Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A jak byś obejrzał to byś się dowiedział co Kołodziejczak sądzi o strajku, jakie postulaty mają organizacje rolnicze podczas tego strajku. 

Nie to co za czasów kurwizji, nic o strajku nie mówili, a jak już mówili to wyśmiewali strajkujących ... Wreszcie państwowa telewizja normalnie mówi o strajkujących, pokazuje ich postulaty zamiast pluć na nich ...

A KOLODZIEJCZAK bendzie na strajku z rolnikami 

Opublikowano
Przed chwilą, rolnik34 napisał:

A KOLODZIEJCZAK bendzie na strajku z rolnikami 

Nie wiem czy będzie bo nie mówił, powiedział jedynie że popiera postulaty organizacji rolniczych i ma nadzieję, że te strajki pomogą rządowi walczyć o te postulaty w UE.

• Haha 1
Opublikowano

ma nadzieję, że te strajki pomogą rządowi walczyć o te postulaty w UE.

Naprawdę wierzysz w to ?. O co walczyć , jak już zostało zaklepane przez Unię . 

Lepiej jak by powiedział że nie mają żadnego wpływu , to była prawda .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A gieroje z PiSu co zrobili, oprócz importu zboża z UA i drogich nawozów ?? Skup interwencyjny jabłka przez ESKIMOS-a pamiętasz xD 

1 minutę temu, galan99 napisał:

Naprawdę wierzysz w to ?. O co walczyć , jak już zostało zaklepane przez Unię . 

Lepiej jak by powiedział że nie mają żadnego wpływu , to była prawda .

Powiedział chłopom to co chcą usłyszeć xD  Tak na prawdę wszystko zależy od tego, co wywalczą Niemcy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Niemcy też mają postulaty przeciwko polityce UE, tym ekoschematom itp

A zakaz orki w zimę to już wymysł głupich PiSdzielców, można było wybrać inny termin, spójrz na Litwę czy Czechy, mają inne terminy niż my ... Można było wybrać inne terminy, ale nasi nawet nie pomyśleli, podpisali byle co i są efekty ...

U nas wymóg 80% okrywy na zimę, inne kraje mają np 60%, a przy 60% nie było by problemu, bo i tak około 50% zasiewów to oziminy ...

Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Nie pytaj mnie o to . Pytaj tych co to wymyślają w jakim celu to robią .

Trzeba dostosować do norm , bo inaczej nie przejdzie przeglądu technicznego i wypad .

Takie są tworzone przepisy i normy .

Czyli znowu nie masz pojęcia o czym piszesz. Dzień jak co dzień😆

6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A jak byś obejrzał to byś się dowiedział co Kołodziejczak sądzi o strajku, jakie postulaty mają organizacje rolnicze podczas tego strajku. 

ale un nie obejzy bo to panie łokupanta telewizja. Nie wie, nie rozumie i potem pieprzy od rzeczy

3 minuty temu, galan99 napisał:

Niemcy walczą całkiem o co innego .

Polska ma inne postulaty .

To o co walczą niemcy?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Niemcy też mają postulaty przeciwko polityce UE, tym ekoschematom itp

A zakaz orki w zimę to już wymysł głupich PiSdzielców, można było wybrać inny termin, spójrz na Litwę czy Czechy, mają inne terminy niż my ...

Skoro to był wymysł PiSu, to jaki teraz problem to anulować w trybie natychmiastowym?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

Skoro to był wymysł PiSu, to jaki teraz problem to anulować w trybie natychmiastowym?

Trzeba porobić rozporządzenia, potem zgoda z UE ... Z dnia na dzień tego nie zrobisz ...

Zresztą mieliśmy taki wspaniały rząd PiSdy, dlaczego tego nie zrobili ?? Tak popierali rolników xD 

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiem czy będzie bo nie mówił, powiedział jedynie że popiera postulaty organizacji rolniczych i ma nadzieję, że te strajki pomogą rządowi walczyć o te postulaty w UE.

Widziałem co mówił, tylko po co było wcześniej szczekać że to PiS nic nie zrobił, jak teraz się okazuje że on też nic nie może, bo to unia, Tusk się chwali na około że wszystko sam załatwi, wszędzie ma chody na zachodzie, a tu się okazuje że może i będzie mógł, ale jak rolnicy sami wywalczą.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Tusk się chwali na około że wszystko sam załatwi, wszędzie ma chody na zachodzie, a tu się okazuje że może i będzie mógł, ale jak rolnicy sami wywalczą.

I ja, i ty wiemy, że unia jest popierdolona na temat tego całego eko itp, potrzebne jest aby rolnicy wyszli na ulice, pokazali, że im się to nie podoba, wtedy lewaki z UE zobaczą, że jak chcą nadal tam siedzieć to trzeba ustąpić rolnikom ... Jeżeli się nie wyjdzie na ulice, nie podpali kilku opon, najlepiej na raz w całej UE to oni będą dalej robić swoje i narzucać swój tok myślenia ...

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Czyli znowu nie masz pojęcia o czym piszesz. Dzień jak co dzień😆

ale un nie obejzy bo to panie łokupanta telewizja. Nie wie, nie rozumie i potem pieprzy od rzeczy

To o co walczą niemcy?

Protestują oni przeciwko planowanym cięciom dotacji przez niemiecki rząd. Plan zakłada stopniowe znoszenie ulg podatkowych na rolniczy olej napędowy.

PDF będziesz mieniał to jakoś przegląd przejdzie . 

Zaraz powiesz że masz samochody w euro 7 .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

PDF będziesz mieniał to jakoś przegląd przejdzie . 

A po co PDF wymieniać xD Co ma wspólnego PDF z samochodem xD Mam jednego Diesla z wyprutym DPF, sonda była w wydechu i przegląd przeszedł bo spełniał normy xD 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Trzeba porobić rozporządzenia, potem zgoda z UE ... Z dnia na dzień tego nie zrobisz ...

Zresztą mieliśmy taki wspaniały rząd PiSdy, dlaczego tego nie zrobili ?? Tak popierali rolników xD 

No ale teraz mamy wspaniały rząd proeuropejski to powinno iść jak po maśle, w 48 godzin załatwiają KPO, a miesięcy potrzebują na zgodę na orkę?   xD

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Moim zdaniem to wszystko wymaga czasu i będzie można mówić co zrobili a co nie po co najmniej pół roku. Póki co to są przy korycie ok miesiąc a jak odjąć okres świąteczny i inne święta to wyjdzie ze 3 tygodnie. Oczekiwanie że wszystko na raz zrobią jest głupie. PISowi zajęło wprowadzenie niektórych tematów kilka lat a niektóre nigdy się nie doczekały realizacji

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I ja, i ty wiemy, że unia jest popierdolona na temat tego całego eko itp, potrzebne jest aby rolnicy wyszli na ulice, pokazali, że im się to nie podoba, wtedy lewaki z UE zobaczą, że jak chcą nadal tam siedzieć to trzeba ustąpić rolnikom ... Jeżeli się nie wyjdzie na ulice, nie podpali kilku opon, najlepiej na raz w całej UE to oni będą dalej robić swoje i narzucać swój tok myślenia ...

Do Brukseli pośle Polska , 90 % samych lewaków i zielonych .

Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie to co za czasów kurwizji, nic o strajku nie mówili, a jak już mówili to wyśmiewali strajkujących ... Wreszcie państwowa telewizja normalnie mówi o strajkujących, pokazuje ich postulaty zamiast pluć na nich ... Ale jak się nie ogląda to trudno się o tym dowiedzieć ... Relacja w Republice pewnie lepsza, tam jest nadal tępa propaganda dla ociemniałych ... Ale jeszcze tylko z dwie wypowiedzi Janka Pietrzaka, wszyscy reklamodawcy definitywnie uciekną, dotacji państwowych nie będzie i upadnie ta telewizja ...

To trzeba tu utworzyć dział wiadomości i zamieszczać wiadomości z różnych mediów

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A po co PDF wymieniać xD Co ma wspólnego PDF z samochodem xD Mam jednego Diesla z wyprutym DPF, sonda była w wydechu i przegląd przeszedł bo spełniał normy xD 

Obecnie spełnia . 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Cii🤫 bo tu życzliwych nie brakuje.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dobrze ok zgadzam się z tym, tylko dlaczego teraz pier**lą że to jednak unia już tylko rządzi w Polsce, sami nic nie mogą zrobić, a przedtem że to PiS, a unia taka dobra.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To trzeba tu utworzyć dział wiadomości i zamieszczać wiadomości z różnych mediów

Rysiu liczę na Ciebie, zajmij się tym tematem, bo tylko na Tobie w tej kwestii mogę polegać.   :)

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v