Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

i wpompował 3 razy więcej od pisu mld i z deszczu pod rynna ? 

Szambo zlikwidowane zostało

27 minut temu, jarecki napisał(a):

Owsiaka nikt nie kontrolował wszelkie próby a nawet rozmowa o jawności równa się atak ze strony przydupasów 

8 lat było mało aby go sprawdzić ?

Jakby mieli złapać złodzieja to by to zrobili. chodziło tylko o to żeby go błotem obrzucić jak to zwykle pis robi

• Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, mirro napisał(a):

Temat o polityce, to chyba się nada.

Te, a czemu ten okrzyknięty złodziejem jest rudy?🤣

Opublikowano

Fak, sprawdziłem, rudy ma tylko 174 i to pewno w niemieckim pantoflu🤭

Opublikowano

Jaki prezent , widocznie się należy trochę przesadzacie z tymi sędziami robią wszystko zgodnie z prawem nie da się wybierać sobie wyroków które nam się podobają puki co sądownictwo jest niezależne 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Jaki prezent , widocznie się należy trochę przesadzacie z tymi sędziami robią wszystko zgodnie z prawem nie da się wybierać sobie wyroków które nam się podobają puki co sądownictwo jest niezależne 

szczególnie niezależne w TK i SN 😄

Opublikowano

Racyl , możemy się zgadzać lub nie , zazwyczaj połowa nie zgadza się z wyrokiem ( ta która przegrała sprawę ) ale to są sądy , ktoś musi sprawować władzę w urzędach i ktoś ich powołuje , możemy nie lubić Pawłowicz ale jest sędzią i tyle 

Opublikowano
11 minut temu, Mariusz2903 napisał(a):

PIS dostał prezent na Nowy Rok od PKW . Tusk się pewnie wścieknie .

Każdy kto chcę wykupić reklamę musi zapłacić ze swoich zarobionych pieniędzy a te darmozjady mimo że dostają pensję i kasę na prowadzenie biur jeszcze dostają na kampanię.

Wstyd, że taka polska jest głupia i te darmozjady tyle przepusczaczają na ogłupianie i zaśmiecanie ulic

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał(a):

Pierwsza decyzja PKW była odmowna a uważasz że Domański przeleje partii PIS należne im dotacje wyborcze ? 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Racyl , możemy się zgadzać lub nie , zazwyczaj połowa nie zgadza się z wyrokiem ( ta która przegrała sprawę ) ale to są sądy , ktoś musi sprawować władzę w urzędach i ktoś ich powołuje , możemy nie lubić Pawłowicz ale jest sędzią i tyle 

Możesz sobie tak twierdzić o sędziach sądu rejonowego, apelacyjnego których kompletnie nie znasz.

W tym przypadku wsadza się swoich, żeby potem robili to co oczekuje mocodawca

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

Pleciesz bzdury izba kontroli nadzwyczajnej SN to organ złożony z neo sędziów. Ludzi powołanych na te stanowiska z naruszeniem prawa. Jako tacy nie mogą wydawać legalnych wyroków. PKW nie ma podstaw by przyjąć sprawozdanie pis. Ale pis po prostu zastraszył dwóch członków PKW i się wstrzymali. Mało tego uchwała którą dzisiaj wydali jest kolejnym swoistym bublem prawnym BO stwierdza, ze PKW nie wie czy ta izba kontroli nadzwyczajnej jest legalna i czy ta uchwała którą wydali jest legalna. Po prostu zastraszeni umyli ręce.

Pis łamał prawo wyborcze na piknikach wojskowych organizowanych nie z funduszu wyborczego a z kasy państwa Kaczyński mówił by głosować na pis. Ziobro tez łamał prawo i nawet Kaczyński mu listy pisał by tak nie robił bo będą problemy. Gdyby wszystko było uczciwie pis nie powinien dostać tej kasy.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Każdy kto chcę wykupić reklamę musi zapłacić ze swoich zarobionych pieniędzy a te darmozjady mimo że dostają pensję i kasę na prowadzenie biur jeszcze dostają na kampanię.

Wstyd, że taka polska jest głupia i te darmozjady tyle przepusczaczają na ogłupianie i zaśmiecanie ulic

Wolał byś aby mafie sponsorowały wybory ? wtedy PO dostawało by najwięcej na kampanię wyborczą .

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał(a):

Pierwsza decyzja PKW była odmowna a uważasz że Domański przeleje partii PIS należne im dotacje wyborcze ? 

Żadnym skurwysynom z żadnej partii nie powinna się kasa należeć.

Dostają co miesiąc wynagrodzenia, diety i kasę na prowadzenie biur.

Niech drukują ulotki, kupują reklamy czy robią konwencje za swoje ciężko zarobione pieniądze

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał(a):

tak na prawde to mnie nie interesuje , jak przeleje ok , jak nie to drugie ok , nie znam sie na tym i dla mnie to nie istotny szczegół 

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał(a):

Wolał byś aby mafie sponsorowały wybory ? wtedy PO dostawało by najwięcej na kampanię wyborczą .

Jakie k**wa wybory ?

Państwo opłaca komisje wyborcze, drukuje karty itp.

To jest kasa na ogłupianie ludzi i nachalne obiecanki

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Pleciesz bzdury izba kontroli nadzwyczajnej SN to organ złożony z neo sędziów. Ludzi powołanych na te stanowiska z naruszeniem prawa. Jako tacy nie mogą wydawać legalnych wyroków. PKW nie ma podstaw by przyjąć sprawozdanie pis. Ale pis po prostu zastraszył dwóch członków PKW i się wstrzymali. Mało tego uchwała którą dzisiaj wydali jest kolejnym swoistym bublem prawnym BO stwierdza, ze PKW nie wie czy ta izba kontroli nadzwyczajnej jest legalna i czy ta uchwała którą wydali jest legalna. Po prostu zastraszeni umyli ręce.

Pis łamał prawo wyborcze na piknikach wojskowych organizowanych nie z funduszu wyborczego a z kasy państwa Kaczyński mówił by głosować na pis. Ziobro tez łamał prawo i nawet Kaczyński mu listy pisał by tak nie robił bo będą problemy. Gdyby wszystko było uczciwie pis nie powinien dostać tej kasy.

Kto tak twierdzi że Izba Kontroli nie jest sądem ? powstała zgodnie z ustawą a takowe obowiązują w PL .

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Pleciesz bzdury izba kontroli nadzwyczajnej SN to organ złożony z neo sędziów.

nie ma kogos takiego jak neo sedzia , w prawie nikt taki nie występuje 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał(a):

Kto tak twierdzi że Izba Kontroli nie jest sądem ? powstała zgodnie z ustawą a takowe obowiązują w PL .

Prawo tak twierdzi sędziowie powołani nie zgodnie z prawem wydają nie ważne wyroki. Ustawa musi być jeszcze zgodna z konstytucją i innymi ustawami a nie tylko taka jaka jest pisowi potrzebna.

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

No właśnie nie ma. Tych sędziów nie ma w mocy prawa ich wyroki są nie ważne bo zostali powołani nie zgodnie z prawem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

To po h*ja było ich w ogóle pchać do SN.

Trzeba było zrobić coś dla polaków żeby np czas oczekiwania się zmniejszył , opłaty

A tu kompletnie nic się nie robi byle tylko zaufanymi obsadzić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v