Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
jahooo napisał:

No zaczęła się gównoburza i nagonka w sprawie rejestracji ciągników MTZ. Oczywiście - nagonka troli na PiS, bo przeciez PiS był u władzy. Co ciekawe - przepisy odnośnie rejestracji ustanawiało PO

Teraz diler niemieckiej marki wraz z proniemieckim rządem ukarzą rolników, którzy nie chcieli kupować niemieckich ciągników, a kupili białoruskie - odbierając im rejestracje.

Będzie z tego wielka chryja. Na pytanie do trolla , czy ma jakies dokumenty, że to konkretnie PiS kazał rejestrować te ciągniki mimo braku podstaw prawnych - cisza. Jak zwykle.

Wydaje mi się, że po prostu kupiono część urzędników w starostwach i tam robiono upłynnianie masy. Już pisze się o tym, ze ciągniki rejestrowane na Węgrzech, Rumunii czy Litwie sa nie do ruszenia, bo nikt stamtąd nie wyciągnie dokumentów. Czyli jak zwykle zemsta polaków na polakach. A niemcy zacierają ręce.

Jak się nad tym zastanowić to nie jest takie proste aby bezkosztowo dla samorządu taki numer wywinąć. Ja bym raczej przestał się takim tematem podniecać. Moje zdanie jest takie, iż skoro koparka podlega jedynie UDT to i ciągnik latający wokół komina nie powinien podlegać badaniom technicznym. Jak ciągnik zabiera przyczepę to od przeznaczenia i masy przyczepy zależy czy może to zrobić. Chcesz robić transport? Spełnij dodatkowe obowiązki. Nie chcesz to albo bierzesz na klatę syf którym się posługujesz, co jest normalnym stanem w tym temacie, albo po prostu tego nie robisz.

galan99 napisał:

Wspaniałe paliwo E-10 .

Cytat .

Takie mamy paliwo. Serdeczne podziękowania przesyłam i pozdrawiam. Dwa miesiące temu, te gaźniki były w myjce..

https://www.facebook.com/reel/600299765903096

image.png

Aaa wiesz na czym latają motocykle na dirty track u?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DTaras napisał(a):

Aa wiesz na czym latają motocykle na dirty track u?

Daj mu spokój, on wie tyle ile wyczyta w głupotach internetowych ... Z E10 największy problem jest przy dłuższych postojach, ale wystarczy taki motocykl np zalać na zimę 98ką, spalić cały zbiornik aby przeszedł przez układ i tyle ... U siebie po 1 października tankuje 98, zazwyczaj te 2 zbiorniki spale i mam układ zalany 98ka. Głównie chodzi o wytrącanie się wody z E10. Szkoda metalowego zbiornika.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
andrzej78 napisał:

Nie próbuj być ekspertem w czym ,czego nie pojmujesz. Jedne grzechy są ciężkie inne nie i inna kara jest za nie.  Czy gdzie jest napisane , że każdy katolik ma być święty ,a ludzka natura jest grzeszyć.

To zdrowe podejście. Żydowskie i muzułmańskie z resztą - nie wychylać się ponad sąd ostateczny.

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał(a):

Aaa tę redystrybucję od ideologicznej do finansowej od PiS czasem nie promowałeś osobiście?

Weź i mi zrób tu bilans "za" i "przeciw" takiej opcji.

Kampania jeszcze nie ruszyła nie chce mieć kłopotów😅 a co ja będę się produkował wolny wybór wolny kraj "chyba"

Opublikowano
galan99 napisał:

2 minuty temu, racyl napisał(a):

Co takiego że ma LEWAKU nie zabiła tylko wychowała .

lewactwo kur...a , kwiczy wyskrobać zabić je...ć lewaków .

Jaki Ty durny jesteś...

Tomasz0611 napisał:

Oj tam, hitlerowcy na paskach mieli "Gott mit uns" ...

A poprzednia władza nie miała czasem tak samo? Tylko na czole?

Opublikowano
58 minut temu, hubertuss napisał(a):

A co tam z tym leśniczym się stało bo zapomniałem?

Wyciągnął Kapturka z brzucha i się z nim ożenił i żyli długo i szczęśliwie jak to w bajce

• Thanks 1
Opublikowano
Wpaw napisał:

Kampania jeszcze nie ruszyła nie chce mieć kłopotów😅 a co ja będę się produkował wolny wybór wolny kraj "chyba"

Ta. Nie chcesz... Boisz się, że jednak profesjonalistki byłyby górą. To powiedzenie dotyczy dzieci chłopaku a nie obcych ludzi.

Opublikowano
mirro napisał:

Ale ta historia była ogólnie znana. Były dyskusje na AF chyba też o tym . Na OLX ogłoszenia wisiały z tymi traktorami. Przecież nawet Ursus mógł tylko na Afrykę traktory sprzedawać, bo tu już homologacji by nie dostały. To do kogo teraz pretensje? Trza było nie kupować i byłby spokój.

Jak nie kupić jak tanio? W Lidlu całe koszyki wyjeżdżają a refleksja nad tematem przychodzi co dziesiątemu i to jak paragonu akurat nie wywali.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał(a):

Ta. Nie chcesz... Boisz się, że jednak profesjonalistki byłyby górą. To powiedzenie dotyczy dzieci chłopaku a nie obcych ludzi.

Boje się strasznie. Co ty masz 2 lata i kręcone włosy żeby ci mówił. 

Opublikowano
7 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Wyciągnął Kapturka z brzucha i się z nim ożenił i żyli długo i szczęśliwie jak to w bajce

toż to podchodzi pod pedofilie, ożenić się z takim świezo wyciągniętym z brzucha

Opublikowano
58 minut temu, Wpaw napisał(a):

Kto dokarmia wilki? Są pod ścisłą ochroną gatunkowa mają co żreć to się rozmnaża. 

Co ma leśniczy do wilków? Chyba tylko tyle że musi z flinta do lasu chodzić.

Odpowiada za to RDOŚ

Masz artykuł o głupocie ludzkiej która właśnie do takich a nie innych przypadków będzie dochodzić. Jeśli ludzie się nie opamiętają będziemy mieli coraz to weselnej nie tylko z Wilkami 

https://oko.press/w-bieszczadach-kwitnie-biznes-dokarmiaja-wilki-dla-dobrych-zdjec-wyjasniamy-dlaczego-to-przepis-na-tragedie

Druga sprawa jest to że tak naprawdę nikogo nie interesuje że Wilki są zagrożeniem Polskę tym bardziej. Masz przykład że niestety Polsce nie zależy to tym bardziej nie będzie zależeć RDOŚ. Pokrywają koszty i na tym koniec 

https://oko.press/wilki-srodki-unijne

Opublikowano
nie napisał:

gdzieś w kosmosie na planecie praworządność:

Dwa tygodnie temu w dgp opisaliśmy, jak tego samego dnia PKW uznała orzeczenie SN w sprawie Konfederacji, a jednocześnie na konferencji prasowej członek PKW Ryszard Kalisz odgrażał się, że sędziowie IKNiSP nie są sędziami i PKW nie będzie uznawać ich orzeczenia ws. skargi PiS.

Czy tym razem było inaczej? Nic bardziej mylnego. Na poniedziałkowym posiedzeniu PKW skierowano wniosek do SN o wyłączenie wszystkich sędziów IKNiSP z orzekania w sprawie skargi PiS. Problem jest jeden. Tego samego dnia PKW... uznała orzeczenie SN w sprawie Porozumienia Jarosława Gowina.

Mamy więc dwie rzeczywistości: w jednej z nich orzeczenia wydane przez IKNiSP SN są traktowane jako ważne i wiążące (vide Konfederacja czy Porozumienie), w drugiej z nich (vide PiS) mamy kwestionowanie statusu sędziów i zapowiedź nieuznawania orzeczeń SN.

dymać frajerów :D 

Miałeś osiem lat aby przywyknąć.

Wpaw napisał:

Boje się strasznie. Co ty masz 2 lata i kręcone włosy żeby ci mówił.

A to niema co się bać - wszystko dla ludzi. Tylko sobie wcześniej poukładaj ze ślubną tematy. Ale to nieobowiązkowe jak tak patrzę wokół.

Tomasz0611 napisał:

Daj mu spokój, on wie tyle ile wyczyta w głupotach internetowych ... Z E10 największy problem jest przy dłuższych postojach, ale wystarczy taki motocykl np zalać na zimę 98ką, spalić cały zbiornik aby przeszedł przez układ i tyle ... U siebie po 1 października tankuje 98, zazwyczaj te 2 zbiorniki spale i mam układ zalany 98ka. Głównie chodzi o wytrącanie się wody z E10. Szkoda metalowego zbiornika.

A ja nawet pilarki 95 nie tankuję - jeszcze od czasów gdy alko nie było dodawane. Samochody i owszem.

Opublikowano

wiersz z 2010 r wtedy mozna bylo legalnie rejestrowac mtz..i pewniez 50 tys kosztowal albo na stozku mniej.

11 godzin temu, racyl napisał(a):

siebie nie pocial tylko "szwagra" ktory dobieral sie w nowy rok do jego zony.. zreszta facet byl ojcem chrzestnym ich corki. na szczescie byl tak pijany ze krzywdy mu nie zrobil.

11 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

no poszedł ...dziś ciężki dzień miał z 800m laty przykręcił 😲

i membrana pierwszo szła a pogoda ujowa

ja to nawet nie wchodzil ..z dołu kieruje robota 🤣

od dawna jestes alkoholikiem ?? laczenie alkoholu z psychotropami tlumaczy twoje zachowanie..

10 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a ufo istnieje ? 

jacek ciebie by sułtana pasowała z tym ciężarkiem 

a ty kiedy pijesz w ciągniku ? 

to ze ty tak robisz nie znaczy,ze inni tez.

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

jest na FB ...🤣

miales pokazac swoje bogactwo.. jakos nie widze nic procz starych mebli,okien,parapetow i ceraty 🤣

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał(a):

miales pokazac swoje bogactwo.. jakos nie widze nic procz starych mebli,okien,parapetow i ceraty 🤣

Uczepiłeś się tej ceraty jak kulawy płotu Mi się tam u niego wszystko podoba, nawet on sam🤣 

Opublikowano
38 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Masz artykuł o głupocie ludzkiej która właśnie do takich a nie innych przypadków będzie dochodzić. Jeśli ludzie się nie opamiętają będziemy mieli coraz to weselnej nie tylko z Wilkami 

https://oko.press/w-bieszczadach-kwitnie-biznes-dokarmiaja-wilki-dla-dobrych-zdjec-wyjasniamy-dlaczego-to-przepis-na-tragedie

Druga sprawa jest to że tak naprawdę nikogo nie interesuje że Wilki są zagrożeniem Polskę tym bardziej. Masz przykład że niestety Polsce nie zależy to tym bardziej nie będzie zależeć RDOŚ. Pokrywają koszty i na tym koniec 

https://oko.press/wilki-srodki-unijne

Mogą być tylko liczebność kontrolowana i odstrzał. 

39 minut temu, DTaras napisał(a):

A to niema co się bać - wszystko dla ludzi. Tylko sobie wcześniej poukładaj ze ślubną tematy. Ale to nieobowiązkowe jak tak patrzę wokół.

Co się ślubnej czepiasz? 

Opublikowano
jahooo napisał:

toż to podchodzi pod pedofilie, ożenić się z takim świezo wyciągniętym z brzucha

Nie. To jest tylko kuźwa dziwne. Pedofil to by ten "związek" konsumował, kanibal pewno też. Bez przytyków ani osobiście - to jest przykład na pomieszanie pojęć a'la PiS za co m.in. ich nie szanuję. Wcześniej napisałem inaczej ale admin chyba nie puścił.

Wpaw napisał:

Co się ślubnej czepiasz?

Gdzie czepiasz? Co czepiasz? Przestrzegasz tylko. Abyś bez przedstawienia dziewczyn w domu nie nocował.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

wiersz z 2010 r wtedy mozna bylo legalnie rejestrowac mtz..i pewniez 50 tys kosztowal albo na stozku mniej.

siebie nie pocial tylko "szwagra" ktory dobieral sie w nowy rok do jego zony.. zreszta facet byl ojcem chrzestnym ich corki. na szczescie byl tak pijany ze krzywdy mu nie zrobil.

od dawna jestes alkoholikiem ?? laczenie alkoholu z psychotropami tlumaczy twoje zachowanie..

to ze ty tak robisz nie znaczy,ze inni tez.

okna se wyrwij z tej budy obok , bedo pasować do twoich ..kazde  inne jak ze śmietnika 🤣🤣🤣🤣🤣

ja se wypije jedno piwo wieczorem ...ty ile wlewasz w ten plecak przez dzień ...od czego tak skapciales człowieku ..kto normalny doprowadza się do takiego stanu słonia morskiego  🤣...

zobacz tak wygląda okno które ma coś 15 lat pewnie ...poka te swoje najtańsze badziewie i gownolit ..🤣🤣🤣🤣🤣🤣....znalezione na śmietniku ...żeby gmina ci drzwi nie wstawiła to byś dalej dywanem zasłaniał 😜🤣

IMG_20241121_195526 (1).jpg

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
19 minut temu, DTaras napisał(a):

Gdzie czepiasz? Co czepiasz? Przestrzegasz tylko. Abyś bez przedstawienia dziewczyn w domu nie nocował.

Bo nie pójdę do nieba? Spokojna twoja rozczochrana to nie ty o tym zdecydujesz na szczęście😅

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Uczepiłeś się tej ceraty jak kulawy płotu Mi się tam u niego wszystko podoba, nawet on sam🤣 

on opowiada o sobie ...brudne łapy ma na fotce na FB ..a wciska ten syf i nędzę innym ...widać mu to pomaga na głowę 🤣...nie bez powodu pisze tyz  ciągle o pampersach bo wie co go czeka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.... sam doprowadzil sie do takiego stanu .😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
Wpaw napisał:

Bo nie pójdę do nieba? Spokojna twoja rozczochrana to nie ty o tym zdecydujesz na szczęście😅

Ani Jarosław. Do nieba to niewiem ale trochu piekła na ziemi zakosztował byś bankowo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v