Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roman nie kompromituj się. Ty nie rozumiesz o co chodzi. Pomoc dla powodzian i to, ze ktoś mieszka w nie ogrzewanym domu nie ma nic wspólnego z tym, że Niemcy czy Włosi kasę dostali a Polska nie. Zrobili z ciebie wała co wykazałem powyżej i tyle. Nie podpieraj się staruszką 70 lat bo i tak się ośmieszyłeś. 

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał(a):

Kiedyś Cimoszewicz powiedział 0 trzeba było się ubezpieczać. Od ubezpieczalni kasa by była. Podatnik ma zapłacić za to co zostało zniszczone a nie żeby się ludzie jeszcze powzbogacali. Ma być porządek i tyle.  Szacowanie trwa różne samorządy urzędników powysyłały do pomocy. A wy Tusk Tusk.

a kto przerwał budowę zbiornika kto go blokował jak pis rządził a ludzie platformy z kłodzka urzędnicy blokowali  wsparcie  sejmowych kolegów  

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Roman nie kompromituj się. Ty nie rozumiesz o co chodzi. Pomoc dla powodzian i to, ze ktoś mieszka w nie ogrzewanym domu nie ma nic wspólnego z tym, że Niemcy czy Włosi kasę dostali a Polska nie. Zrobili z ciebie wała co wykazałem powyżej i tyle. Nie podpieraj się staruszką 70 lat bo i tak się ośmieszyłeś. 

w rzeczpospolitej pisze kto i co w sobotę idioci wniosek teraz wysłali 

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Sorry panowie nie połączyło mi

Gdyby ci przełączyło to byś był mniej odklejony. Ubezpieczenie to podstawa. Jak sienie ma polisy to się jest na łasce lub nie łasce innych ludzi. Rządu urzędników Tuska czy Kaczyńśkiego itd. Brakuje urzędników doszacowania poszkodowanych są tysiące. Muszą czekać i tyle. A kasa z unii którą pis straszy ciemnotę ze Polska niedostanie a Niemcy tak to zupełnie co innego.

1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

a kto przerwał budowę zbiornika kto go blokował jak pis rządził a ludzie platformy z kłodzka urzędnicy blokowali  wsparcie  sejmowych kolegów  

Ważne, ze wysłali a ciebie pis zrobił w wała, ze ta kasa przepadła. A co do budowy zbiorników słyszałeś jak Zalewska z pis blokowała budowę innych zbiorników bo mieszkańcy Kotliny Kłodzkiej nie chcieli.

https://joemonster.org/filmy/130654

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ubezpieczenie to podstawa.

ta a kto ci tereny zalewowe ubezpieczy ? ale ty jesteś tępy gdybym ci traktorem po głowie przejechał to nic by nie zmieniło 

Owszem, ubezpieczyciel ma prawo odmówić ubezpieczenia nieruchomości na terenie zalewowym, jeśli obliczy, że ryzyko podtopień jest zbyt duże.

image.png

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wszystkie są na terenie zalewowym to raz a dwa te na terenach zalewowych też muszą być przeniesione i choćby teraz administracja musi sprawdzić czy w ogóle dać na dobudowę takiego domu który prędzej czy później znowu będzie zalany. Ty myślisz, żę jak będziesz wyzywał to co będą to argumenty. Pokazujesz po prostu, ze jesteś taki jak to o mnie chcesz napisać. Podatnik nie będzie płacił za remonty domów które znowu zaleje zrozum to. A wielu na takich terenach się budowało bo np ziemia tania byłą.

Traktorem to musieli tobie po głowie przejechać i to widać.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

Powódź była w wrześniu, teraz mamy grudzień, co rzez ten czas robiła administracja? Ano zajmowali się ''wytycznymi'' do zmiany ustawy o pomocy dla powodzian. Dopiero gdy RMF nagłośnił sprawę o braku jakiejkolwiek zainteresowania ludźmi poszkodowanymi przez wodę coś zaczęło się dziać w temacie. Prawda jest taka że rządzący delikatnie mówiąc maja na tych ludzi wyebane, koszty milionowe względem stosunkowo dość małego obszaru w odniesieniu do całego kraju.

Tu kolejny przykład klapy hucznie obwieszczanego nowego programu który miał odciążyć rodziców, a w rzeczywistości zasili kasę żłobków https://polskieforumrodzicow.pl/aktualnosci/zlobkowe-a-nie-babciowe-zus-zaczyna-wyplacac-pieniadze-z-programu-aktywny-rodzic-pod-koniec-listopada

Opublikowano (edytowane)

Niemcy czy Włosi też złożyli wnioski i dostaną kasę po iluś miesiącach od powodzi które mieli w maju i czerwcu i to tych powodzi dotyczą wnioski którymi pis straszył, ze my nie dostaniemy kasy a oni tak. Ja wiem za klawiaturą wszystko proste i łatwe. A w realu choćby trzeba oszacować szkody ocenić czy coś warto budować bo znowu może zostać zalane itd. A wiadomo część jeszcze chciała by na tym zarobić itd. W każdym kraju po tak dużym kataklizmie szacowanie szkód i naprawa trwa długo. Tak samo jak w każdym kraju są nie zadowoleni bo jest jasne, że każdy by chciał jak najszybciej mieć nowy dom. Ale w realu tak się nie da.

Pis próbuje na tym robić politykę a to politycy tej partii zablokowali budowę zbiorników w Kotlinie Kłodzkiej bo mieszkańcy nie chcieli. CI co w tedy zbiorników nie chcieli teraz pewnie chvą jak najszybciej pieniędzy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
46 minut temu, hubertuss napisał(a):

Gdyby ci przełączyło to byś był mniej odklejony. Ubezpieczenie to podstawa. Jak sienie ma polisy to się jest na łasce lub nie łasce innych ludzi. Rządu urzędników Tuska czy Kaczyńśkiego itd. Brakuje urzędników doszacowania poszkodowanych są tysiące. Muszą czekać i tyle. A kasa z unii którą pis straszy ciemnotę ze Polska niedostanie a Niemcy tak to zupełnie co innego.

To jedz do powodzian i powiedz im te twoje mądrości, to by cię podłączyli na intensywnej terapii. Nie szkoda ci tych ludzi tak po ludzku? Brakuje urzędników dobre u mnie na wiosce w gminie może ze 70 darmozjadów. Nie ma kto oszacować. 

Opublikowano
56 minut temu, Roman176 napisał(a):

Bo chcieli żeby doszedł na poniedziałek, góra wtorek.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

To jedz do powodzian i powiedz im te twoje mądrości, to by cię podłączyli na intensywnej terapii. Nie szkoda ci tych ludzi tak po ludzku? Brakuje urzędników dobre u mnie na wiosce w gminie może ze 70 darmozjadów. Nie ma kto oszacować. 

@hubertuss Nie masz cykora powiesz to powodzianom trzymamy cię za słowo .

• Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, binek napisał(a):

Powódź była w wrześniu, teraz mamy grudzień, co rzez ten czas robiła administracja?

Czekała aż cała woda spłynie do Bałtyku. Wtedy ogłosili koniec powodzi i przystąpili do roboty.🤣

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Wpaw napisał(a):

To idź każ tym 70 darmozjadom tam jechać. Ja rozumiem, ze ludzie są wkurzeni. Ale rozumiem też realia. Jedno drugiego nie wyklucza. Piszesz jak byś z choinki się urwał i tyle. Szkoda nie szkoda mi tych ludzi to nie ma znaczenia. Rozumiał byś to gdybyś rozumiał realia. A ty rozumiesz tylko, ze to wina Tuska bo Tusk każe tym twoim 70 darmozjadom siedzieć w domu. Ciekawe jak byś ty pojechał będąc urzędnikiem swojej gminy już to widzę. Najłatwiej to pisać w internetach każdy mądry.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, mirro napisał(a):

Czekała aż cała woda spłynie do Bałtyku. Wtedy ogłosili koniec powodzi i przystąpili do roboty.🤣

To ma  się tak .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, Roman176 napisał(a):

tp jest idiota nieważne co rudy ponad górą , podobno nie mają krzyża tylko ołtarz  z premierem Tuskiem 

Myślałem, ze ci ulżyło ale widzę piecze dalej. CO boli, ze pis z ciebie wała zrobił?

Opublikowano

Mistrzostwo .

12 minut temu, hubertuss napisał(a):

To idź każ tym 70 darmozjadom tam jechać. Ja rozumiem, ze ludzie są wkurzeni. Ale rozumiem też realia. Jedno drugiego nie wyklucza. Piszesz jak byś z choinki się urwał i tyle. Szkoda nie szkoda mi tych ludzi to nie ma znaczenia. Rozumiał byś to gdybyś rozumiał realia. A ty rozumiesz tylko, ze to wina Tuska bo Tusk każe tym twoim 70 darmozjadom siedzieć w domu. Ciekawe jak byś ty pojechał będąc urzędnikiem swojej gminy już to widzę. Najłatwiej to pisać w internetach każdy mądry.

Zapisać lewatywę .

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

No przecież ja go nie wybrałem, to nie moja że Tusk rządzi. Mówił bym to samo nie zależnie kto jest przy korycie. No jak każdy mądry najlepiej pisać? Przecież urzedasy,  to jest ich praca za to biorą pieniądze też moje pieniądze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v