Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, PAN88 napisał:

Jacek 2-3 lata temu w Łodzi na giełdzie część rolników oczy by Ci wykluła jak coś na niego się mówilo. A jak sprzedał się PO to kurtki agrouni na giełdzie palili.

@Karol6130 podobno dzisiaj ktoś za pszenżyto 450zl/t oferuje. Że ten co za Żelechowem ma skup S. Wiesz chyba o kim mowa?

Jak by się pis-owi sprzedał to by go po plecach poklepywali. Ludzie pretensje do Kołodziejczaka mają że do pisu nie poszedł.

• Like 3
Opublikowano

Do 15 lutego włącznie Radziu 😁

Głupio by było gdyby o jeden dzień za szybko. Akurat zdjęcie zrobi 🙆🤭 

Ja tam poczekam do jutra

3 minuty temu, radekz200 napisał:

pierwszy ✌️

IMG_5199.jpeg

• Haha 6
Opublikowano
14 minut temu, tomek222 napisał:

Jak by się pis-owi sprzedał to by go po plecach poklepywali. Ludzie pretensje do Kołodziejczaka mają że do pisu nie poszedł.

Dla mnie to od początku był osioł.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Ja tam poczekam do jutra

Ja w sobotę zacznę. Mam z 50t gnoju do wożenia

Przed chwilą, pedro2 napisał:

Jak będzie szło to dwa dni do obucha by zaorał. Ale wszędzie nie wjadę 

Wjechać wjedzie gorzej z wyjazdem 

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Ja tam poczekam do jutra

nie za dużo masz planów na jutro? 😂

Opublikowano

3 minuty temu, radekz200 napisał:

nie za dużo masz planów na jutro? 😂

O 16 w domu, siadam w fendta i ogień. 

Jaki widzisz problem?

6 minut temu, PAN88 napisał:

Ja w sobotę zacznę. Mam z 50t gnoju do wożenia

Wjechać wjedzie gorzej z wyjazdem 

No gnój to swoją drogą, ale na razie jest co i bez gnoju orać. Jeszcze trzeba zrobić test bezorki po kartoflach z zestawem czy da radę żeby się nie pchało czy orać

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ostatnio było w Borkach.

Będziesz miał dalej przyjechać MF em

Sławka zaproś 🤭

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ostatnio było w Borkach.

Będziesz miał dalej przyjechać MF em

Sławka zaproś 🤭

Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał:

Pany jak to z tymi oponami patrzyć na ilość płócien?

Po mojemu to im więcej płócien i bardziej miękka guma tym lepiej. Ale raczej chyba wszyscy producenci robią podobną ilość płócien

35 minut temu, radekz200 napisał:

pierwszy ✌️

IMG_5199.jpeg

Masz ambicję do tego przodowania Radosław...aż za bardzo

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Co Ty za głupoty wypisujesz.

On z jacusiem tylko widzą podział pis i po

Kurna miałem nic nie pisać 🙋‍♂️

51 minut temu, radekz200 napisał:

pierwszy ✌️

IMG_5199.jpeg

Nie obrotowym się nie liczy 😉

Opublikowano
44 minuty temu, pedro2 napisał:

No gnój to swoją drogą, ale na razie jest co i bez gnoju orać. Jeszcze trzeba zrobić test bezorki po kartoflach z zestawem czy da radę żeby się nie pchało czy orać

Tu gdzie gnój do wożenia to najsuszej. Po ziemniakach też w bezorce zasieje ale nie wcześniej niż koło 5 marca

Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał:

Po mojemu to im więcej płócien i bardziej miękka guma tym lepiej. Ale raczej chyba wszyscy producenci robią podobną ilość płócien

Ostatnio znalazłem Mariuszku Allianze-niby dobra firma a 8 płócien

Odkupiłem w tamtym roku do 60  12 płócienne od znajomego.Mial je pół roku -porazka,takie twarde że bieżnik leci jak trociny

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

No i z wrocławskiego strajku zrobili imbe partyjną 

Tzn. Kto pis, konfa, psl?

Opublikowano (edytowane)

Ktoś chętny?

Fela 16"

20240215_111920.jpg

20240215_111937.jpg

Edytowane przez PRIMO
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v