Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, andrzej78 napisał(a):

To po h...k ,sie odzywają, może Tusk z Trzaskiem założą stragan w Hali Mirowskiej - ," wszystko po 5 zł". 😁

Ja to bardziej czekam na ten samolot co ma być mnie na niego stać jak mi Dudeł obiecał xD

• Like 1
Opublikowano

Patryk Słowik
Z kolegą 
@p_figurski
 postanowiliśmy przyjrzeć się tzw. posłom niezawodowym, którzy wystąpili o przyznanie uposażenia w specjalnym trybie (decyduje prezydium Sejmu).
Robert Dowhan, poseł KO, to geniusz biznesu.
Ale po kolei...
Same jego nieruchomości są warte ponad 20 mln zł. Samochody? Nowe porsche 911 turbo o wartości miliona zł, porsche cayenne turbo z 2012 r. o wartości 200 tys. zł. Do tego skuter, quad, przy domu zaś jacuzzi zewnętrzne.
Jest też cała kolekcja zegarków, głównie marki Ulysse Nardin, której Dowhan musi być fanem. Jeden wart 80 tys. zł, kolejny 60 tys., dwa następne po 50 tys. zł, dwa kolejne po 40 tys. zł. Są też zegarki marek Graham (40 tys. zł) i Chappard (15 tys. zł).
Polityk lubi też mieć pieniądze w gotówce: wśród kilku walut, które wymienia w oświadczeniu majątkowym, najwięcej ma w złotych (650 tys. zł) oraz dolarach (45 tys. dolarów). Do tego trochę innych walut oraz trochę na rachunkach bankowych.
Do tego wszystkiego Robert Dowhan jest aktywny w biznesie. Wśród wielu spółek, w których ma udziały, szczególnie ciekawa jest spółka Jarosław Dowhan spółka komandytowa. Dowhan wskazuje, że ma w niej 49 proc. wniesionych wkładów.
Spółka zajmująca się handlem, założona w lipcu 2022 r., w samym 2022 r. odnotowała przychody na poziomie 652,5 mln zł, zaś zysk wyniósł 3,7 mln zł. Dowhan formalnie nic z tego nie ma - pieniądze są w spółce, a nie na jego rachunku bankowym.
Podkreślmy jasno: bycie bogatym to nie grzech. Ba, podziwiam, że Dowhan do tego wszystkiego doszedł.
Ale tenże poseł Dowhan złożył wniosek do prezydium Sejmu o przyznanie uposażenia, powołując się na brak dochodów.
Ktoś teraz powie: no dobrze, może i nie powinien, ale skoro ciężko pracuje, to niech ma.
No to patrzcie...
Dowhan od początku kadencji nie wystąpił na posiedzeniu Sejmu ani razu, nie złożył żadnej interpelacji. Jego frekwencja w głosowaniach wynosi 41,8 proc., co oznacza, że ma trzecią najgorszą frekwencję ze wszystkich posłów. Ba, Dowhan mniej razy głosował niż Mariusz Kamiński czy Maciej Wąsik, którym w grudniu 2023 r. wygaszono mandaty poselskie.
Nieźle, co nie?

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja to bardziej czekam na ten samolot co ma być mnie na niego stać jak mi Dudeł obiecał xD

To Ty dobry jesteś, wszystko tak łykasz?

Rozumiem uwierzyć w jakąś przyziemną obietnicę np paliwo po 5,19, ale w prywatny samolot? 

Aż strach myśleć co będzie jak Arab 40 dziewic Ci obieca🤣

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

To Ty dobry jesteś, wszystko tak łykasz?

Rozumiem uwierzyć w jakąś przyziemną obietnicę np paliwo po 5,19, ale w prywatny samolot? 

Aż strach myśleć co będzie jak Arab 40 dziewic Ci obieca🤣

Oj, ty wierzysz że PiS jest patriotyczny i narodowy to mi w samolot nie można uwierzyć ?? Tyle samo realizmu w obu tych marzeniach xD 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, andrzej78 napisał(a):

To się chyba nazywa SKS.😁

to sie nazywa prawdziwy rolnik @jacus 

chyba przeczytał nagłówek  

Niemcy inwestują w Polsce

Niemieckie firmy coraz więcej i częściej inwestują w Polsce. Branżowy magazyn "Markt und Mittelstand", na który powołuje się "Bild" ujawnia, że w naszym kraju działa już około 9,5 tys. przedsiębiorstw, które mają niemieckiego właściciela. Co więcej, tendencja jest rosnąca.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Ja wierzę w złe intencje polityków

Ale jak to, PiSu też, że Tusk, Niemiec może mieć złe intencje, ale obóz patriotyczno-narodowy ??

Przecież zbudowali Ci ten cały holding spożywczy, masz dzięki temu zabezpieczone ceny porzeczki ... Już złe niemieckie przetwórnie od Tfuska nie będą Cię wykorzystywać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oj, ty wierzysz że PiS jest patriotyczny i narodowy to mi w samolot nie można uwierzyć ?? Tyle samo realizmu w obu tych marzeniach xD 

ja tam nikomu nie wierze ale statystyki nie kłamią 

Dramatycznie złe dane gospodarcze! Ponad 12 mld zł odpłynęło z Polski w jeden miesiąc. Do Unii Europejskiej dopłaciliśmy

https://wpolityce.pl/gospodarka/709865-dramatycznie-zle-dane-gospodarcze-12-mld-zl-odplynelo

Opublikowano

Tusk niemiecki, pis usraelski.

Pijawki równie groźne, tylko niemiecka pijawka bardziej w pamięci zapada bo historia ją na Konrada Mazowieckiego datuje.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

ja tam nikomu nie wierze ale statystyki nie kłamią 

Roman, kryzys światowy już śmierdzi z daleka, to co zostało odepchnięte wpompowaniem w gospodarkę dodrukowanym pieniądzem w czasie COVID-a uderzy w nas z zdwojoną siłą, pytanie tylko kiedy ... Ciekawe jaka tylko będzie tego skala i jak mocno uderzy.

Opublikowano

poczytaj o Niemcach rozbrojenie z atomu chyba 92 w zamian bd ich bronić ....... mordy był są i będą zdradzieckie   

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Roman, kryzys światowy już śmierdzi z daleka, to co zostało odepchnięte wpompowaniem w gospodarkę dodrukowanym pieniądzem w czasie COVID-a uderzy w nas z zdwojoną siłą, pytanie tylko kiedy ... Ciekawe jaka tylko będzie tego skala i jak mocno uderzy.

do unii już dopłacamy 

Ponadto, jak podał Business Insider, „w sierpniu 2024 r. do beneficjentów środków unijnych wypłacono 2,3 mld zł, z czego 0,9 mld zł zostało zarejestrowane w rachunku bieżącym. Beneficjenci środków inwestycyjnych zarejestrowanych w rachunku kapitałowym otrzymali 1,3 mld zł. W sierpniu 2024 r. zapłacono składkę w wysokości 2,6 mld zł. W wyniku przeprowadzonych transakcji saldo transferów z KE było ujemne i wyniosło 0,4 mld zł”.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

do unii już dopłacamy 

Wiecznie nie będziemy mieć salda dodatniego, to było wiadome, nieciekawie to dopiero będzie, bo niemiaszkom gospodarka siada, a nasza z nimi mocno powiązana, a jak będą ratować miejsca pracy to wiadomo że będą to robić u siebie a nie u nas ...

PiS się cieszył bo Niemcy siadają i się topią, tylko zapomnieli że my jednymi kajdankami jesteśmy spięci a kluczyk na razie poza zasięgiem naszych rąk ... Oni się topią i nas ciągną za sobą ...

Opublikowano

Jak podaje TVN Warszawa, do zdarzenia doszło w sobotę przed godziną 22 na ulicy Widok. Przechodząca kobieta zobaczyła leżącego mężczyznę i zadzwoniła na numer alarmowy 112. Poszkodowany miał uraz głowy i nosa, krwawił. Na miejsce przyjechał zespół ratownictwa medycznego. 

"Mężczyzna w rozmowie przyznał, że spożywał wcześniej sporo alkoholu, dlatego przewrócił się i stąd doszło do urazów. Był spokojny i współpracował. Bez problemów przekazał dowód osobisty (...) Gdy jeden z ratowników chciał podłączyć mężczyznę do urządzenia, by zmierzyć mu parametry, w tym ciśnienie i saturację, a w tym samym czasie drugi zapytał go, gdzie mieszka, pacjent nagle zerwał się z noszy i zaczął być agresywny. Zaczął ubliżać ratownikom medycznym, a następnie kopał ich i okładał pięściami"

"Sprawcą pobicia okazał się 48-letni pułkownik Służby Ochrony Państwa"

profesjonalna ochrona

Opublikowano
Teraz, Roman176 napisał(a):

przemysł rybny przejęli w 90% lisner to muzułmanie😋 lody 70% też przejęli m.i. koral  

Ale to prywatne firmy kupiły inne prywatne firmy, mogłeś zaoferować lepszą cenę za Graala niż niemcy ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

przemysł rybny przejęli w 90% lisner to muzułmanie😋 lody 70% też przejęli m.i. koral  

I po co mi było pytać:? Sam się prosiłem, więc dobrze mi tak.

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v