Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Widzisz Piotrze, właśnie to Cię różni od Ryśka. Coś Ci nie odpowiada i głośno to mówisz i nie bierzesz w tym udziału...coś Ci na rękę, to też mówisz i to robisz...a Rysiek to taka fałszywa osobistość, co popiera ale nie praktykuje...nie popiera, ale czyni. Przykład: strajk popiera, ale z tapczana...katolicyzmu nie praktykuje, ale księdza po kolędzie przyjmuje i jeszcze się zastanawia ile na ofiarę dać 🤷...

Ano wiele rzeczy mi się nie podoba.

2 godziny temu, Łolek napisał:

Tak pierdzielisz jak by Ci przeszkadzali katolicy albo co najmniej krzywdę robili 

2 godziny temu, Łolek napisał:

W czym ci przeszkadzają, bo mi jehowi czy muzełmanie czy prawosławni nie przeszkadzają niech każdy żyje po swojemu, nikt nie narzuca ci że masz wierzyć czy nie 

Ty jesteś tak jak ci o tych strajkach - jak strajkuje - to fajny i trzeba o nim mówić, bo dobrze. A jak ktoś nie strajkuje - "to cicho siedź" i nie wolno powiedzieć, że nie. Z tym tak samo - jak jesteś wierzący to się tym możesz chwalić a jak nie to wystarczy słowo i już uciszanie bo nie wolno tak powiedzieć.

2 godziny temu, Desperado napisał:

Grzeszysz synu grzeszysz i to od od samego rana, w kościele cię nie widzę.

Nie widzisz i nie zobaczysz.

Idź precz ode mnie szatanie!!!! szatan przez ciebie przemawia, wezwijcie egzorcystę   🙆‍♂️ a ja tam i tak się zaraz zbirom i idę do kościoła.  🙋‍♂️

Faktycznie, opętany człowiek. Nawet niewierzący tak nie pierdzieli.

Wasze egzorcyzmy to można włożyć między bajki.

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Pan Bóg siedzi wysoko i widzi Twoje zaprzaństwo, zapamiętaj, "kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie."  A przyjdzie taki dzień, bądź pewien Pafnuś.

Jeśli wierzysz w jego istnienie...

1 godzinę temu, tomek222 napisał:

Ale gdzie napisał że mu przeszkadzają? On tylko stwierdził fakt nieunikniony że ludzi coraz mniej w kościele, szczególnie młodych. Już nawet księża to zauważają, jako ciekawostkę dodam że rośnie też liczba apostazji. A co do narzucania wiary, masz ją narzuconą od niemowlaka.

Tak jak wyżej napisałem.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Chcę chodzę wierzę, nie chce nie chodzę nie wierzę i nie komentuje 

Tak? Przeczytaj to co wyżej napisałem - jak jesteś wierzący to och, ach, można się udzielać a jak nie to morda w kubeł?

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Też tak uważam. 

Dziwi mnie tylko to że ktoś pluje na kościół, i nie wierzy w Boga a jak przyjdzie kostucha to lecą wszyscy modlić się, krzyże rodzina stawia, płacą za nabożeństwa...po co ? Dla takich powinno zrobić pogrzeb bez obrzędów  może 🤔

Jestem poza kościelną jurysdykcją. Więc nawet jeśli będzie miał kto zrobić pogrzeb to nie zrobi kościelnego. 

26 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Piotruś będziesz się smażył na dnie kotła😂

Wierzysz w to piekło i niebo? Bo ja nie. Narodziny początek, śmierć koniec i tyle.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

... kazał se @jacus poszukać, to znalazłem jego miejscowość....

9ec476e0c445305898dfd3702d099500_900.jpg

To chyba z jakiego programu podróżniczego typu "skanseny, zakręty i meandry podkrakowskich wsi"🤣

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty jesteś tak jak ci o tych strajkach - jak strajkuje - to fajny i trzeba o nim mówić, bo dobrze. A jak ktoś nie strajkuje - "to cicho siedź" i nie wolno powiedzieć, że nie. Z tym tak samo - jak jesteś wierzący to się tym możesz chwalić a jak nie to wystarczy słowo i już uciszanie bo nie wolno tak powiedzieć.

Tak jak wyżej napisałem.

Tak? Przeczytaj to co wyżej napisałem - jak jesteś wierzący to och, ach, można się udzielać a jak nie to morda w kubeł?

Jestem poza kościelną jurysdykcją. Więc nawet jeśli będzie miał kto zrobić pogrzeb to nie zrobi kościelnego. 

Wierzysz w to piekło i niebo? Bo ja nie. Narodziny początek, śmierć koniec i tyle.

Nie uciszam ciebie, tylko piszesz to o katolikach w taki sposób jakby głupio robili i byli jacyś zacofani, i to tylko mnie razi, a reszta to twoja sprawa nic mi do tego 

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

To podmiejskie ciężko jeździć mają...

Miejskie też. Jak tam bywałem to miałem odruch wymiotny... A wiedz, że bywałem często, zwłaszcza w pierwszych latach życia a później regularnie też... Nie ma to jak we wsi... A jak ktoś robotę jeszcze ma, że nie musi się cisnąć przez miasto to już całkiem bajka... Ja tak jeździłem, 25-30 minut jazdy, bocznymi drogami, korka żadnego chyba, że zakręty i traktor jechał a wyprzedzić się nie dało.

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak jak wyżej napisałem.

Pjoter podstawą każdej rozmowy powinny być argumenty

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pjoter podstawą każdej rozmowy powinny być argumenty

Ty mnie nie ucz naczelny kurpiowski polityku.

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

A tak tu zachwala te cywilizacje...🤔

Wszędzie takie samo dziadowanie, i u was pewnie też nie lepiej. Tu jedynie może tyle prościej niż na wschodzie (choć nie wiem, przypuszczam) bo dużo firm, firemek, magazynów trochę i jakoś się zawsze jakąś robotę poza budowlanką czy fajerą znajdzie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

Nie uciszam ciebie, tylko piszesz to o katolikach w taki sposób jakby głupio robili i byli jacyś zacofani, i to tylko mnie razi, a reszta to twoja sprawa nic mi do tego 

No nie oszukujmy się ale w znacznej mierze to tam mają rozumy nieźle wyprane 

Opublikowano
25 minut temu, Agrest napisał:

To chyba z jakiego programu podróżniczego typu "skanseny, zakręty i meandry podkrakowskich wsi"🤣

Tylne wejście do Krakowa tak od zakrystii 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v