Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ale rząd ma pomagać a nie sypać piach w tryby. Z  takimi zarobkami o jakim domu ty marzysz? Kemping szczyt możliwości. 

No to k**wa jaki dobrobyt po tych rządach Pisu ? .

Dobrobyt to siła nabywcza pieniądza a nie ilość pieniędzy w kieszeni

3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

A rodzice skąd mają pieniądze? I 13, 14? 

Jak mniej mogą odłożyć z tymi 13, 14 niż wcześniej bez nich

3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

takie dobrodziejstwo w PL ze platformy już nie ma większości koniec 

ludzie sparzeni pis już nigdy na niego nie zagłosują

Opublikowano

uwazacie,ze w polsce zachodniej i centralnej jest gorzej niz we wschodniej? ze gnój lezy na srodku podworka? ze krowy sraja pod domem? a byliscie i zwiedziliscie ta czesc polski? byliscie np w okolicy kutna, wrzesni, leszna, opola jawora, zielonej gory, gniezna, wloclawka? cos mi sie wydaje, ze to tylko z opowieści dziadka wnioskujecie?!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, racyl napisał(a):

No to k**wa jaki dobrobyt po tych rządach Pisu ? .

Dobrobyt to siła nabywcza pieniądza a nie ilość pieniędzy w kieszeni

Jak mniej mogą odłożyć z tymi 13, 14 niż wcześniej bez nich

ludzie sparzeni pis już nigdy na niego nie zagłosują

Była mowa o najniższej krajowej. To nie przekręcaj. 

Mieć około czterech tysięcy a nie mieć to jest różnica. 

Nie bądź tego taki pewien, ty zmienny jesteś za rok tu będą memy tuska.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

uwazacie,ze w polsce zachodniej i centralnej jest gorzej niz we wschodniej

Dlaczego ta sądzisz i co by wskazywało iż tak uważamy?

Opublikowano
witejus napisał:

1 minutę temu, jacus napisał(a):

probosz ci sie zmienil i straciles namiary ??

Potwierdziłeś w całości to co wyżej napisałem.

Gnoju nie mam ani na podwórku, ani poza nim bo niczego nie choduję, nie licząc kilkunastu kur.

U nikogo w bliższej i dalszej okolicy nie znajdziesz gnoju na podwórku i sterty rupieci, nie to co w tej Polsce A, którą się tak głupio chełpisz, gdzie podobno panuje ordnung .Piwislanski kraj , o którym tak pogardliwie się wyrażasz, a porządek taki że ta twoja ,,Polska A" do pięt nie dorasta.

ten wpis sugeruje,ze polska a to taka wlasnie z kupa gnoju na podwórku 😂 ale moze zle to zinterpretowalem?!

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Była mowa o najniższej krajowej. To nie przekręcaj. 

Mieć około czterech tysięcy a nie mieć to jest różnica. 

Nie bądź tego taki pewien, ty zmienny jesteś za rok tu będą memy tuska.

Dla mnie dobrobyt to jak kogoś na więcej stać niż tylko przeżycie z miesiąca na miesiąc .

Te ponad 4 mają mniejszą siłę nabywczą niż to wcześniej przed pis . Nie ma jeszcze na rękę ponad 4 na rękę

Bo to trzeba tepić jak ktoś jest złodziej i oszust to trzeba to krytykować a nie udawać że to nie prawda i głosować dalej na niego. tuska wyśmiewałem jak zaczął rządzić pis a wyszło na to że pis gorszy po swoich rządach niż tusk po swoich

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

ten wpis sugeruje,ze polska a to taka wlasnie z kupa gnoju na podwórku 😂

Ale to jest Polska A-Jacusia. Tak se określił, tak se wyznaczył i tak się pozycjonuje. A Ty se rób co chcesz i żyj se w swojej Polsce A.

Ja tam se żyję w Priwislanskim kraju i dobrze mi tu. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

napisalem jedynie , ze w zachonio-nadwislanskiej polsce nie ma zle, ludzie dbaja o obejscie. nie krytykowałem wschodniej czesci polski, poniewaz za malo tam razy bylem by sie wypowiadac. z tego co slysze to wszedzie juz jest duzy postep , technologiczny i kulturalny. sa u nas gospodarstwa nie za bogate, ale to pewnie wszedzie sie takie znajda, malo ziemi, dzieci uciekly do miasta. ziemia albo poszla na sprzedaz, albo pojdzie. wieksze gospodarstwa maja sie swietnie, mniejsze,gdzie dzieci zostały, poszly do pracy,a uprawe traktuja jak hobby z mozliwym zarobkiem,tez maja sie dobrze. ta przemiana trwa.

Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał(a):

Dla mnie dobrobyt to jak kogoś na więcej stać niż tylko przeżycie z miesiąca na miesiąc .

Te ponad 4 mają mniejszą siłę nabywczą niż to wcześniej przed pis . Nie ma jeszcze na rękę ponad 4 na rękę

Bo to trzeba tepić jak ktoś jest złodziej i oszust to trzeba to krytykować a nie udawać że to nie prawda i głosować dalej na niego. tuska wyśmiewałem jak zaczął rządzić pis a wyszło na to że pis gorszy po swoich rządach niż tusk po swoich

To jest dobrobyt twoim zdaniem?😁 Ok.

13 i 14 dają prawie 4 najniższej. 

Ktoś ci dużą łyżką w garnku namieszał.😁

Opublikowano

w 2015 srednie oplaty za mieszkanie to 500 do 600 zl. obecnie od 600 do 800 , placz i zgrzytanie zebami. najnizsza wzrosla z 1800 do 3200, praktycznie x2. euro nie wzroslo , a nawet za czasow pis stanialo. nie znam sie na ekonomii, teoretycznie moze pis zle robil, nie wiem. patrzac jednak praktycznie wyszlo lepiej niz sie komukolwiek wydawalo. inflacja spada, a to nie dzieki rudemu, bo efekt po dzialaniach jest z opuznieniem 2 do 3 letnim. kazdy pamieta wzrost oprocentowania, ktore bylo zrobione stanowczo za pozno. powinno byc juz w latach 2015 -17 wprowadzone, a nawet i 13-15, tal mowili experci. jesli to co zrobil pis nie zrujnowalo gospodarki, to znaczy ze problem byl nie w ilosci pieniadza na rynku, a nego braku. pis to uwolnil, moze mogl zrobic to w podatkach, a nie w 500plus, ale pieniadze wtloczyl. wszystko sie bujnelo, najnizsza wzrosla, gospodarka nabrala predkosci. mieszkam na zachodzie polski, obecnie nie oplaca sie wyjezdzac do niemiec, chociazby do opieki nad starszymi,bo w polsce zarabiaja tyle samo. najnizsza musiala wzrosnac, bo zmowa korporacji w sprawie.zanizania plac byla tak oficjalna,ze chyba tylko gluchy i rudy nie slyszeli. cieszyli sie wielkie firmy z zachodu, w tym markety. placa wzrosla, a jakos euro nie stanialo, a powinno!

Opublikowano

Efekt rządów rudego przypadł na pierwszą kadencję pis gdy ten socjal bł umiarkowany i to się ładnie kręciło a przed pandemią już to się zaczeło walić i zaczeła inflacja rosnąć a ci zamiast poprzestać na rozdawnictwie dokładali nowe Gospodarka sie najelepiej rozwija jak jej politycy nie przeszkadzają . Za czasów pis to więcej fiskalizmu, więcej papierologii. Jak więcej pieniędzy to zaraz jesteś złodziej. Prosty przykład z olx, allegro , wystawisz więcej niż bodajże 30 przedmiotów na rok to musisz tłumaczyć się urzędowi skarbowemu.

Jeśli efekt jest z opóźnieniem to po rzadach PO przypadł na okres rządów pis 😄 A po rządach pis mamy teraz drożyzne

Tych firm z zachodu przybyło jeszcze więcej chociażby porównaj sobie ile było np biedronek w 2015 r a  ile jest teraz.

PIS wprowadzając programy socjalne nie chciał ratować gospodarki. Chodziło o zwiększenie dzietności a gdy to się nie udało zaczęli opowiadać że to zlikwidowało ubóstwo a teraz jest bajka jak to ruszyło gospodarkę.

Pis to samo zło który kupuje frajerów im własnymi pieniędzmi

Opublikowano
2 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

ale moze zle to zinterpretowalem?!

Bardzo dobrze, dla niego ,,priwslanski kraj" rozciąga się od Krakowa do wschodniej granicy.

Godzinę temu, racyl napisał(a):

Za czasów pis to więcej fiskalizmu, więcej papierologii. Jak więcej pieniędzy to zaraz jesteś złodziej.

PO roku rządów rudego nieudacznika coś się zmieniło?zmniejszył się fiskalizm, papierologia, podatki?owszem, spadły ceny masy makowej, zyski spółek skarbu państwa, spada ilość firm.Za Gomułki mówiono że co prawda mięso zdrożało ale lokomotywy staniały.

A po rządach pis mamy teraz drożyzne

I będziemy mieli dokąd aż nie dostaną porządnego kopniaka i wylecą od koryta

Opublikowano
3 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

uwazacie,ze w polsce zachodniej i centralnej jest gorzej niz we wschodniej? ze gnój lezy na srodku podworka? ze krowy sraja pod domem? a byliscie i zwiedziliscie ta czesc polski? byliscie np w okolicy kutna, wrzesni, leszna, opola jawora, zielonej gory, gniezna, wloclawka? cos mi sie wydaje, ze to tylko z opowieści dziadka wnioskujecie?!

nie jednego by fedzik zaskoczył  czystość ze aż w oczy kuje przy takiej produkcji 

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał(a):

tuska wyśmiewałem jak zaczął rządzić pis

i wyśmiewałeś go jak PIS kończył rządy, poza tym nazwy piszemy z wielkiej litery, panie polityku racyl.

Opublikowano

Za czasów pis to więcej fiskalizmu, więcej papierologii. Jak więcej pieniędzy to zaraz jesteś złodziej. Prosty przykład z olx, allegro , wystawisz więcej niż bodajże 30 przedmiotów na rok to musisz tłumaczyć się urzędowi skarbowemu.

buraku kłamliwy to rudego  pomysł https://www.money.pl/podatki/sprzedasz-cos-w-sieci-30-razy-fiskus-sie-dowie-podatnicy-beda-dostawac-pisma-6985756803971776a.html

a tak chwalisz rozdawnictwo a 60 tyś etatów ekodoradców to niby co ?  

tu temu panu mocno wjechał tvn rudy musi jebać propagandą ........

image.png

Opublikowano
12 minut temu, Roman176 napisał(a):

buraku kłamliwy to rudego  pomysł https://www.money.pl/podatki/sprzedasz-cos-w-sieci-30-razy-fiskus-sie-dowie-podatnicy-beda-dostawac-pisma-6985756803971776a.html

a tak chwalisz rozdawnictwo a 60 tyś etatów ekodoradców to niby co ?  

tu temu panu mocno wjechał tvn rudy musi jebać propagandą ........

Taki tępy jesteś że nie czytasz kto pierwszy się do tego przymierzał

• Haha 1
Opublikowano

@racyl kto jest ważniejszy w Polsce - Celebryci  ,Restauratorzy , Policja , Wojsko , Służba Zdrowia , Handlowcy  czy Rolnicy ?.

Jakie  branżę byś ratował pierw jak byś był na miejscu Tuska . Racyl...

Opublikowano

Ja ci powiem jak było za PIS. Ci którzy czegoś chcieli, domagali się podwyżek to się na nich szczuło od rana do wieczora w telewizji .

Jedynie to chyba na rolników pis nie szczuł bo wiedział że ich wybrali

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Ja ci powiem jak było za PIS. Ci którzy czegoś chcieli, domagali się podwyżek to się na nich szczuło od rana do wieczora w telewizji .

Jedynie to chyba na rolników pis nie szczuł bo wiedział że ich wybrali

kto nabrał milionów za pandemii ?.

W każdym kraju Europy  tak było .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v