Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
W dniu 24.09.2024 o 20:00, Roman176 napisał(a):
W dniu 24.09.2024 o 19:57, Ulman napisał(a):

a co mnie obchodzi gaz ? Ja się ciebie pytam ile w cenie gotowego paliwa stanowi koszt baryłki. Rozumiesz pytanie?

buraku gaz jest potrzeby do pędzenia ...... chcesz mi pisać ze jak na biedotę mamy największe obciążenia podatkami paliwa  

image.png

czyli prostaku Czechy mają większy podatek o 0,3 % a mają taniej wiec buraku jak to wytłumaczysz wyborco rudego | ? 

oczywiście to jest ON 

tu benzyna 

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

3 dziesiąte chyba...

umlan się zgubił kłamstwami  typowy wyborcy ... rudego ja mu wkleiłem podatkowanie a on poszedł w liczby i dalej nie mogę sie dowiedzieć czemu Czechom Orlen daje tańsze paliwo  ... a on liczy jakieś głupoty 

Opublikowano (edytowane)

Roman, uważasz że finalna cena paliwa jest zależna tylko od wysokości podatku? 

Skoro mają takie same obciążenia to czemu kłamałeś że inne? Za dużo wódy było?

Godzinę temu, Mariusz2903 napisał(a):

Za będzie PO , RH , SLD i Konfederacja przeciw PIS I część PSL .

SLD będzie przeciw krusowi? No chyba kpisz. Onoli zawsze gl9suja w sprawach socjalnych tak samo jak łżeprawica.

59 minut temu, Mariusz2903 napisał(a):

Nie wymyślam tylko martwię się na zapas ty za to myślisz że Krus nie do ruszenia jest ? taki Trzaskowski czy Sikorski przyczyni się do zniszczenia rolnika .

Martwisz się na zapas? Ty się z galanem widziałeś i cie czymś zaraził? 

Krusu nikt nie ruszył od 30 lat. To rozwiąże się samo gdy wies się wystarczająco wyludni ale na to potrzeba kolejne kilkanaście lat.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

Uważasz że finalna cena paliwa jest zależna tylko od wysokości podatku? 

Skoro mają takie same obciążenia to czemu kłamałeś że inne? Za dużo wódy było?

co ty bredzisz czekam na odp gdzie ty uciekasz z pytaniami czekam na odp 

Polityka okiem rolnika 2024

Roman176 odpowiedział(a) na jahooo temat w Polityka

a mamy jedno z droższych paliw wiec ? Hiszpania ma dużo większy podatek o 10% a mają taniej ? debil roku
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Cena paliwa zależy jeszcze od kosztów pracy - czyli także podatków

to już mamy za sobą 

3 minuty temu, jahooo napisał(a):

pazerności rafinerii

niektórzy chyba tego nie widzą 

zobaczcie jak zepsuto wawe 

Czajkowski wam ładnego postawił kloca. I to w samym centrum Wawy😅

image.png.15a36aad64db5ddc0ed3a3a7a24811ac.png

image.png.422fd96c606713ffd9527ac20c860da5.png

image.png

Opublikowano

samochody elektryczne z dzisiejszego punktu widzenia w najbliższych latach będą stanowić jedyną alternatywę dla pojazdów spalinowych. Podczas ich produkcji wytwarza się jednak więcej dwutlenku węgla. I to znacznie. W 2020 r. Volvo poinformowało, że produkcja elektrycznego Polestara 2 oznacza emisję 24 ton dwutlenku węgla, podczas gdy w przypadku spalinowego modelu XC40 jest to 14 ton CO2. Oczywiście w poszczególnych modelach i w następnych latach te proporcje mogą być różne. Jeśli jednak produkcja elektryka oznacza wyższą emisję, to dlaczego nie zezwolić na produkcję aut spalinowych i ich używanie nawet jeśli e-paliwo nie będzie w pełni neutralne klimatycznie?

to kosztuje 24t co2

image.png.3cdb1785f9dfcda21a93fdca65beb286.png

image.png.594e36a0651c3c1c2573da5a401437c0.pnga to połowę tego wiec gdzie ta ekologia ?

image.png.10021974a278c829bd9a777002eb9e5f.png

Opublikowano

seria rudy potrafi miało być transparentnie a pani z edukacji jest p[rezesem albo w radzie nadzorczej efekty są 

image.png.ee6ed90b769cdd3ecfaf6aae36ba0847.png

4 minuty temu, Ulman napisał(a):

Jak konkretnie brzmi pytanie.

serio ? 

seria za platformy mamy fajnie 

image.png

image.png

seria rynsztok 

image.png.6b782a5441e81a74af423f550d94a7e5.png

image.png.c86cb6b43badd538d61db241e50a1208.png

Opublikowano
14 godzin temu, Mariusz2903 napisał(a):

Spytam ciebie czy jesteś zadowolony z tempa zamykania PISu do więzienia przez PO .

Poczekaj niech Duda odejdzie. Po co teraz zamykać jak Duda powypuszcza. Śledztwa idą do przodu Kuśnierowski czy jak mu tam uciekł i siedzi. Urzędnicy zeznają. Szopa złapany. Spokojnie doczekasz się. Inne pisioki uciekają na Białoruś.

14 godzin temu, Mariusz2903 napisał(a):

Trzaskowski jak wygra wybory to będzie za likwidacją KRUS dla rolników . Bogaci rolnicy mają przejść do ZUS a mali bez dochodów do Opieki Społecznej . I tu nawet PSL nie pomoże .

Bardzo dobry postulat mali rolnicy mogli by płacić obecne nawet składki do ZUS inna kwestia o której pisał Mirek to wyczyszczenie krusu z ludzi którzy nie mają nic wspólnego z rolnictwem.

12 godzin temu, Mariusz2903 napisał(a):

Ruch Hołowni już od dawna postuluje aby zlikwidować KRUS , rzucą projekt i jak by liberał był prezydentem podpisze i 30 miliardów oszczędności jest .

Może w końcu zrobią porządek z patologią krusu. Mali rolnicy z odpowiednimi składkami w zus. Duzi składki zus jak przedsiębiorcy. Cała reszta do zusu bo rolnictwem się nie zajmują. I kupa urzędasów na bruk. Czekam na to.

Opublikowano
12 godzin temu, Mariusz2903 napisał(a):

Nie wymyślam tylko martwię się na zapas ty za to myślisz że Krus nie do ruszenia jest ? taki Trzaskowski czy Sikorski przyczyni się do zniszczenia rolnika .

TY myślisz? Nie może być.

Gdyby likwidacja krusu była opłacalna dla budżetu państwa, już dawno krusu by nie było. Gdyby zlikwidować krus i wrzucić wszystkich do zus, to skarb państwa wyda dużo więcej na wszelkie maści zasiłki i zapomogi dla "obszarników 1-5-hektarowych( nie urażając nikogo ), niż dokłada do krusu. Wystarczy pomyśleć .

Opublikowano
13 godzin temu, Roman176 napisał(a):

ciemnota z ciebie .. jaki masz kierunek studiów ? 

Tobie kierunek studiów  nic nie powie bo i tak nie masz o tym pojęcia.

Jak brzmiało twoje pytanie bo z tego rozedrganego bełkotu trudno cokolwiek wyłowić. 

Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

Gdyby likwidacja krusu była opłacalna dla budżetu państwa, już dawno krusu by nie było. Gdyby zlikwidować krus i wrzucić wszystkich do zus, to skarb państwa wyda dużo więcej na wszelkie maści zasiłki i zapomogi dla "obszarników 1-5-hektarowych( nie urażając nikogo ), niż dokłada do krusu. Wystarczy pomyśleć .

Likwidacja krusu była by bardzo opłacalna dla państwa finansowo. Niestety dla żadnego rządu nie opłacalna politycznie. DO emerytury z zus z racji tego, że składka jest wyższą rząd dokłada mniej. W krusie gdzie składka jest niższa dokłada więcej. Na dodatek jest cała masa nie pracujących pracujących na czarno czy na własnej działalności którzy do krus uciekają przed zus.

Opublikowano
4 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

po co likwidować, zrobić od 5ha zamiast 1 i 30% oszczędności 

Opublikowano

Tu nie chodzi o to, aby cokolwiek likwidować, bo im bardziej człowiek siedzi w socjalu, tym jest wierniejszym wyborcą opcji, która mu ten socjal jest chętna nadal dawać, albo podwyższyć

czego nie rozumiesz ?

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał(a):

Tobie kierunek studiów  nic nie powie bo i tak nie masz o tym pojęcia.

Jak brzmiało twoje pytanie bo z tego rozedrganego bełkotu trudno cokolwiek wyłowić. 

Mam do ciebie pytanie polityczne , jesteś za Trampem czy Harris tylko bez odpowiedzi że ani on ani ona .

Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Likwidacja krusu była by bardzo opłacalna dla państwa finansowo. Niestety dla żadnego rządu nie opłacalna politycznie. DO emerytury z zus z racji tego, że składka jest wyższą rząd dokłada mniej. W krusie gdzie składka jest niższa dokłada więcej. Na dodatek jest cała masa nie pracujących pracujących na czarno czy na własnej działalności którzy do krus uciekają przed zus.

Ja tam.nie wiem, nie mam wyliczeń i nie widm czy ktoś je ma.

Ale kuszące byłoby chodzić na L4. Choroby kręgosłupa, kolan stawów biodrowych powszechne.

Mógłby to być niezły sposób na życie. Płatny każdy dzień z budżetu i to nie 20zł tylko jak dla pozostałych.

Sam bym poszedł. a i na jaką rehabilitację  może by się wybrał.

Działoby się, oj działo🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v