Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

To u kogo te krowy doiłeś?🤭

Słyszę u sąsiada jak dojarka warczy jak jestem na podwórku.  Jak wyłączą to przychodzę do domu i mówię że krowy wydojone dawać kolację 😁

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Zostaw nasienie na jutro. Dziś powiedz że boli Cię głowa🤭

Niech spusci z krzyża, to jutro będzie lepszej jakości 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał:

Tu jest mnóstwo osób co pracuje w święta 

Ja bym to ujął inaczej, tu jest nieliczna grupa, która w święta nie pracuje, bo nawet zbożowcy przy niesprzyjającej pogodzie nie patrzą na niedzielę czy święto.

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

A i do robotaju rano zapomniałeś dodać 

Akurat jak bym zaczął o północy do 4 potem prysznic i o 5 wyjazd . 

Ehhh rozmarzyłem się  🙄

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Ja bym to ujął inaczej, tu jest nieliczna grupa, która w święta nie pracuje, bo nawet zbożowcy przy niesprzyjającej pogodzie nie patrzą na niedzielę czy święto.

Więksi myślę że tak,mniejsi różnie -ja osobiście(pionek zbożowy) unikam świąt w polu

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Akurat jak bym zaczął o północy do 4 potem prysznic i o 5 wyjazd . 

Ehhh rozmarzyłem się  🙄

Długo się będziesz nastrajał 😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Więksi myślę że tak,mniejsi różnie -ja osobiście(pionek zbożowy) unikam świąt w polu

Ja też unkam jak ognia, ale jak mam nóż na gardle, to nie ma przeproś.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Rozmawiałem przed chwilą z chłopakami to tam jaja jak berety się zaczynają dziać. 

A co tam się odwala ??

ja trochę na tiktoku live'a oglądałem

Jakiś typ którego wizerunek był na tych ukraińskich stronach upubliczniony jako wróg ukrainy stracił dokumenty, teraz policji się podobno najechało bo któryś bez plomby jechał i sklada na naszych i takie tam. O kołodziejczakowi żarcie z maka rządowe auto dowoziło 

A to twoi jeszcze tam są??

Opublikowano
11 minut temu, jacor73 napisał:

To chyba zależy od okolicy. U mnie w niedzielę czy święta traktora w polu nie ujrzysz, wyjątkiem są żniwa no i zbiory truskawek. 

Opublikowano

Nie przejmujta się.

Jeszcze trochę to i w zwykle dni traktorów widać nie będzie 

1 minutę temu, 6465 napisał:

To chyba zależy od okolicy. U mnie w niedzielę czy święta traktora w polu nie ujrzysz, wyjątkiem są żniwa no i zbiory truskawek. 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Muszę jutro wydać jakiś grosz w takim bądź razie... I paliwo do żuka...

Mam sadzonki agrestu, jakbyś chciał. Oryginalny prezent, tylko przyciąłem i kolców brak🤭

Opublikowano

A mnie już i tak różne rzeczy zarzucają to i to mogą. Któren tam ma blisko do zbuczyna?

Suafek ma tam znajomości wśród handlarzy 🤭

Opublikowano
26 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie przejmujta się.

Jeszcze trochę to i w zwykle dni traktorów widać nie będzie 

Może być. 

Obejrzałem ten filmik z przeładunków w lesie i pewnie mnie tu zlinczują ale Ukraina pcha ten towar bo dba o swoje interesy. I jakoś się im nie dziwię. Bardziej mnie dziwi bierność naszych rządów byłych i tych co są teraz. Ze nic z tym nie robią. 

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Chodźta sprzęgło wyjąć a nie głupotami się zajmujecie...

IMG_20240213_182446.jpg

Masz ty zdrowie do tego grzebania. Ja to się nie nadaje do takiej roboty. W mojej siuntce to olej ze skrzyni wycieka przez komorę sprzęgła.

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v