Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiem, skąd mam to wiedzieć ... Porównujmy się zawsze do najlepszych a nie najgorszych, głowa państwa powinna znać język komunikacji międzynarodowej, a jeżeli go nie zna to poprosić o tłumacza a nie dukać ... Mniejszy wstyd nie znać angielskiego niż udawać, że się go zna ...

czy ja wiem dużo ludzi sie tak myliło pamiętasz Adamek ostatnio iga świątek ... błachowicz  

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli chodzi ci o ekoschematy to mam wymieszanie obornika w 12h albo wymieszanie resztek pożniwnych w zależności od działki, plan nawozowy, dwie działki mam poplon na zimę bo i tak obornik z kurnika dopiero pod koniec lutego/początek marca na to będę miał, w truskawce biologiczna ochrona upraw i na całe gospodarstwo zróżnicowana struktura upraw czy jakoś tak to się nazywało bo się kwalifikowałem.

Te bio środki jakie 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

czy ja wiem dużo ludzi sie tak myliło pamiętasz Adamek ostatnio iga świątek ... błachowicz  

Ludzi prywatnych to ja mam gdzieś, mój angielski też jakiś specjalny nie jest, tylko ja jestem osobą prywatną, nikogo oprócz siebie nie reprezentuję, a jak się ośmieszę, to ośmieszam siebie a nie nasz kraj ...

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Te bio środki jakie 

Polyversum stosowałem i Naturalis na wciornastka, ten drugi był w ewidencję pod ekoschematy, bo najlepiej jak masz tylko ten środek na danego agrofaga, wtedy mniej wyjaśnień trzeba składać. A Polyversum idzie na szaruchę, trzeba by wyjaśniać dlaczego dodatkowe środki niebiologiczne idą na szarą. Ten ekoschemat jest banalny, bo nie musi być cała ochrona mikrobiologiczna, wystarczy tylko na jednego agrofaga.

Stosuję też np Klozer, środek biologiczny, ale w ewidencji ministerstwa go nie ma, dobrze zastosowany świetnie zwalcza opuchlaka, z którym Dursban sobie nie radził.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Ja na nich nie głosowałem bo właśnie tego się spodziewałem, wielu tu o tym pisało.  To co się dzieje i będzie działo to porażka Narodu. Wstyd kurła przyznać się że to w Polsce.

Brawo!

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Wstyd to jest że żądza nam tacy jak i PiS i PO, tyle samo są warte obie te partie. PiS nas wydymał tym ukraińskim zbożem, minister kazał magazynować, a wiedział że jedzie towar z UA, i niektórzy nadal na to głosowali, to jest normalne? PiS zgodził się na ekoschematy, ugorowania, i ludzie ze wsi na to zagłosowali ...

Ryśka wydymali, ale dali parę złotych i poleciał i zagłosował ...

Temu składaj kandydaturę. Widzisz ilu ludziom się nie chce a potem mamy co mamy 

• Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, radekz200 napisał:

Rysiek pewno zły bo tusek dał dopłaty do kukurydzy a nie ma posiane ani jednego hektara 

IMG_5127.jpeg

No a czemu by miała się nie zgodzić

Dla unji w to graj

Polska wypłaci z budżetu a chłopy zrobią zakupy u germańca i wspomogą finansowo😁😁😁

Ale kupujcie

Tera kupujcie Germańskie by polskie upadało

Nie mieli sprzedaży by zwalniali pracowników

Żeby P0tem było że za Tuska gospodarka upadała i rosło bezrobocie. 

Żeby to był najgorszy okres gospodarczy. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

i pan kolodziejczak  nic nie robi po oszusci

On był mocny w gembie dokąd go Tusek na stołek nie posadził, dziś siedzi cichutko jak gówno w trawce, psie.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ale ty Rysiek za przeproszeniem głupi, zniszczył byś ten kraj specjalnie aby tylko pokazać, że Tusek zły ...

1 minutę temu, witejus napisał:

On był mocny w gembie dokąd go Tusek na stołek nie posadził, dziś siedzi cichutko jak gówno w trawce, psie.

Bo Tusek wiedział co robi, wziął szczekacza w swoje szeregi, to teraz mu nie będzie szczekał ... W środowisku skąd pochodzi Kołodziejczak jest on zniszczony, zostaje mu albo Tusek, albo śmietnik polityczny ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Wyborcy muszą odczuć to co zrobili

Z takimi jak ty nic się nie zbuduje dobrego ... Ja tam każdej władzy życzę jak najlepiej, aby kraj się rozwijał, bo to my odczuwamy efekty ich władzy ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Zbuduje ale bez tuska

Taaa, lepszy stary dement z Żoliborza ... Sznurówki nie umie zawiązać a krajem będzie rządził ...

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał:

Brak jest właściwych określeń dla tych którzy przy niespotykanie wysokich i opłacalnych cenach zbóż, uwierzyli urzędnikowi państwowemu, że może być jeszcze lepiej🤣

A system późniejszych dopłat to dalsze zabetonowanie myślenia u rolnika. I tak po prawdzie z punktu biznesowego to czyste sk***ysyństwo. Tegoroczne dopłaty do kukurydzy to ciąg dalszy destabilizacji i podziału wśród rolników.

A Ukraina dostaje nasiona za darmo, bo polski rolnik płaci za jednostkę więcej by nasz wybawiciel mógł jeszcze taniej produkować.

Proponował bym bojkot tej chojnej firmy, ale to nic nie da. Choć to najprostsza, najtańsza i najskuteczniejsza forma protestu. Nawet nie trzeba ciągnika odpalać🤷‍♂️

Nadmień jeszcze skąd masa materiału siewnego do nas przyjeżdża 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

A ty mocny w gębie i stołka nie masz. Kto lepiej wyszedł? Ty czy on? Coś tam jednak rząd dla rolników załatwia patrz dopłaty do kukurydzy. 

Opublikowano
56 minut temu, masa24 napisał:

Dobre to jest 😛 many społeczeństwo baranów które nie rozumie tekstu który czyta ale zauważyłem oststnio pełno specow od konstytucji , sądów itp 😀😀

Startujesz do samorządów?

49 minut temu, radekz200 napisał:

Rysiek pewno zły bo tusek dał dopłaty do kukurydzy a nie ma posiane ani jednego hektara 

IMG_5127.jpeg

Hola hola. Jak już będzie na koncie albo w garści to mów że dal. Teraz możesz powiedzieć że ma dać. I nie do końca tak ze tusek 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Z takimi jak ty nic się nie zbuduje dobrego ... Ja tam każdej władzy życzę jak najlepiej, aby kraj się rozwijał, bo to my odczuwamy efekty ich władzy ...

No jarka okresu nie P0bije

Zoba ile się kupiło w tym czasie

Zoba na fafnuca

2 motury

2 traktury

2 turlaczki

Toć to P0d fanaberie P0dchodzi

A tera to aby na jedzenie starczyło to bědą tańczyć spiewać i się cieszyć

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

A ty mocny w gębie i stołka nie masz. Kto lepiej wyszedł? Ty czy on? Coś tam jednak rząd dla rolników załatwia patrz dopłaty do kukurydzy. 

Ty klakier masz tu najmniej do gadania, idź zrób lepiej łaskęTuskowi

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No jarka okresu nie P0bije

Zoba ile się kupiło w tym czasie

Zoba na fafnuca

Ja tam kupowałem i za PiSu, i za PO, jak ktoś robi to ma, niezależnie jaka władza ... Gospodarstwo się cały czas tak samo rozwijało ... Nowy traktor niby w 2016 kupiony, ale pieniądze za Tuska na niego zarobione były xD 

Za Tuska traktor za 100k kupiłem, teraz na podobny 300k potrzeba, takie dobre rządy Jarka xD 

Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I tu mamy właśnie problem, na osobę reprezentującą nas na różnych międzynarodowych spotkaniach i konferencjach wybieramy osoby które nie potrafią same sklecić zdania po angielsku ... Prezydent pełni głównie funkcje reprezentacyjne i nie zna/ledwo zna podstawowy język w rozmowach międzynarodowych .... 

Dlaczego jak do nas przyjadą władze innych państw to nie mówią po polsku?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

I nie do końca tak ze tusek 

On słowa prawdy w życiu nie powiedział i nigdy nic nikomu nie dał. no może dobrze płatne synekury kumplom, jedynie ukradł, np OFE.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Dlaczego jak do nas przyjadą władze innych państw to nie mówią po polsku?

A po co znać 20 różnych języków ... Wystarczy jeden międzynarodowy i po sprawie ... Angielski umiesz i w większości miejsc na świecie się dogadasz ;) We Francji może być problem, bo oni udają że angielskiego nie znają xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v