Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

To mamy problem w ocenie. 

Od zawsze jechałem po Tusku jak po burej suce.  Nie wypierałem się dwukrotnego poparcia pis i dudy. Pisałem że trzeci raz nie dostaną szansy i pisałem co mi najbardziej przeszkadzało.

Nie rozumiem tak bezkrytycznego popierania platformy i z tego drę łacha jak tylko mogę. Rządy się zmieniły a na forum nic. To naprawdę z boku wygląda na wyszkoloną płatną armię platformersów. Zero krytyki zero dyskusji na temat reform. Wiem że ich nie ma, ale o tym można pogadać, dopuścić do głowy myśl że jest jeszcze gorzej...

I krytykz tej sielanki to jest skręt w kierunku pis???

Tak nie uważam. Więc mamy inny system ocen.

Po tusku jedziesz od zawsze. Ok. Jasna sprawa. A po pisie? Mimo, że odpierdalali numery, o których tuskowi się nawet nie śniło? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć.

"Płatna armia platformersów"? Zniżasz się do poziomów betonu pisowskiego.

Tyle w temacie. Bez urazy.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie będę kopiował całości bo i po co.

Ciekawi mnie tylko że krytykujesz jednych, że są proekologiczni, że chcą niszczyć rolnictwo, gdy tymczasem to Ci drudzy godzili się na Zielony ład, wprowadzali jakieś ekoschematy ( miały być wyższe dopłaty, może i rzeczywiście jest trochę więcej PLN ale trzeba na to ponieść dodatkowe koszty, i koniec końców nie ma większych dopłat). Edit: Zakazy węgla, strefy czystego transportu, kto wprowadził przepisy że możliwe jest robienie takich głupot ?? Nam tu w swoich mediach wciskali kit, a jak jechali do UE to wszystkie te głupoty grzecznie podpisywali. Jak rolnicy przeciwko temu strajkowali to TVP udawała że nic się nie dzieje, brak jakichkolwiek relacji z strajków, rozumiem że to było OK i w porządku ?

Może jednak warto skopiować i pokazać. Wiesz ja jestem mało kumaty i lepiej mi pokazać palcem co i gdzie, bo w tym momencie pozostajemy w zawieszeniu.

Ja chodzę brudny, Ty namydlony. Może się okaże że coś z tego mydła się mi należy i najwyżej będę niedomyty.

W kwestii polityki. Tu nadal nic nie dociera. 8 lat było win Tusku.  Kaczora już nie ma, nawet kwakać nie może bo mu głos zabrali. Ale mowa jest i z dozą prawdopodobieństwa 100% będzie nadal o nim mowa.

Rząd widzi że jedyne co mu wychodzi to polityka przeszłości, to dobrze zostało przyjęte przez fora publiczne, lud ma zajęcie w kopaniu się a oni mają spokój. Widzą że nikt na błędach się nie uczy i robią co chcą.

Warto było by sobie uzmysłowić po za tym że wyborcy pis to debile, że jednak drugi obóz również. I teraz zadać sobie pytanie po tym roku, czy my nie wchodzimy na wyższy poziom tego debilizmu, wszak wiemy co i jsk robili, jesteśmy o tę wiedzę mądrzejsi. 

Tu się krótko odniosę jeszcze do republiki. Zabawne jest że Wy dwaj z racylem zawsze znacie przekaz republiki, otwarcie przyznaliście się że ją oglądacie, a innym wypominacie że czerpią wiedzę z tej że, gdzie ja dopiero od niedawna mam ją na naziemnej , a której wogóle nie oglądał.  

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Najpierw mnie opierniczyłes że czepiam się że o polityce w pogodzie, ok, przestałem komukolwiek zwracac uwagę.

Jak widać polityka tylko poróżnić ludzi potrafi

Czemu nagle wszystko zaczęło Ci przeszkadzać?

Naprawdę nie rozumiem 

A to liczyłeś że głasksł Cię będę? 

Czepiłeś się do mnie indywidualnie to zacząłem szczekać. 

Przestałeś reagować a jak sam wiesz problem nie zniknął. Codziennie do woli kto chciał o polityce pisał, a tylko mi się oberwało.

Nie widzę powodu by się nie bronić.

I co komu zaczęło  przeszkadzać? 

Bo po za moim pisaniu o polityce w pogodzie Tobie i o braku merytorycznego pisania w pogodzie ( o zgrozo, to mnie rozwaliło na łopatki) Piotrowi , to nic mi do głowy nie przychodzi.

Teraz, jacek1296 napisał(a):

Po tusku jedziesz od zawsze. Ok. Jasna sprawa. A po pisie? Mimo, że odpierdalali numery, o których tuskowi się nawet nie śniło? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć.

Nie urażę się. 

Pis krytykowałem na koniec kadencji i można sobie te posty znaleźć, pisałem za co stracili mój głos.

Pisałem jak z boku wygląda ten jednostronny przekaz, bo trudno mi pojąć takie zaślepienie.  Bo jedyny argument to a bo tamci to...

I jak widzisz Twoja ocena mojej osoby była by diametralnie różna gdybym zmienił poglądy.

Czy tak być powinno?

Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

470612493_122137613816449130_3504272607971572321_n.jpg

Najpierw poczytaj co znaczy ten mizoginizm a potem wklejaj.

44 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Słyszeliśta, że ruski wywiad pomagał pisowi przed wyborami zeszłego roku? Rozsyłali sms y by głosować na pis oraz shakowali bilbordy w wielu galeriach i wyświetlali tam wizerunki polityków pis z namawianiem by głosować na tę partię. Rosji tak jak i pisowi zależy na destabilizacji Polski i skłócaniu jej z Europą.

Przez ostatnie lata ktoś nas straszył Polexitem i co wyszliśmy z UE ?

11 minut temu, jacek1296 napisał(a):

To powiedz co Ci Pis zabrał, zawinił ? Ulman jest zły bo skończył mu się tani pracownik i musi sięgać głębiej do kieszeni albo sam zapieprzać. Hubertus ma płatne od wpisu :ph34r:. A Ty ? Tylko nie pieprz głupot o patriotyzmie. Każda partia grabi dla siebie a państwo dalej istnieje.

11 minut temu, Agrest napisał(a):

Może jednak warto skopiować i pokazać. Wiesz ja jestem mało kumaty i lepiej mi pokazać palcem co i gdzie, bo w tym momencie pozostajemy w zawieszeniu.

Ja chodzę brudny, Ty namydlony. Może się okaże że coś z tego mydła się mi należy i najwyżej będę niedomyty.

W kwestii polityki. Tu nadal nic nie dociera. 8 lat było win Tusku.  Kaczora już nie ma, nawet kwakać nie może bo mu głos zabrali. Ale mowa jest i z dozą prawdopodobieństwa 100% będzie nadal o nim mowa.

Rząd widzi że jedyne co mu wychodzi to polityka przeszłości, to dobrze zostało przyjęte przez fora publiczne, lud ma zajęcie w kopaniu się a oni mają spokój. Widzą że nikt na błędach się nie uczy i robią co chcą.

Warto było by sobie uzmysłowić po za tym że wyborcy pis to debile, że jednak drugi obóz również. I teraz zadać sobie pytanie po tym roku, czy my nie wchodzimy na wyższy poziom tego debilizmu, wszak wiemy co i jsk robili, jesteśmy o tę wiedzę mądrzejsi. 

Tu się krótko odniosę jeszcze do republiki. Zabawne jest że Wy dwaj z racylem zawsze znacie przekaz republiki, otwarcie przyznaliście się że ją oglądacie, a innym wypominacie że czerpią wiedzę z tej że, gdzie ja dopiero od niedawna mam ją na naziemnej , a której wogóle nie oglądał. 

Patrząc na to jak się straszy społeczeństwo Kaczyńskim, wychodzi na to że facet jest wieczny. A kim będą straszyć gdy go już nie będzie ?

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Agrest napisał(a):

to liczyłeś że głasksł Cię będę

Nie, nie liczyłem. Nawet pomogło mi trochę.

Też nie licz na to że każdy Twój punkt widzenia będzie popierał.

Niektórzy mają inne zdanie.🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jacuś, do poziomu osoby która poucza jak to wspaniale jest w Polsce A mając na środku podwórka kupkę gnoju raczej nikt tu się nie zniży ...

twoje zycie pokazuje ze ty masz kupke gnoju zamiast mozgu..

skoczyles jakies studia podobno a swinie odpasales...ekonomie ?? twoi koledzy z roku co robia i ile zarabiaja ??

zona ci uciekla przez  smrod gnoju czy mozgu ?

51 minut temu, nie napisał(a):

taki wpis opublikował Yad Vashem:

"Jak wynika z najnowszej książki Jana Gabrowskiego, polska policja mordowała Żydów w czasie Holokaustu z zapałem, a nawet bez nazistowskich rozkazów."

4 dni minęły a polski rząd milczy

tzn. nie milczy mówi, że pis jest zły, pis jest dziki .....................

kto to ten gabrowski ??

gdybys znal historie to bys wiedzial ze tak bylo.. wiec jaki protest ??

43 minuty temu, jarecki napisał(a):

dopóki jest młoda ok , ale wejdzie kiedyś w wiek żę wybierze wygode pilota i kilka przycisków , technika idzie do przodu i pewnie wybór bedzie łatwiejszy ale telewizja daje szerszy obraz swiata , często gogle podsuwa nam to co chcemy widzieć i wiedzieć , zna nasze preferencje a to jest gorsze od tvn i tvp 

ona ma 19 lat -jak wygladal swiat wtedy gdy mialem tyle lat co ona a jak dzisiaj ??  

wiec wszelkie proroctwa dotyczace,nawet nieodleglej,przyszlosci to na smeitnik sie nadaja.

31 minut temu, Desperado napisał(a):

Ja się chwaliłem czy ty czego to tam nie masz, a wyszło że tylko wielki bebzon masz.   xD

czym sie chwalilem ? a czego nie widac na zdjeciach ?? 

pokaz swoj porzadek ..jeszcze poniemiecki 😂, po 45 cos z domem robiles ??

jeden mial kupe gnoju na podworku bo inaczej sie nie da .inny ma w glowie -tez chyba inaczej sie nie da  ..

to najbardziej przeszkadza zabuzonym psychicznie..

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał(a):

twoje zycie pokazuje ze ty masz kupke gnoju zamiast mozgu..

skoczyles jakies studia podobno a swinie odpasales...ekonomie ?? twoi koledzy z roku co robia i ile zarabiaja ??

Robię to co lubię, mam z tego tyle pieniędzy ze mi wystarcza i nie czuję potrzeby mieć więcej.

Ekonomii nie studiowałem, świnie były w gospodarstwie zanim ja je przejąłem. Dopóki był z tego jakiś pieniądz to się trzymało, aż przyszły lata że świnie się nie opłacały, dlatego nie trzymałem ich na siłę, tylko z nich zrezygnowałem, obecnie tylko widzę że to było kilka lat za późno.

Wiem ile zarabiają koledzy po studiach, wiem ile zarabiam ja z gospodarstwa, powiem Ci że jest bardzo podobnie. Jest różnica względem tych co pracują u Niemca czy w Holandii, ale tego nie powinno się chyba porównywać.

Najważniejsze dla mnie jest że to czym się zajmuje sprawia mi przyjemność, pieniądz też z tego jest, czego chcieć więcej.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To bardzo nie dobrze

Z twojego punktu widzenia może i tak, z mojego jest inaczej ;) Konfederacja to niby katolicyzm, co Ci się podoba, ale spójrz z drugiej strony, to zabranie dopłat, oZUSowanie rolników, podatek katastralny, to są też ich postulaty :) gdyby to wydarzyło się na całym świecie, to nic złego by się nie stało, ale gdy to wprowadza tylko w Polsce to bardziej udupią polskie rolnictwo niż PiS i PO razem wzięte ...

Tak samo jeżeli Konfa przywróci ŚOR czy antybiotyki niedozwolone w UE to Niemcy nam szybko zablokują eksport naszej żywności do UE, a pozbawienie się tego rynku na pewno nie obędzie się bez skutków ekonomicznych.

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Rudy musi poszukać kasy tylko u kogo ?. @racyl rudy już liczy ile by tu zj***ć tobie .

Jak Ty płacisz na rydzyka, pis i republikę to jak nie mogę na tuska ?🤣

470197464_1127616098971277_5944344384379860733_n.jpg.8f98c12fcdbeb10fa43ca66aa125932f.jpg

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie, nie liczyłem. Nawet pomogło mi trochę.

Też nie licz na to że każdy Twój punkt widzenia będzie popierał.

Niektórzy mają inne zdanie.🤷

Narzuciłem czy narzucam Ci swoje? Oczekuję poparcia?

Opublikowano

Dobra Agrest, nie chce się z Tobą sprzeczać.

Jakoś kiedyś można było pożartować, teraz szybko się irytujesz.

Pisałeś o tym samozwańczym moderowaniu w dość niepochlebnych słowach...temu zareagowałem, ale widzę że niepotrzebnie.

Opublikowano
14 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

I telewizję wPolsce24, to inna odsłona TVP INFO ,a to przecież " oczko ' Trzaska.😁

To jeszcze dorzućmy do tego Tv Puls i Tv Trwam to są firmy jeszcze z polskim kapitałem :). Co prawda Dąbski miał już propozycje kupna stacji ale nie chciał jej sprzedać.

14 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Dzięki kolego, antena kierunkowa ustawiona na święty krzyż. Ale u ojca ustawiona na Radom odbiera republike. Myślę że to wina mojej starej anteny, nie mam ani czasu ani chęci to poprawiać, tv mało oglądam jedynie jakiś dobry film. Ale będę pamiętał jak coś będę dopytywał😉

Wacyn ma dużo słabszy sygnał od Ś K a ten sieje daleko. Gdybyś chciał się kiedyś pobawić to spróbuj umieścić antenę w innym miejscu lub dać ja wyżej najpierw a później dopiero wymiana kabli i.t.d. Na siatkowej antenie ze wzmacniaczem LNA ciągnąłem sygnał z ponad 100 km. U Ciebie wystarczył by chyba symetryzator i zmiana miejsca anteny.

13 godzin temu, jacus napisał(a):

jest cos takiego jak telewizja kablowa[ nie trzeba anteny ,kabelek wystarczy,no moze 2] -w moje -toya-sie nazywa zeby ogladac republike trzeba 5 z na miesiac doplacic ,a i sie nie chce .

z nadajnikow naziemnych -tylko katowice maja republike ale ja ma na wisle ustawiony. i nie lapie jakosci choc moc jest duza.

Gdzie Ci będzie odbierać z Wisły jak tam moc mux 8 to tylko 1,5 kW. Gdzie Ty mieszkasz w takim razie skoro Chorągwica ma lepszy zasięg i moc. Katowice to nadajnik lokalny o małym zasięgu.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Telewizja niedługo skończy jak radio, myślę że radio nawet będzie popularniejsze, bo to drugie ocaleje np w samochodach. Sam WB planuje restrukturyzację, w ramach tej restrukturyzacji ma właśnie wyprzedawać telewizje takie jak TVN na rzecz rozwoju streamingu internetowego, bo to tam jest teraz największy rynek. 

Telewizja tak prędko się nie skończy. Prędzej politycy ją wykończą zabierając kolejne częstotliwości pod internet. A radio. Jest coś takiego jak DAB+ i żaden komercyjny nadawca się tam nie garnie. Za duża konkurencja powstanie.

WB rozdziela telewizję i streaming owszem ale CNN na pewno nie pójdzie pod młotek bo to stacja światowa. TVN straci natomiast Playera.

18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z twojego punktu widzenia może i tak, z mojego jest inaczej ;) Konfederacja to niby katolicyzm, co Ci się podoba, ale spójrz z drugiej strony, to zabranie dopłat, oZUSowanie rolników, podatek katastralny, to są też ich postulaty :) gdyby to wydarzyło się na całym świecie, to nic złego by się nie stało, ale gdy to wprowadza tylko w Polsce to bardziej udupią polskie rolnictwo niż PiS i PO razem wzięte ...

Dopłaty według plotek i tak mają zniknąć. ZUS rolników chciał wprowadzać Petru. Podatek katastralny ? Poczytaj jaką propozycje ma PO. Huśtawki, skalniaki, piaskownice a nawet kapliczki przydrożne mogą być opodatkowane.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dsbh napisał(a):

WB rozdziela telewizję i streaming owszem ale CNN na pewno nie pójdzie pod młotek bo to stacja światowa. TVN straci natomiast Playera.

Raczej nie straci, to tylko element restrukturyzacji, i tak wszystko co w Playerze dostępne jest w MAXie, zostaną po prostu scalone obie platformy.

Telewizja nie ma przyszłości, zostanie, ale jej wpływ będzie maleć zamiast rosnąć. Coś jak gazety papierowe, w erze gdzie to samo co w gazetach papierowych dostępne jest w internecie w formie np PDFu coraz mniej ludzi decyduje się na formę papierową.

Telewizja też przegra z streamingiem, bo w tym drugim oglądasz to na co masz ochotę w momencie kiedy masz na to ochotę, nie musisz czekać na konkretną godzinę czy konkretny dzień.

Opublikowano

Wieczorek , ten oszołom z KO rozpowiada bzdury i  zdradza dane personalne ,, życzliwej pani '' a rzecznika jego ministerstwa podaje sie do dymisji , to jest farsa możę premier go odwoła jak i całą reszte z ministerstwa nauki 

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

To powiedz co Ci Pis zabrał, zawinił ?

Głupi czy o drogę pyta? Pytanie retoryczne.

Podam tylko jeden przykład: otworzył granicę z ukrainą.

Nie produkuj się więcej.

53 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

O to to.

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał(a):

Guzik prawda. Mogą mieć większy bagaż doświadczeń  ale z wiedzą to ma niewiele wspólnego.

gdy spotykasz się z kolegami na ławce ? 

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jacuś, do poziomu osoby która poucza jak to wspaniale jest w Polsce A mając na środku podwórka kupkę gnoju raczej nikt tu się nie zniży ...

czasami coś mądrego napiszesz  ... 

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

zona ci uciekla przez  smrod gnoju czy mozgu ?

jest jakaś linia którą się nie przekracza rodzina najbliższa itp ..  ja też zwróciłem uwagę gdy ciebie obrażali jak poszło to za daleko , ale ty nie jesteś lepszy   

Opublikowano

PKW (5/4) odracza decyzję ws. milionów dla PiS do czasu uregulowania przez władze statusu Izby Kontroli oraz sędziów w niej zasiadających.

po-lszewiki, srogo zapłacą za swoje bezprawie

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pisałeś o tym samozwańczym moderowaniu w dość niepochlebnych słowach...temu zareagowałem, ale widzę że niepotrzebnie.

Pożartować to zawsze ze mną można było. Pewno 90% moich postów ma żartobliwy charakter. 

Poziom kwalifikacji i zrozumienia żartów się zmienił. Czy mam na to wpływ?  Wyraźnie widać iż zmienił się z powodów politycznych, bo ja jako człowiek się nie zmieniłem. Żartowałem i pożartować lubię. Uszczypliwy byłem jestem i pozostanę. 

Więc wychodzi że wpływ mam bo mogę lizać stan obecny i będę merytoryczny, nie zgryźliwy, nie będę psychiatry potrzebował i pewno pić przestanę. Czy warto? Nie nie warto się zmieniać by innym to pasowało.

Masz zwyczaj coś zacząć, coś rzucić, kij wsadzić, potem okrakiem na barykadzie stanąć dając pociągać się za dzwonek każdej ze stron by na koniec zejść z barykady i zapomnieć temat. 

Takie trochę śliskie mi się to wydaje. Nie trzeba mnie niańczyć, można mi wygarnąć co kogo boli. Krytyka jest dla ludzi. Ważne by niedomówień nie pozostawiać. 

Zebrało Was na ocenę mojej osoby, oceniam i Was.

37 minut temu, jacek1296 napisał(a):

O to to.

Przyznam się że trochę mnie dziwi tak wymowny, rozwinięty pełen zaangażowania komentarz

Opublikowano
55 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Podam tylko jeden przykład: otworzył granicę z ukrainą.

patrz, a znajomi drobiarze i krowiarze byli wniebowzięci bo im to nie tyle rentowność zwiększyło co d*pę uratowało.

BTW, a gdzie protesty, że Polskę zalewa tani nawóz z białorusi i rosji, "gorszy niż nasz bez norm itd" czemu nie ma blokad, że wykończą nasz przemysł, który i tak ledwo przędzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v