Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, jacor73 napisał(a):

A ile Ty masz lat, że wierzysz w obietnice przedwyborcze?🤔

a gdzie napisałem ze wierze ? 

image.png.753826323dd2632ac771d72a9faf67de.png

37 minut temu, jacus napisał(a):

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/paradoks-fali-zwolnien-w-polsce-dane-rozjechaly-sie-z-odczuciami-polakow/6psmcyn

jacek pomyśl zanim coś wkleisz ..... marketach mają durze  braki  ...... a na śląsku jak bielsko  biała Racibórz przemysł zwalnia to oni szybko prace znaleźli w Czechach nikogo nie stać na siedzenie w domu kredyty itp 

Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał(a):

nikogo nie stać na siedzenie w domu kredyty itp 

A widzisz? Czyli dobry naród, to naród zmotywowany.🤣

50 minut temu, Agrest napisał(a):

Sam mam obawy duże jak nigdy dotąd, czy Siekierski ze spółką brukselsko ukraińską mnie nie zwolnią

obronisz się.

Opublikowano

Brak mi takiej pewności. 

A dodatkowo znacząco wzrasta niepewność otrzymania zapłaty za towar. 

Opublikowano

Sam stomp lub command  w grochu wystarczy by utrzymać glebę czystą do jej zakrycia przez groch?

Powiedzmy że występujące chwasty są w spektrum tych herbicydów

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Agrest napisał(a):

Problem jest taki, że przy maksymalnych dawkach grochu może też nie być. Jeżeli masz dużo rumianów, to Stomp owszem

17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W bobie nie wystarcza ... 

Patrzaj jak bób można naszymi groszkowymi kombajami młócić.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał(a):

ty nigdy nie myslisz zanim wstawisz linka a ja mam myslec ??🤣

przeczytaj i sprobuj zrozumiec...

ile ekspertów tyle opinii ....... zależy kto kogo popiera ... zobacz sobie program Jankowskiego sam się pytał ile ekspertów tyle opinii ........... no ale dane o gospodarce wskazują co innego 

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał(a):

Problem jest taki, że przy maksymalnych dawkach grochu może też nie być. Jeżeli masz dużo rumianów, to Stomp owszem

Patrzaj jak bób można naszymi groszkowymi kombajami młócić.

No i h*j, trzeba rezygnować z uprawy xD

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, mirro napisał(a):

Ale ja tylko pomóc chciałem.

Mechanizacja to raczej śmierć opłacalności tej uprawy w moim gospodarstwie, nie mam 60ha pod bób xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Sam stomp lub command  w grochu wystarczy by utrzymać glebę czystą do jej zakrycia przez groch?

W sprzyjających warunkach command plus stomp utrzyma na w miarę czystym polu soję do końca wegetacji, ale w większości przypadków można tylko o tym pomarzyć, nie wystarczy 

Opublikowano

14 minut temu, racyl napisał(a):

metrybuzyna juz ostatni rok bo ją wycofują

Pewnie info? Uprawiasz soję?

Opublikowano
22 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Pewnie info? Uprawiasz soję?

Tak . Nie uprawiam soi .

Kiedyś stosowałem metrybuzynę  w ziemniaku, bobie ale dałem sobie spokój jak sie pojawił bandur. Stosuje w bobie i ziemniaku bandur +stomp zdecydowanie lepszy efekt

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał(a):

Tak . Nie uprawiam soi .

Kiedyś stosowałem metrybuzynę  w ziemniaku, bobie ale dałem sobie spokój jak sie pojawił bandur. Stosuje w bobie i ziemniaku bandur +stomp zdecydowanie lepszy efekt

W jakich dawkach? Ja stosowałem Titus, rim. 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

https://energetyka24.com/klimat/analizy-i-komentarze/kiedy-wegiel-jest-bardziej-eko-od-gazu-upubliczniono-dokument-przez-ktory-biden-przekreslil-lng

wszystko sie zgadza pod warunkiem ze swoj wegiel do palenia w piecu z kopalni na taczkach przywieziesz. no i to bedzie kopalnia odkrywkowa  w kolumbii..

baju baju jaco pędzi w tramwaju......... już kiedyś to wklejałem ze wongel jest naj nie zawiera kwaso wodorów jak gaz  , ale ciebie mózg  z rudym wyprała .... a smog cie zabił czy dalej cie meczy ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v