Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Fenda sprzedasz i będzie na chlebek 

Śmieci 20 zł. 

Nowa pani 

Dżaki

20240304_091936.jpg

Do mnie się przybłąkała młoda suczka taka koło roku 

Już raczej szczeniaków nie będzie moała za sprawą weta😁

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

🤔😁🙋‍♂️ oj ja sporo ostatnio na stacji zostawił 3 traktory przyczepa jeszcze jedno auto niedługo...

3 traktory 2 busy 2 ciężarowe 4 przyczepy i 3 osobowe 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Agrest napisał:

Jak ile zbieram?

W tym roku zero ozimej.

Z racji zaorania w grudniu róży zasiałem 1,08 jarej i jest dziś taka jak na zdjęciu, a w sobotę zasiałem 3,58 na kupionej działce

20240304_105433.jpg

Ile t/ha czy zysk jakiś jest z tej jarej?

Opublikowano

Azot rozsiany

Tera ciekawe czy P0padać deszcz

Wczoraj nadawali rano P0łowa

Teraz znikome szanse. 

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Śmieci 20 zł. 

Nowa pani 

Dżaki

20240304_091936.jpg

To tak P0d mostem teraz jest? 

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Śmieci 20 zł. 

Nowa pani 

Dżaki

20240304_091936.jpg

1 godzinę temu, marulekk napisał:

Tylko z dziewczynami po pijaku nie gadaj bo jeszcze się zakochasz 😁

Rysiek wspomógł tuska vatem to ja dzisiaj zakupy zrobiłem, na 25 hektary powinno starczyć

17095478140372704293491694438902.jpg

Ja też się można powiedzieć otarłem o wojsko, zawiozłem do WKU zaświadczenie że studiuje 😎😅

Czym tak P0 200  granulki rozdzielisz

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Ile t/ha czy zysk jakiś jest z tej jarej?

Do tej pory miałem raz sianą 30 kwietnia w super korzystnym roku i było 6,9t, raz przewódka z listopada około 7,3t, raz  na nowej działce wiosną około 5,6t i Ubiegły rok 0,5ha przewódki na jednosezonowej dzierżawie i dała w przeliczeniu około 4,2t z ha.

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Azot rozsiany

Teraz znikome szanse. 

To się Rysiu cieszyć powinieneś a nie martwić ;) Może jakaś susza będzie, to złapiesz suszowe i się nie będziesz musiał narobić przy zwalaniu zboża z przyczepy xD 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Azot rozsiany

Teraz znikome szanse. 

Czym tak P0 200  granulki rozdzielisz

Tak 

Pod wschodnim 

Pod zachodnim warunki lepsze są 

Ale tam kolejka by się dostać 

5 minut temu, slawek74 napisał:

fenda 🤔 nigdy 🤦🙋‍♂️

Toć to z 40 lat już ma

2 minuty temu, Bananek napisał:

kiedyś była bajka dla dzieci: dżeki i nuka

Ja nie bajkowy 

Nie wiedziałem 

Opublikowano
Łolek napisał:

Suszowe wnioski w ODRze kolejka doradczyni moja dzwoniła, ale na proteście k**wa to nikogo z nich nie było 🤮

Ile odr sobie liczy za wniosek ? Przecież żeby to wypełnić to 5 minut. A jak się czegoś nie wie to w agencji pomogą.

Opublikowano

wieta co 🙋‍♂️ mysz pieskiem umie pływać 🤦🤭

Karol6130 napisał:

Toć to z 40 lat już ma

ile by nie miał to nie sprzedam 🙋‍♂️

młodszy od Ciebie 😁

Bananek napisał:

Karol6130 napisał:

Ja nie bajkowy  Nie wiedziałem

Ty za młody. to było w końcówce lat 80.

a masza i niedźwiedź 🤔😁

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Tak 

Pod wschodnim 

Pod zachodnim warunki lepsze są 

Ale tam kolejka by się dostać 

Toć to z 40 lat już ma

Ja nie bajkowy 

Nie wiedziałem 

Karol wyczyść skrzynkę, sprawę mam.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
29 minut temu, slawek74 napisał:

wieta co 🙋‍♂️ mysz pieskiem umie pływać 🤦🤭

ile by nie miał to nie sprzedam 🙋‍♂️

młodszy od Ciebie 😁

a masza i niedźwiedź 🤔😁

Do basenu z mlekiem wpadła?🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Myślę że z worek za dużo 

Suszowe wnioski w ODRze kolejka doradczyni moja dzwoniła, ale na proteście k**wa to nikogo z nich nie było 🤮

Ty panie ja zapomniałem wspomnieć że to na dwie dawki jest

• Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Do basenu z mlekiem wpadła?🤭

nie ma opcji 🤷‍♂️ zamknięty tank ... przez kałużę przy pryzmie folie składaliśmy...

marulekk napisał:

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Myślę że z worek za dużo 

Ty panie ja zapomniałem wspomnieć że to na dwie dawki jest

Po pali 🙆‍♂️🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v