Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał(a):

a ten Alstom to polska firma?

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Trzeba było trochę pociągnąć romana za język a nie tak szybko kończyć zabawę xD 

widzę, że nie ogarniacie różnicy między kupnem czegoś zagranicą, a kupieniem czegoś zagranicznego, ale produkowanego w Polsce.

Na czym więcej zyska gospodarka i ludność?

A  wróć ogarniacie jak chodzi o wasz partykularny wąski interes, nawet nie rolniczy ogólnie ale już z podziałem na specjalizacje produkcji

Edytowane przez Takeda
  • Like 2
Opublikowano
"Zgłoście to jak najszybciej, ja nie chcę, by mój syn był dalej zagrożeniem dla innych. Przepraszam, nie wiem, czy mi kiedykolwiek wybaczycie"
Tak pisała Monika Kurska do rodziców Magdy , matka Zdzisława Kurskiego, który wielokrotnie zgwałcił 9-cio letnią dziewczynkę.
Ojciec Jacek Kurski naciskał w tym samym czasie prokuraturę wykorzystując swoją pozycję, by ta umorzyła sprawę. I tak właśnie się za czasów PiS stało.
Dwie prokuratorki, których nazwiska wymieniane są w sprawie — referent umorzonej sprawy Grażyna Wawryniuk oraz jej przełożona w czasach rządów Zjednoczonej Prawicy, Teresa Rutkowska-Szmydyńska - w związku z przeprowadzonym audytem, mogą mieć kłopoty. Ich sprawą zajął się Wydział Spraw Wewnętrznych Prokuratury Krajowej.
Oby obie pisowskie funkcjonariuszki poniosły najsurowszą karę.
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

a masz jakieś źródło żeby to potwierdzić czy będzie tak jak zwykle?

Z ogólnej liczby 1 360 000 akcji 60% zostało przeniesionych do NFI, 25% posiadał skarb państwa, a 15% było w rękach pracowników wiki

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

MF nie NH panie Jacku ;) 

rzeczywiscie ..

romus i tak nie da rady znalezc.

19 minut temu, Desperado napisał(a):

Do zboża fircyku, jaki to ma przerób, to jest dobre na kilka ha. a ty masz podobno 40. Gdzie trzymasz to zboże, czym załadowujesz z tego strychu?

pokaz post w ktorym tak pisalem ??  nigdy wiecej niz 30 nie mialem ,z tego prawie polowa laki .

kukurydza,ziemniaki, lubin, nostrzyk. 

mam jeszce jedna stodole i 2 magazyny na ziemi.

7 minut temu, Roman176 napisał(a):

pokaz przetarg i czy firma w nim startowala..

czy moce przerobowe by pozwalaly na nastepny kontrakt ??

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):
"Zgłoście to jak najszybciej, ja nie chcę, by mój syn był dalej zagrożeniem dla innych. Przepraszam, nie wiem, czy mi kiedykolwiek wybaczycie"
Tak pisała Monika Kurska do rodziców Magdy , matka Zdzisława Kurskiego, który wielokrotnie zgwałcił 9-cio letnią dziewczynkę.
Ojciec Jacek Kurski naciskał w tym samym czasie prokuraturę wykorzystując swoją pozycję, by ta umorzyła sprawę. I tak właśnie się za czasów PiS stało.
Dwie prokuratorki, których nazwiska wymieniane są w sprawie — referent umorzonej sprawy Grażyna Wawryniuk oraz jej przełożona w czasach rządów Zjednoczonej Prawicy, Teresa Rutkowska-Szmydyńska - w związku z przeprowadzonym audytem, mogą mieć kłopoty. Ich sprawą zajął się Wydział Spraw Wewnętrznych Prokuratury Krajowej.
To powinien przeczytać i poznać każdy internauta.
- Maciej Kmiecik
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Z ogólnej liczby 1 360 000 akcji 60% zostało przeniesionych do NFI, 25% posiadał skarb państwa, a 15% było w rękach pracowników wiki

daj link bo jak zwykle ci nie wierzę

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

pokaz przetarg i czy firma w nim startowala..

czy moce przerobowe by pozwalaly na nastepny kontrakt ??

nie startowała bo przetargi się ustawia, tak jak i ten specyfikację kontraktu dopasowujesz do firmy która chcesz by wygrała, tyle, że to powinno działać w 2 stronę, czyli ustawiamy pod krajowych producentów

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał(a):

Tylko że Alstom to francuska firma, to jakby mówić że zakupy w Lidlu są dobre, bo mają sklepy w Polsce ...

12 minut temu, Takeda napisał(a):

widzę, że nie ogarniacie różnicy między kupnem czegoś zagranicą, a kupieniem czegoś zagranicznego, ale produkowanego w Polsce.

Na czym więcej zyska gospodarka i ludność?

A  wróć ogarniacie jak chodzi o wasz partykularny wąski interes, nawet nie rolniczy ogólnie ale już z podziałem na specjalizacje produkcji

A skąd wiesz że jak zamówią przez centrale Alstomu w Francji to że nie zostanie wyprodukowane w Polsce lub za pomoca komponentów wyprodukowanych w Polsce ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v