Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

@Agrest, a może te wyniki przez to że tańsze zagraniczne, nie że wynik biedy???? se tak mysle...

Ototo, Dorsz filet z okolicznej mroźni po niecałe 50zł/kg, filet z karpia jak widzę po 60zł/kg w hurtowniach, to i nie dziwota że ludzie mniej karpia jedzą ...

U mnie jeszcze nie wiem czy karp czy amur, bo ostatnio ten drugi bardziej mi smakuje, ale jedna z tych ryb na pewno bedzie.

To ten sklep co Agrest poleca, filet z karpia 60zł/kg https://rybypustelnia.pl/product/karp-filet-juz-wkrotce-w-e-sklepie/

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ototo, Dorsz filet z okolicznej mroźni po niecałe 50zł/kg, filet z karpia jak widzę po 60zł/kg w hurtowniach, to i nie dziwota że ludzie mniej karpia jedzą ...

Ano...

Ja tak prawdę mówiąc nie zauważyłem jakiegoś zubożenia ...a wiem co piszę...ale nie powiem gdzie to widzę...

• Like 1
Opublikowano

Karp to chyba nawet jest tańszy jak w ubiegłym roku, wyszło tak jakby stanowił jedną z ostatnich pozycji w koszyku zakupów. 

Ale to jest składową wielu rzeczy, wychowania zmiany nawyków żywieniowych no i zrywania z tradycją staropolską.

Za fileta karpia chyba 59 płaciłem, jesiotra 82, a pstrąg chyba poniżej 40.

Karp z flakami chyba 23zł jest

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Za fileta karpia chyba 59 płaciłem, jesiotra 82, a pstrąg chyba poniżej 40.

Karp z flakami chyba 23zł jest

Widzisz, a filet z białego dorsza niecałe 50zł/kg, czarny dorsz chyba był po niecałe 40zł/kg. Dobra, smaczna ryba, w marketach to różne cuda się zdarzały jak się wzięło ...

Kiedyś karp był zazwyczaj tańszy, a teraz w jego cenie można sobie wybierać, to i nie dziwota że karpia mniej idzie ... A i młodzi tego karpia to za bardzo jeść nie chcą.

Opublikowano

Dorsza to mam raz w tygodniu przez pewnie 50 tygodni w roku. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Dorsza to mam raz w tygodniu przez pewnie 50 tygodni w roku. 

Tylko dorsza zje każdy, bo to nie ma ości, nie ma posmaku typowego dla ryby słodkowodnej, myślę że mniejszy popyt na karpia to bardziej kwestia zmiany upodobań wśród ludzi niż kwestia ceny. 

Sam jeżeli w tej samej cenie miałbym filet z karpia i filet z dorsza to pewnie bym wybrał tego drugiego ...

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał(a):

Oczywiście . UPAdlina 40 mln ludzi i 70 mln ton zbóż. Europa 700 mln ludzi i  270 mln ton. Muszą skarmić lub wyeksportować dużo większą część  produkcji jak europa. 

nie znam sie za dobrze na matematyce ale 70 to mniej niz 270 . 

w ue to zwykle kolo 300 milionow. 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mam pomysła...

Czy u kogoś z tu obecnych zabraknie karpia na wigilię z tego powodu że nie będzie go na niego stać?

@Agrest, a może te wyniki przez to że tańsze zagraniczne, nie że wynik biedy???? se tak mysle...

u mnnie taka bida ze wanny nie mam i karpia nie bedzie...

panga 11 zl na promocji.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał(a):

panga 11 zl na promocji.

Sprawdź czy w nocy nie świecisz po tej rybce xD Kobita raz to kupiła to nawet psy nie chciały jeść xD 

Opublikowano

Kupisz fileta, nie masz ości.

Ale faktem jest że filet ma gorszy smak.

Ości jak się wytopią to smaku ryba nabiera

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Takie panisko jesteś 🤔 że byle kto nie może ci odpowiedzieć 

Może...tylko po co?

A i nigdy nie udawałem jakiegoś pana, czy też bogatego...

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Kupisz fileta, nie masz ości.

Ale faktem jest że filet ma gorszy smak.

Ości jak się wytopią to smaku ryba nabiera

Tylko dzieci nie chcą u mnie jeść ryby co ma ości, a tylko dla siebie nie będę specjalnie innej ryby kupował, raz w roku taki ewenement na święta wystarczy ... Jest ojciec, szwagier, to razem tego niedużego karpia jakoś zjemy.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale co przeskrobał ?

Ujawnił dane osobowe jakiegoś lekarza. Trzy miechy w zawieszeniu na dwa lata.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

panga 11 zl na promocji.

Oj gadają ze to takie zanieczyszczone...

Może lepiej tak tradycyjny rosół podaj...

U ciebie to i tak sama woda z kluskiem...to i postne to....😆 

...żart...

Nie wierzę by kogoś nie było stać karpia....

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

Jak jest wódka to i smak ryby się znajdzie.

Pod wódkę jak już to śledzik, ale i tego szkoda zmarnować, więc lepiej nie pić🤭

Opublikowano

karp to wymysl komunistyczny-najtansza i najlatwiejsza  ryba do chowu..to nowa swiecka tradycja ktora odchodzi do lamusa. braki wody i upaly wykonczaj pomalu nieprofesjonalne stawy.

12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sprawdź czy w nocy nie świecisz po tej rybce xD Kobita raz to kupiła to nawet psy nie chciały jeść xD 

a czy ja napislaem ze kupuje ??

czytalem jak i gdzie to choduje.to nawet gorsze od lososia norweskiego.

7 minut temu, mirro napisał(a):

Jak jest wódka to i smak ryby się znajdzie.

wodka w wigilie??

Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

karp to wymysl komunistyczny-najtansza i najlatwiejsza  ryba do chowu..to nowa swiecka tradycja ktora odchodzi do lamusa. braki wody i upaly wykonczaj pomalu nieprofesjonalne stawy.

No to prawda...

Jednak ta nowa tradycja stala się dość stara ...i taka nasza...

Dobrze jak jest coś stałego...

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

Oj Jacuś, przestań, bo się zaraz okaże że w tych świętach to nic polskiego nie ma, karp komunistyczno-żydowski, choinka niemiecka ... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v