Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, 6465 napisał:

Sprawdza się żadnego problemu, wcześniej to kopiec na kopcu. Z tym że ja kładłem trawę z rolki to wyrównałem ziemię na to siatka i na wierzch dywanik trawy. Jeśli chcieć siać to trzeba by chyba trochę zebrać ziemi rozłożyć siatkę i przysypać potem siew🤷‍♂️ niby roboty jest, ale moim zdaniem warto.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Po wiele u was ta ziemia? Długo jeszcze zamiarujesz żyć? Może kto by się połakomił

Ile Bóg da życia

Nie mam P0jecia ile to P0 trwa. 

P0 co sprzedać a za co żyć

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ile Bóg da życia

Nie mam P0jecia ile to P0 trwa. 

P0 co sprzedać a za co żyć

No przecież mówisz, że nic z tej roboty nie zostaje ;) To sprzedać ziemię, to co zostanie sobie podzielić żeby dotrwać do emerytury i tyle ;) Będziesz miał swoją rentę strukturalną xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, lukasz20 napisał:

Dużo tego masz?

Nie w sumie z 300m² może nawet nie. Muszę pierw odwodnienie rozkopać.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Żeby nie poszło w drugą stronę,tu szansa równie duża a nawet wieksza

Pewno tak pójdzie, no ale nie ma co się spodziewać, że ktoś będzie ciągnął nieopłacalne uprawy nie prubując czegoś co kasę dało.

W przyszłym roku pewno ziemniaków i owsa będzie więcej.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No przecież mówisz, że nic z tej roboty nie zostaje ;) To sprzedać ziemię, to co zostanie sobie podzielić żeby dotrwać do emerytury i tyle ;) Będziesz miał swoją rentę strukturalną xD 

I P0 co komu kłopot wciskać żeby ropę P0lił 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pewno tak pójdzie, no ale nie ma co się spodziewać, że ktoś będzie ciągnął nieopłacalne uprawy nie prubując czegoś co kasę dało.

P0l motur na dorohusk kajtnij

Opublikowano
29 minut temu, lukasz20 napisał:

Sprawdza się żadnego problemu, wcześniej to kopiec na kopcu. Z tym że ja kładłem trawę z rolki to wyrównałem ziemię na to siatka i na wierzch dywanik trawy. Jeśli chcieć siać to trzeba by chyba trochę zebrać ziemi rozłożyć siatkę i przysypać potem siew🤷‍♂️ niby roboty jest, ale moim zdaniem warto.

Nam wlazł kret w nocy między siatkę a trawę z rolki. Co on później karbitu dostał to głowa mała 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Znaczy że co bym nie robił....sie szczepił, motórem jeździł na jednym kole....to i tak już mam ustalone ile mi dał?

No tak zapisane 

Nie znasz dnia ani godziny

Opublikowano

Trzeba było troszkę gazem go 🤔

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nam wlazł kret w nocy między siatkę a trawę z rolki. Co on później karbitu dostał to głowa mała 

Opublikowano
49 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Do roboty a nie myśleć o rentkach strukturalnych ...

Lobbuj lobbuj za tanią siłą roboczą... Sezon truskawkowy się zbliża wielkimi krokami😁

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

A ty co? Z dupskiem w fotelu?

On nie głosował na rudzielca.  Zachciało się wam rudzielca to sami teraz pilnujcie. Rudzielec obiecał wam jeszcze 4 przejścia do pilnowania😁

Opublikowano
40 minut temu, 6465 napisał:

Sam był😔

O Marcin ten co to nim u mnie byłes? To turana docieraj.

Tak ten....w poniedziałek wszystko lux, postał do wczoraj i takie cyrki. A tourana szkoda docierać żeby znowu panewki nie obróciło 😂 żona mówi żeby sprzedawać passata i coś kupować...ale co ja kupię teraz sensownego

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No ja owsa i ziemniaków w tym roku więcej,ale to na przemiał

Zeszłam 2 ha z pszenicy na rzec z zielonek

I nie sieję grochu chyba ale tu do końca jeszcze nie wiem co w zamian

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Tak ten....w poniedziałek wszystko lux, postał do wczoraj i takie cyrki. A tourana szkoda docierać żeby znowu panewki nie obróciło 😂 żona mówi żeby sprzedawać passata i coś kupować...ale co ja kupię teraz sensownego

zaglądnij, czy ci rura od turbo nie pękła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v