Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

a na ilu blokadach stałeś i ile czasu?

9 lutego jechałem ślimaczym tempem. Straciłem 1godz. Dziś straciłem więcej  może z 1,5godz.  nadrobiłem z 50km żeby ominąć. 

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

Mówisz dla klienta czyli masz działalność gospodarczą , zarejestrowaną masz tą działalność???

I już zgłaszamy go do Tuska, niech płaci VAT i inne podatki xD 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Panie @Qwazi, pierwsza samica w 2024. Jeszcze 4 czekają ale to do drugiego samca...

20240220_160428.jpg

Piotrze...zgorszenie siejesz😉🤭

Niech się mnożą i chowają zdrowo 👍💪

Opublikowano
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Pewnie masz rację...

O. Można? Można. 

A tam nie znasz się...

Wymagało to zaangażowania wielu osób i trochę organizacji ale można. Nie mogę znaleźć pozostałych kont fb pań z kgw ale dajcie kobietkom trochę liceów. Same zaproponowały że zaangażują się w to co robimy. 

Tu link

https://www.facebook.com/profile.php?id=100081287169374

2 minuty temu, jarecki7745 napisał:

jak jusz pogadacie o strajkach i efektach po ochłonięciu zapraszam na wschód na granice wszyscy mile widziani zwłaszcza w nocy

Byli tydzień temu, są dziś i będą w weekend od nas. 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

a na ilu blokadach stałeś i ile czasu?

9 lutego jechałem ślimaczym tempem. Straciłem 1godz. Dziś straciłem więcej  może z 1,5godz.  nadrobiłem z 50km żeby ominąć. 

no to jaka jest skuteczność tej blokady skoro można ją ominąć, albo przejeżdżać przez nią? zrobiona w wypizdowie górnym, nie uprzykrza prawie nikomu życia. Bruksela się po tym nie podniesie

• Like 2
Opublikowano

no to jaka jest skuteczność tej blokady skoro można ją ominąć, albo przejeżdżać przez nią? zrobiona w wypizdowie górnym, nie uprzykrza prawie nikomu życia. Bruksela się po tym nie podniesie

To nie jest po to żeby uprzykrzać życie zwykłemu zjadoczowi chleba. Tylko po to żeby pokazać swoje nie zadowolenie.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

To nie jest po to żeby uprzykrzać życie zwykłemu zjadoczowi chleba. Tylko po to żeby pokazać swoje nie zadowolenie.

To czemu nie stoją obok ulicy w takim razie? Też by było widać. 

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Dobra, idę szydełkować. 😉

Walenie konia na Podlasiu to szydełkowanie?

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

To czemu nie stoją obok ulicy w takim razie? Też by było widać. 

Bo blokada lepiej się sprzedaje medialnie niż stanie na parkingu.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Bo blokada lepiej się sprzedaje medialnie niż stanie na parkingu.

Ale jak wszystkie media są rządowe to jak ma się przebić, jak strajk został pokazany w tv raptem kilka minut

Opublikowano
4 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Widzisz, krótkowzrocznie myślisz jednak. Twe oszczędności trzymaj bo na długo nie wystarczą.

Ceny naszych produktów to nie wszystko...

@Rolnik1973

U was chłopy fajne, dali łomot Donaldowi, i Ursuli, a nawet Wojciechowski kijów dostał 😄👍💪

https://www.facebook.com/share/v/sft9NZ39Z1f3dHu9/

Grzesiu widocznie tam mądre ludzie , tylko jeden rodzynek  się trafił, posiedzi Rysiek jeszcze z rok dwa na tapczanie przy rządach Tuska to i on będzie na rondzie beczał na środku 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, MonteChristo napisał:

Ale jak wszystkie media są rządowe to jak ma się przebić, jak strajk został pokazany w tv raptem kilka minut

Przebił się w TV Republika, z samego rana u Rachonia powiedzieli że strajkujący rolnicy to ruscy agenci ...

Jednego rolnika pytali się na temat działań ministra Michałka to im powiedział, że jeżeli ziemia była zaniedbana przez kilka lat przez poprzedniego gospodarza to nie można od razu oczekiwać dużych plonów po nowym gospodarzu, dalej się nie mógł wypowiedzieć bo jakoś sygnał zerwało xD Niby niezależna telewizja, a bardziej im chodzi o atak na obecny rząd i przeciwników politycznych niż o postulaty rolników ... 

Później włączyłem nowe TVP INFO, trochę mało o strajkach ale żadnej nagonki politycznej, zwyczajne przedstawienie postulatów strajkujących.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał:

Grzesiu widocznie tam mądre ludzie , tylko jeden rodzynek  się trafił, posiedzi Rysiek jeszcze z rok dwa na tapczanie przy rządach Tuska to i on będzie na rondzie beczał na środku 

Do tej pory to już zakład zamkniety

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

Ale w internecie piszą że są blokady. A jak by stali na poboczu czy parkingu to co by napisali?

Opublikowano
19 minut temu, MonteChristo napisał:

Zbyt trzeźwo myślisz, niezbyt lubiany będziesz 

18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Przebił się w TV Republika, z samego rana u Rachonia powiedzieli że strajkujący rolnicy to ruscy agenci ...

Jednego rolnika pytali się na temat działań ministra Michałka to im powiedział, że jeżeli ziemia była zaniedbana przez kilka lat przez poprzedniego gospodarza to nie można od razu oczekiwać dużych plonów po nowym gospodarzu, dalej się nie mógł wypowiedzieć bo jakoś sygnał zerwało xD Niby niezależna telewizja, a bardziej im chodzi o atak na obecny rząd i przeciwników politycznych niż o postulaty rolników ... 

Później włączyłem nowe TVP INFO, trochę mało o strajkach ale żadnej nagonki politycznej, zwyczajne przedstawienie postulatów strajkujących.

Jaka niezależna. Czytaj między wierszami, pisałem że pewien pan może się czuć jak u siebie 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zbyt trzeźwo myślisz, niezbyt lubiany będziesz 

Taki już jestem i często mówię co myślę, może dlatego mam już 5 pracę w wieku 27 lat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v