Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Problem żeby to zdać. Były okresy że nie chcieli folii przyjmować. Trza było prasować i magazynować.

A pamiętam jak z 10 a może i 15 lat temu do LOBO w Zwoleniu po BB zajechałem. Chłop nawiózł ujebanych folii z produkcji truskawek. Pracownik olbrzymią koparką z chwytakiem do złomu wyciągał pojedynczo do góry rozwijając je i otrzepując z ziemi, i chłopu jeszcze na paliwo starczyło i dobry obiad🤣

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

A czytałeś, że UE w końcu chce zakazać produkcji pelletu z dodatkiem plastiku ?? Do tej pory, jak sie okazuje, nie było to zakazane. To jest ekologia pełną gębą normalnie

Ale jakieś "ekologiczne lepiszcze"🤭 trza będzie dodać.

Może olej przepalony?

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał(a):

A pamiętam jak z 10 a może i 15 lat temu do LOBO w Zwoleniu po BB zajechałem. Chłop nawiózł ujebanych folii z produkcji truskawek. Pracownik olbrzymią koparką z chwytakiem do złomu wyciągał pojedynczo do góry rozwijając je i otrzepując z ziemi, i chłopu jeszcze na paliwo starczyło i dobry obiad🤣

Gdyby nie wyj... w kosmos wzrost cen energii i różnych durnych opłat, to przerabianie tych folii nadal by się opłacało. A tak, za samą energię się nie zwróci. No chyba, że folia pójdzie w pellet

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Tanią żywność to narzuca kapitał co ma tanią energię jak byś nie wiedział .

Polska ma x 3 wiec wypada z rynku .

W Polsce droga energia cukier tani więc jak to możliwe

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

A czytałeś, że UE w końcu chce zakazać produkcji pelletu z dodatkiem plastiku ?? Do tej pory, jak sie okazuje, nie było to zakazane. To jest ekologia pełną gębą normalnie

no to chyba dobrze że nie będzie palenia plastikiem?

Opublikowano
Teraz, Mateusz1q napisał(a):

no to chyba dobrze że nie będzie palenia plastikiem?

jak się okazuje , domieszka plastiku do pelletu była legalna, bo nie była zakazana, czyli promocja ekologicznego paliwa produkowanego ze scinków plastiku

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał(a):

W Polsce droga energia cukier tani więc jak to możliwe

Jest to możliwe w Polsce cukrownie są nie potrzebne tak samo AZOTY .

@racyl NIECH ŻYJE CESARZOWA .

3 STYCZNIA PRZYBĘDZIE I DA WYTYCZNE .

Od 1 stycznia będę przewodniczył Radzie do Spraw Gospodarczych i Finansowych - ECOFIN. To najczęściej spotykająca się Rada UE. 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

jak się okazuje , domieszka plastiku do pelletu była legalna, bo nie była zakazana, czyli promocja ekologicznego paliwa produkowanego ze scinków plastiku

no a teraz będzie domieszką nielegalna to dobrze 

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał(a):

Jest to możliwe w Polsce cukrownie są nie potrzebne tak samo AZOTY .

Skoro rolnicy nie byli potrzebni Azotom, to ........

• Like 3
Opublikowano
15 minut temu, jahooo napisał(a):

Gdyby nie wyj... w kosmos wzrost cen energii i różnych durnych opłat, to przerabianie tych folii nadal by się opłacało. A tak, za samą energię się nie zwróci. No chyba, że folia pójdzie w pellet

folie wywozono do azji i tam "przerabiano"

ale odkad zachcialo im sie znowu ogladac himalaje to biznes sie skonczyl ..image.png.06b438c0fb6de17bb51d96ba34a041c8.png

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i co ty biedaku będziesz robił...😢

To co do tej pory .

@12Pafnucy Ty już na emeryturze to jaki masz problem co będzie z rolnikami .

Ktoś zostanie czasy się zmieniają cesarzowa zadba , NIECH ŻYJE CESARZOWA .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

alstom to firma francuska  😂

wpisz w wyszukiwarke to co radzil jeden z dyskutantow..

wszystko produkuje w Polsce polskiej fabryce ................

jak lubisz tak aferki to poszukaj sobie jak ludzie się oburzyli na zieleń miejską , sadzą drzewa tylko niemieckie chodzi o Wrocław i Warszawę przepłacone o 100% u nas takie nie rosną w szkółkach   

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

zboze ma podobna kalorycznosc jak pellet wiec nad czym sie zastanawiacie ??

6 wiader groszku i 6 pszenzyta i ogien..u mnie groszek w promocji taniej niz pelet .

u mnie przenżyto o żyto duzo gorzej wypada wspalaniu od owsa 

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Galan sensacji szuka wszędzie....nawet tam gdzie jej nie ma...😆

2 godziny temu, racyl napisał(a):

Dla niego wszystko musi się zawalić

jest podane źródło i temat jak najbardziej na czasie 

https://www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/6814521,rzad-podwyzsza-normy-dla-pelletu-projekt-rozporzadzenia.html

Chodzi o rozporządzenie ministra Klimatu i ŚRODOWISKA w sprawie wymagań jakościowych dla biomasy pozyskanej z drzew i krzewów wprowadzanej do obrotu lub obejmowanej procedurą celną dopuszczenia do obrotu w postaci brykietu lub pelletu. Wprowadzi ono prawdopodobnie takie wymogi techniczne dla pelletu. Duża część małych i średnich producentów pelletu nie będzie w stanie ich spełnić. Pełna treść rozporządzenia w pliku Work na końcu artykułu.

kolejna ustawa pod Niemca robiona 

wy folksdojcze wam nic nie przeszkadza 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v