Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Napisałem , ale skasowałem bo ciul wie kto to czyta poza stałymi bywalcami.

Spoko. Wiem że masz zdanie na każdy temat i może być ono diametralnie różne od stanowiska popieranego obozu.

Ale widzisz jak jest. Temat przemilczany

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

Ciężko komentować w sytuacji w jakiej jest Ukraina , Polska sama bez wiedzy i pomocy  Nato za wiele militarnie nie morze . Zależy jakie ma sie podejscie do rosji , Zauważ jakie poczynania względem rosji rozpoczeła Finlandia , Szwecja więc nie tylko Polska obawia się rosji 

Pytanie czy to Ukraina nie będzie naszym największym wrogiem. Oni z Rosją się w przyszłości dogadają

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ci kumaci sami sobie poradzą, a tym pierwszym nawet pomoc nie pomoże ...

No ale jakbyś mnie głupiemu tak po chłopsku wytłumaczył co sądzisz o sprawie?

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał(a):

Bardzo dobrze  ty przed nimi uciekasz oni gonią i dogonią .

Za bardzo się wpatrujesz w romanowskiego 😄

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

No ale jakbyś mnie głupiemu tak po chłopsku wytłumaczył co sądzisz o sprawie?

Jeżeli to prawda co mówi Bosak to jestem zawiedziony postawą Tuska, zadowolony ?? Tak samo jak jestem zawiedziony tym jak Kaczyński i Moraw robili laske Zeleńskiemu, jak im dawaliśmy sprzęt za darmo, jak dostawali od nas paliwo a polski naród za to płacił. Zadowolony z takiej odpowiedzi ?

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli to prawda co mówi Bosak to jestem zawiedziony postawą Tuska, zadowolony ?? Tak samo jak jestem zawiedziony tym jak Kaczyński i Moraw robili laske Zeleńskiemu, jak im dawaliśmy sprzęt za darmo, jak dostawali od nas paliwo a polski naród za to płacił. Zadowolony z takiej odpowiedzi ?

To miłe że słusznie usprawiedliwiasz działania premiera. Może nie było to zbyt dobre jego posunięcie, ale masz rację. Czymże jego wina względem przewin pisu.

***** *** !!!

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Aaaaaaaa Pan Obajtek o czymś takim nie wspominał.

Aaaa pan Obajtek o wielu rzeczach nie wspominał, kosztów kluczowej inwestycji Orlenu nie potrafił wyliczyć i yebnął się jedynie o niewielkie 35mld a jego imigranci mieli być bezpieczni i nieszkodliwi czego dowodem jest morderstwo na terenie barakowego getta xD https://warszawa.tvp.pl/84015851/olefiny-iii-tragiczny-final-awantury-jedna-osoba-nie-zyje

2 minuty temu, Agrest napisał(a):

To miłe że słusznie usprawiedliwiasz działania premiera. Może nie było to zbyt dobre jego posunięcie, ale masz rację. Czymże jego wina względem przewin pisu.

***** *** !!!

Jedni i drudzy są winni, PIS PO jedno zło ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Najgorsze w tym wszystkim że jebnàł się na podstawie wyliczeń rządu. 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał(a):

Pytanie czy to Ukraina nie będzie naszym największym wrogiem. Oni z Rosją się w przyszłości dogadają

Pewnie tak będzie , a co będzie lepsze dla Polski ? Ukraina samodzielna  , pod wpływem Rosji , pod wpływami zachodu ?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Jak to jedyne 15mld miało kosztować, a Orlen za jego wspaniałych rządów zarabiał po 8mld albo i więcej rocznie to dlaczego mimo chyba 4 lat jego rządów w Orlenie to nadal nie stoi ??

I po co trzeba było sprzedawać działkę na tym terenie Synthosowi aby budował kluczowy dla działania Olefin fragment linii produkcyjnej ?? Gdyby nagle Synthos zatrzymał swoją produkcję na tym odcinku to całe Olefiny były by bez sensu ... Już nie mówiąc o tym, że skoro miała to być tak dochodowa inwestycja, a zarazem kosztująca w sumie nie aż tak dużo względem dobrych zysków Orlenu to po co wpuszczano prywatnego inwestora ? 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Widać oprócz zespołu Toureta , to ma jeszcze zespół wstrętu do liczydeł.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Agrest, Ty złośliwcze jeden.

Czemu tak mnie oceniasz?

Ja tylko próbuję być fajny, płynąć z nurtem. Perfumy mam kupione. Najlepsze Fahrenheit. Zapach każde gówno zabije, a i nazwa taka zachodnia.

Opublikowano

Co do Obajtka i olefin to romawiałem z gosciem co twierdził iż wyrób z olefin mogłby być wykorzystany do produkcji pretów zbrojeniowych , a ten produkt zastąpi za kilkanascie lat stal żebrowaną więc raczej Obajtek wiec te olefiny byly perspektywiczne 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Aaaa pan Obajtek o wielu rzeczach nie wspominał, kosztów kluczowej inwestycji Orlenu nie potrafił wyliczyć i yebnął się jedynie o niewielkie 35mld

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Co do Obajtka i olefin to romawiałem z gosciem co twierdził iż wyrób z olefin mogłby być wykorzystany do produkcji pretów zbrojeniowych , 

Mógłby, może, w sumie nie wiadomo, może zamiast zysków były by straty ... Inwestujesz kilkuletnie zyski swojego gospodarstwa w coś co być może przyniesie Ci jakieś zyski ? 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Widać oprócz zespołu Toureta , to ma jeszcze zespół wstrętu do liczydeł.

A inni wiedzą jak liczyć by dobrze wyglądało...

Ja im ufam.  Powiedzieli, tak jest

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Trzeba było nie pluć na PSL, to może PiS z Konfą by byli przy korytku a nie PO z lewakami ...

następny, już hubertuss tutaj lansował konfę z pisem.  Nie ma szans, co by nie powiedzieć to obecna wierchuszka i twarze konfy są młode i mają czas, mogą czekać i nie wchodzić w żadne układy, przyjdzie czas, że dostaną tyle, że wezmą sobie sprzedajne k**wy z psl-u na przystawkę i zrobią swój rząd.

To tak samo największy błąd w niemczech, czy mniejszy we francji gdzie jest zmowa by nie dopuścić do rządów odpowiednio afd i rn, a to robi im tylko wyniki wyborcze bo w wiecznej opozycji nie mają jak umoczyć,  ich antykoalicje to zlepki, a zlepki są niewładne. Niemcy padły, Francja chaos budżetowy i teraz po manewrach macrona już wcześniejszych nie zrobi. U nas to samo ten zlepek KO+ przystawki bez pokrętnego obchodzenia prawa nie dotrwa do końca swojej kadencji, a jak dotrwa to sukcesów nie wróżę, zaczeli z dna i kopią głębiej. Nie było przypadku w polityce  by władza z upływem lat rządziła coraz lepiej ona się zużywa zawsze, zwłaszcza w systemie demokratycznym nawet pseudo, więc lecimy z górki.

Patrząc, że rząd od roku zajmuje się praktycznie tylko z bardzo średnim wynikiem bieganiem za pisiorami, a  w innych sprawach lipa to jak będzie prezydentem Trzaskowski to przyspieszymy zjazd, bo jak zostanie Nawrocki to można jeszcze zwalać, że chcemy, a nie możemy, ale to też trzeba jakieś projekty ustaw przyjmować.

Wiem, że wyznawcom Tuska wystarczy, tłumaczenie, na ch*j coś robić jak nam prezydent zawetuje. Po pierwsze jakoś podpisy składa pod ustawami, a po drugie, no przecież jak by wszystko wywalał do kosza to tym bardziej nawet nieprzekonani by krzyczeli dojechać ten pis bo zza grobu jeszcze szkodzi.

Btw w obecnym rządzie to już na dzień dzisiejszy do wymiany jest sporo osób na czele z Henningową, zielińską, Lubnauer, Nowacką, Kotulą Wieczorkiem i Kierwińskim

Sikorski to osobna ranga, on nigdy nie powinien być w rządzie jakimkolwiek

Nawet tygrysek mimo, że się błaźnił przy nich wygląda na eksperta i fachowca w tym MON.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

A inni wiedzą jak liczyć by dobrze wyglądało...

Ja im ufam.  Powiedzieli, tak jest

W sześciu pierwszych miesiącach 2023r Orlen podobno zarobił 15,5mld, dlaczego jeszcze nie stoją Olefiny które miały kosztować wg obliczeń wielkiego ekonomisty z Pcimia około 16mld ?? 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Nie oceniam. Powiedzmy że odnoszę się do pointy, która chyba miała być tam domyślną.

Pisz do mnie po polsku nie francusku. Z francuskiego to tylko miłości mnie panny nowogrodzkiego uczyły.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v