Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20 milionów nagród
W okresie od 1 stycznia 2024 r. do 7 października 2024 r. Ministerstwo Finansów wypłaciło 2766 pracownikom nagrody w łącznej wysokości 20 513 187,00 zł brutto. Kwota ta nie uwzględnia nagród wypłaconych członkom korpusu służby cywilnej.
– informuje ministerstwo. 

Ale to nie wszystko. Kwota ta nie uwzględnia nagród osobom zatrudnionym na stanowiskach pomocniczych i obsługi oraz wewnętrznej służby ochrony. Nie uwzględnia również nagród wypłaconych funkcjonariuszom Służby Celno-Skarbowej oraz funkcjonariuszom niebędących funkcjonariuszami Służby Celno-Skarbowej, oddelegowanym z innych służb do Ministerstwa Finansów. 

---------------------

Okazuje się, że Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego ostrzegała państwowe instytucje, że dziennikarka i partnerka rosyjskiego szpiega Pawła Rubcowa Magdalena Ch. jest podejrzana o pomoc w szpiegostwie. Sprawa została jednak zbagatelizowana, ponieważ wciąż pracowała w Sejmie.

ABW ostrzegała, że pani jest podejrzana o POMOC w SZPiEGOSTWIE, NA RZECZ ROSJI, a ona sobie w tym samym czasie swobodnie na posiedzenia komisji obrony do Sejmu przychodziła 😳

👏

---------------------

Wicemarszałek woj. śląskiego Bartłomiej S. usłyszał zarzuty o charakterze korupcyjnym - poinformowała w piątek prok. Katarzyna Calów-Jaszewska z działu prasowego Prokuratury Krajowej. W niedawnych wyborach samorządowych S. startował z listy Koalicji Obywatelskiej.

szybko idą 

Opublikowano
W dniu 24.09.2024 o 20:00, Roman176 napisał(a):

buraku gaz jest potrzeby do pędzenia ...... chcesz mi pisać ze jak na biedotę mamy największe obciążenia podatkami paliwa  

image.png

czyli prostaku Czechy mają większy podatek o 0,3 setne a mają taniej wiec buraku jak to wytłumaczysz wyborco rudego | ? 

oczywiście to jest ON 

tu benzyna 

Podatki w cenie benzyny 95

image.png

image.png

Nie wrzucaj rozpaczliwie czegokolwiek tylko daj mi źródła tych obrazków. 

Opublikowano

Ano widzisz, to jest dopiero materiał do dyskusji. 

Bełkotałeś że  - " czyli prostaku Czechy mają większy podatek o 0,3 setne a mają taniej wiec buraku jak to wytłumaczysz wyborco rudego | ?  

Po pierwsze nie ma tam żadnych setnych a opodatkowanie diesla jest takie samo i wynosi 43,2%  Po drugie 0,3 setne oznacza 3 tysięczne czyli 0,003 a takich cyfr tam nie ma. Oj powinien cie jakiś matematyk ze szkoły średniej wziąć pod but.

Beczałeś że mają większy podatek a mają taniej i w twojej ciasnej głowie się nie mieści że to nie musi iść w parze.  Do odpowiedzi dojdziemy ale póki co rozwiążmy inna zagadkę. Np taka Szwecja ma 5% niższe podatki a paliwo jest droższe. Z Rumunią tak samo. Jak wytłumaczysz ten fenomen?

Opublikowano

Szopa zatrzymany na Dominikanie prawdopodobnie wróci do PL w ciągu kilku dni. Mateuszek ma coraz cieplej pewnie. Dwóch z którymi kręcił lody już siedzi. Urzędnicy agencji rezerw zeznają, że były wały przy przetargach i wskazywanie osób i firm.

• Haha 1
Opublikowano

Rewolucyjny rząd wprowadza dzień wolny od pracy .

cytat .

Jak zapowiedziała w piątek rano minister rodziny, pracy i polityki społecznej Agnieszka Dziemianowicz–Bąk, niewykluczone, że już tegoroczna Wigilia Bożego Narodzenia będzie dniem wolnym od pracy.

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

I gdzie teraz płaczki od starej piątki której nie było? Ale was tusek załatwił, nie ma co fiu fiu🤣

https://www.agrofoto.pl/fakty/nowa-piatka-dla-zwierzat-rolnicy-alarmuja-projekt-ustawy-o-ochronie-zwierzat-moze-zagrazac-hodowcom,153089.html

H...j tam z hodowlą w Polsce na co komu zwierzyna taniej sprowadzą i nie będzie smrodu w Polsce .

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał(a):

Taaaaa, jakby nie było PIS to niczego by nie było. Tak samo można powiedzieć że jakby nie Miller i Kwaśniewski to byśmy nie wstąpili do UE. 

dawno nie czytałem tak żałosnej odpowiedzi (powinienem ci napisać tak jak ty piszesz romanowi, że to poziom ucznia szkoły specjalnej)

do eu i nato wstąpilibyśmy, bo wszystkie ówczesne partie tego chciały; a komuchy tylko podpisali traktaty, których negocjację rozpoczęto wiele lat wcześniej (trzeba być, nie wiem, ślepym albo głupim żeby tego nie rozumieć); idea wstąpienia pojawiła się już za olszewskiego, min. za to go usunęli (wałęsa - kapuś bolek, tusk i twoje komuchy), że chciał wstąpienia polski do nato

gdyby nadal rządzili, zamiast pisu, peowce lub komuchy to gazoportu, gazociągu i 350 dodatkowych ton złota wartego ponad 100mld złotych :D nigdy by nie było, nie byłoby też budowy cpk i atomówek,

może gdyby był jakiś lepszy rząd to byłoby budowane szybciej i lepiej i więcej, jest taka możliwość, ale fakty są jednoznaczne, pis tutaj był spiritus movens

Opublikowano

Do poziomu Romana się dostosowuje i on taki być musi. Olszewskiego odsunęli bo chciał do NATO? I za co jeszcze?

A na jakim etapie jest ta budowa atomówek bo jakoś niewiele o tym słychać. Zaczęli już budowę? 

Co do pis to jedno jest pewne. Przy innych rządach napewno nie wybudowaliby rowu Kaczyńskiego. 

A tak przy okazji . Jaka jest pisowska narracja co do raportu o podkomisji od wysadzania samolotów? Znowu sPISek czy coś innego?

Opublikowano
56 minut temu, nie napisał(a):

pis tutaj był spiritus movens

Chyba prima aprilis.🤣

34 minuty temu, Ulman napisał(a):

A tak przy okazji . Jaka jest pisowska narracja co do raportu o podkomisji od wysadzania samolotów? Znowu sPISek czy coś innego?

Wielka praca została wykonana i dzieło jawi się wielkim. Za pracę zapłacono uczciwie i żalu o to nikt nie ma. Efekty zaś tej pacy dla potomnych zachować należy, zaś nazwiska twórców na byczej skórze spisane w metalowej kapsule zamknąć i utopić w Rowie Mariańskim aby na wieki tam spoczęły.😁

Opublikowano (edytowane)

50 minut temu, galan99 napisał(a):

Może to już podpisane 18 listopada ogłoszenie radosnej nowiny ,  szampana będzie się lał strumieniem  wielki to będzie sukces Królowej Urszuli .

Cytat .

Czy podczas szczytu państw G20 18-19 listopada w Brazylii dojdzie do podpisania umowy Unii Europejskiej z krajami tzw. Mercosur? Gdyby porozumienie forsowane od dawna przez obecną szefową Komisji Europejskiej Ursulę von der Leyen stało się faktem, byłby to wyrok na całe europejskie rolnictwo, także polskie, bo do Europy szerokim strumieniem zaczęłoby płynąć tanie zboże i mięso z Ameryki Południowej.  Oprócz Niemiec ich nie dotyczy ,Ursula von der Leyen osobiście dogląda . Kochana Królowa jaka ona dobra .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał(a):

I jak tam wam się żyje pod rządami PO-KOmuny ? Rok zleciał . Doją po kieszeniach a miało być taniej jak za PIS .

W sumie dobrze...

Niewiele się zmieniło...

A jak Tobie...zmieniło się coś?

Podejrzewam że nie...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

W sumie dobrze...

Niewiele się zmieniło...

A jak Tobie...zmieniło się coś?

Podejrzewam że nie...

Masz pole to chyba się zmieniło bo opłacalność dalej spada , dopłaty okrojone , najniższe od wejścia do UE , ceny energii ludzie łapią się za głowę jak zobaczą rachunki .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał(a):

bo opłacalność dalej spada

No drożej jest jak w zeszłym sezonie...prawda?

Za prąd nie zapłaciłem więcej...

Nie podobają mi się zapowiedzi,no ale nie widzę jakichś zmian...

@Mariusz2903 u Ciebie coś się zmieniło...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Za tuska mam największe szkody w gospodarstwie. Ale to taki klimat🤭

Za tuska pierwszy raz mnie oszukali na kasę. A to już taki klimat że za platformy złodziej bardziej bezkarny🤷‍♂️

Tusk obiecał wysoki socjal za mróz. Tu nie zawiódł  bo tradycyjnie na obietnicy skończył🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Za tuska pierwszy raz mnie oszukali na kasę

Tyko z ciekawości.....za co?

1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Za tuska pierwszy raz mnie oszukali na kasę

Tyko z ciekawości.....za co?

Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał(a):

Masz pole to chyba się zmieniło bo opłacalność dalej spada , dopłaty okrojone , najniższe od wejścia do UE , ceny energii ludzie łapią się za głowę jak zobaczą rachunki .

Opłacalność to raczej nie spadła ale bardziej mnie zastanawia jaki widzisz związek pomiędzy tym kto rządzi a opłacalnością? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v