym 2009 roku. Po dokładnych analizach okazało się, że liczba wyburzeń będzie niższa niż w forsowanym do tej pory przez GDDKIA wariancie przez torfowisko. Zarazem odrzucono w nim warianty przez Binduszki (tj. przez torfowiska) i przez Chodorki[8]. Według opinii wójta gminy Raczki trasa wytyczona przez firmę DHV przecinałaby oczyszczalnię ścieków leżącą między Raczkami i Dowspudą[9].

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

@Ulman  jak zawsze popłynąłeś  z szambem polityków

tam jest napisane wyraźnie przetarg i rozpoczęcie 

"""W lutym 2007 roku rozpoczęto budowę drogi w wersji przechodzącej przez chronione, m.in. w ramach sieci Natura 2000, tereny doliny Rospudy, co spotkało się ze znacznym nasileniem protestów organizacji ekologicznych. W październiku 2009 roku Rada Ministrów zmieniła przebieg drogi. W rezultacie 29 grudnia 2009 roku została wydana decyzja o środowiskowych uwarunkowaniach dla przebiegu obwodnicy Augustowa przez tereny rolnicze wzdłuż wsi Mazurki i Janówka[1]. W marcu 2011 r. podpisano umowę na budowę obwodnicy. Obwodnicę oddano do użytkowania 7 listopada 2014.""

Jest napisane tylko ty nie umiesz czytać ..,PiS wybral i forsował nielegalny przebieg i UE nie wyraziła zgody i wstrzymała ten projekt b on nie miał odpowiednich pozwoleń itp.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

i ty mi zarzucasz że nie mam argumentów? Popatrz na siebie - żeby się nie dać zaorać musisz do szamba uciekać😅😂🤣 

ty jesteś typowym pionkiem władzy nie wiem nie byłem ale sie wypowiem ale co mi podsuną mi  

"""W lutym 2007 roku rozpoczęto budowę drogi w wersji przechodzącej przez chronione, m.in. w ramach sieci Natura 2000, tereny doliny Rospudy, co spotkało się ze znacznym nasileniem protestów organizacji ekologicznych. W październiku 2009 roku Rada Ministrów zmieniła przebieg drogi. W rezultacie 29 grudnia 2009 roku została wydana decyzja o środowiskowych uwarunkowaniach dla przebiegu obwodnicy Augustowa przez tereny rolnicze wzdłuż wsi Mazurki i Janówka[1]. W marcu 2011 r. podpisano umowę na budowę obwodnicy. Obwodnicę oddano do użytkowania 7 listopada 2014.""

Bogdan ludzi wywłaszczyli w 2004 

Październik 2004.

GDDKiA ogłosiła przetarg na opracowanie dokumentacji na budowę mostu technologicznego wraz z pomostem roboczym dla budowy mostu stałego przez dolinę rzeki Rospudy na obwodnicy Augustowa w ciągu drogi krajowej Nr 8. Wykonawca musi jednocześnie wykonać Raport Oddziaływania na Środowisko dla tej inwestycji. Urzędnicy GDDKiA rozpoczęli starania o pozwolenia na budowę dla inwestycji obwodnicy miasta Augustów, jednak, jak sami przyznają, do tego jeszcze daleka droga, gdyż muszą uporać się z upartymi rolnikami i ciągle napotykają na inne przeszkody...

to masz to samo co pis zrobił o stadionach a po skoczyło  

Opublikowano (edytowane)

Romus ty nie rozumiesz co czytasz to co z tobą dyskutować ....PiS budował tam gdzie nie wolno trza było to rozbierać ..dopiero za PO wybrano prawidłowy przebieg ..prosty tekst o nie potrafisz zrozumieć 🤔wywaszczali za pis niepotrzebnie bo było to nielegalne ....PiS umoczył sporo kasy i nic tam nie powstało 🤣...wiadukty i nasypy skuli i wywieźli i przywrócili gole pole ..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v