Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pedro2 napisał:

44 minuty temu, slawek74 napisał:

na podwórku u siebie wywal i podpal najlepiej będzie...🤦

Llulek cicho tam siedź na swoich arach

zadymiarzom to powinni rypać z samej góry widziałe. takich i sam bym im spluną w twarz...

Opublikowano

Coś się zmieniło ostatnio? Jakieś nowe znaczenie? 

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Spytaj przechodniów a najlepiej grupę nastolatków kim,lub kto to jest alfons

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Kwalifikacja zależy od okoliczności. Może to być tylko wykroczenie z 51 lub 145 kw. Ale może to też być np przestępstwo z art. 160 kk. Trudno jednoznacznie, wyprzedzająco określić...

Z ciekawości zajrzałem do Wikipedii. I takie coś znalazłem:

Przestępcy trudniący się sutenerstwem nazywani są sutenerami lub potocznie alfonsami. To ostatnie określenie pochodzi od głównego bohatera wydanej w 1873 r. powieści Aleksandra Dumasa (syna) pt. Monsieur Alphonse, której tytułowy bohater trudnił się tym procederem.

Na środku drogi nikt nie będzie tego palił na polu gdzieś z boczku

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

@Baks00 tylko co to ma wspólnego z o czym była mowa??? 

Czuję się trochę w obowiązku wyjaśnić i ostrzec. 

Prostytucja nie jest w Polsce karalna, ale karalne są tzw czyny okoloprostytucyjne, czyli sutenerstwo i stręczycielstwo...

Więc jeśli który udostępni sąsiadce np stodołę, żeby mogła się spotkać tam w wiadomym celu (bo jest w stodole siano) i ona się tam spotka np z inkasentem. A później znowu, za aprobatą właściciela stodoły (i siana), spotka się tam z, dajmy na to, listonoszem...to właściciel stodoły (oraz siana) już może być sutenerem🤷🤭...oczywiście musi uzyskać z tego tytułu korzyść ...majątkową lub osobistą...jak ktoś zainteresowany, to wytłumaczę różnice między tymi korzyściami 🤷🙃

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

zadymiarzom to powinni rypać z samej góry widziałe. takich i sam bym im spluną w twarz...

No, a co ty myślisz, że ja nie wiem o tym. 

Wszem i wobec wiadomo żeś piz*a i boisz się nawet jechać na protest nie mowa o zadymie. Wystawiasz się bez mydła trzesidupa i jeszcze pierwszy byś doniósł na kogoś. 

Przyjedź gdzie na drogę na protest i to powiedz chłopom. Czy tylko tutaj tak odważnie prawisz? Zobaczysz jak cię powitają. LPR by mógł nie zdążyć.

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Czuję się trochę w obowiązku wyjaśnić i ostrzec. 

Prostytucja nie jest w Polsce karalna, ale karalne są tzw czyny okoloprostytucyjne, czyli sutenerstwo i stręczycielstwo...

Więc jeśli który udostępni sąsiadce np stodołę, żeby mogła się spotkać tam w wiadomym celu (bo jest w stodole siano) i ona się tam spotka np z inkasentem. A później znowu, za aprobatą właściciela stodoły (i siana), spotka się tam z, dajmy na to, listonoszem...to właściciel stodoły (oraz siana) już może być sutenerem🤷🤭...oczywiście musi uzyskać z tego tytułu korzyść ...majątkową lub osobistą...jak ktoś zainteresowany, to wytłumaczę różnice między tymi korzyściami 🤷🙃

Dobra, ok, ale co moje zapytanie o dwuznacznym znaczeniu imienia ma do obrazków Baksa o dziurkach i kluczach :D 

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Przecież mliko w cenie to bohater. Chyba że słomy nie ma i boli go coś ze ludzie spalą a mu nie dadzą 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

To na boczku też zapewne będzie miejscem publicznym, więc wielkiego znaczenia dla znamion wykroczeń może nie mieć. Dla przestępstwa też nie ma. 51kw jest wykroczeniem skutkowym, co oznacza, że działanie sprawcy musi wywołać skutek w postaci zakłócenia spoczynku nocnego lub zgorszenia innych osób. W 145 kw ten skutek nie jest potrzebny. W 160 kk trzeba doprowadzić do sytuacji, która może narażać innego człowieka na utratę życia lub ciężki uszczerbek na zdrowiu. I tutaj nie jest ważne, czy to jest w miejscu publicznym, czy nie

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Tanio

Nie wiem

Soli to już mam

Mocznik npk saletrosan jeszcze potrzebne

Widocznie drożej płaciłeś za sól. Saletrę mam po 1750t kupiona zaraz po wyborach. Sól dokupić pod ziemniaka i wszystko będzie. Nie wiedziałem że zaczął Jacek materiałem kwalifikowanym zbóż i kukurydzy handlować 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Dobra, ok, ale co moje zapytanie o dwuznacznym znaczeniu imienia ma do obrazków Baksa o dziurkach i kluczach :D 

No może królik chciał wykazać, że w czasach dynastii chińskich nie znano określenia alfons, tylko tłumaczono ten proceder dziurkami i kluczami🤔🤭...

Swoją drogą to sprytne tłumaczenie jest🤔😉...

Opublikowano
Baks00 napisał:

6 minut temu, Uziu92 napisał:

"Wydarzenia takie jak to wczorajsze w Dorohusku, kiedy to protestujący rolnicy wysypali na jezdnię zboże z ukraińskich ciężarówek, zawsze budzą skrajne emocje. Bez wątpienia te poniosły stanowczo za daleko Andrija Yarmaka, byłego ekonomistę Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa a obecnie pracownika platformy rynkowej EastFruit, który nazwał protestujących w Polsce rolników leniwymi nieudacznikami i frajerami." Tyle pomocy i takie słowa 🤷

Rozumiem cel główny ale wes mi powiedz czy ty ten transport zboża do Polski rozumiesz jako psucie twojego rynku poprzez spadek ceny i utratę pieniędzy w związku z tym związaną ??

tak bo nie raz słyszałem czy to na kurniku czy skupie że daje tyle i tyle a jak nie pasuje to on może mieć z Ukrainy taniej i nie chce mojego.

Opublikowano

Ktos moze wie co to sie stalo, bo grzebalem w mocnej ziemi ciagnikiem z turem i przełamało mi łyzke do dołu jak  nabieralem ziemi, wiem ze do tego tur nie sluzy, ale musialem tak zrobic. Teraz sekcja na przodzie działa bardzo szybko i nie ma siły wziac na siebie.

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

tak bo nie raz słyszałem czy to na kurniku czy skupie że daje tyle i tyle a jak nie pasuje to on może mieć z Ukrainy taniej i nie chce mojego.

A jak byś mial mozliwosc teraz wyprzedania np pszenicy po 2000/t np na Słowację zgodził byś się?

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

To na boczku też zapewne będzie miejscem publicznym, więc wielkiego znaczenia dla znamion wykroczeń może nie mieć. Dla przestępstwa też nie ma. 51kw jest wykroczeniem skutkowym, co oznacza, że działanie sprawcy musi wywołać skutek w postaci zakłócenia spoczynku nocnego lub zgorszenia innych osób. W 145 kw ten skutek nie jest potrzebny. W 160 kk trzeba doprowadzić do sytuacji, która może narażać innego człowieka na utratę życia lub ciężki uszczerbek na zdrowiu. I tutaj nie jest ważne, czy to jest w miejscu publicznym, czy nie

Coś się wykombinuje. Najwyżej wróci ładunek do domu jak P0licja będzie się sadzić. Moja kwestia tylko przywieźć, a co dalej to niech robią co chcą. 

Organizator mówi, że nie ja jeden będę miał, ale nie wywalać zawczasu tylko zobaczymy jak się rozwinie sytuacja 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Kwalifikacja zależy od okoliczności. Może to być tylko wykroczenie z 51 lub 145 kw. Ale może to też być np przestępstwo z art. 160 kk. Trudno jednoznacznie, wyprzedzająco określić...

Z ciekawości zajrzałem do Wikipedii. I takie coś znalazłem:

Przestępcy trudniący się sutenerstwem nazywani są sutenerami lub potocznie alfonsami. To ostatnie określenie pochodzi od głównego bohatera wydanej w 1873 r. powieści Aleksandra Dumasa (syna) pt. Monsieur Alphonse, której tytułowy bohater trudnił się tym procederem.

Mesie alfons to właściciel zakładu pogrzebowego 

Opublikowano
Baks00 napisał:

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

A jak byś mial mozliwosc teraz wyprzedania np pszenicy po 2000/t np na Słowację zgodził byś się?

wiem do czego zmierzasz, choć to takie gruboskorne porównanie, wiadomo że bym chciał tyle dostać ale to jest nie realne, chodzi też o inne rzeczy, o normy, o różnice kosztów produkcji w kraju który nie jest w uni a taki który jest, skoro mamy narzucone jakieś normy i musimy produkować w taki a nie inny sposób, to jak możemy konkurować z krajem który tego nie ma. Kolejna kwestia to po co te normy skoro są dopuszczane towary które ich nie spełniają ? Idąc dalej to na Ukrainie są potężne gospodarstwa, można nazwać je fabrykami, w takim gospodarstwie też koszty się inaczej przedstawiają, są inne ilości.

• Like 3
Opublikowano
30 minut temu, PAN88 napisał:

Widocznie drożej płaciłeś za sól. Saletrę mam po 1750t kupiona zaraz po wyborach. Sól dokupić pod ziemniaka i wszystko będzie. Nie wiedziałem że zaczął Jacek materiałem kwalifikowanym zbóż i kukurydzy handlować 

Sól 2200 czy tam 2300 nie pamiętam

Saletra 1820

Kukurydzą już dawno handlował 

Trendak w stoczku też ma materiał siewny 

Opublikowano

I oto jest Polska brać Rolnicza która skacze sobie do oczu każdy po stronę swojego ekranu.

I jak ma być tu dobrze w tym naszym Kochanym Kraju.

9 walczy o swoje i resztę a jeden się wyłamuje z szeregu🤦

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

Coś się wykombinuje. Najwyżej wróci ładunek do domu jak P0licja będzie się sadzić. Moja kwestia tylko przywieźć, a co dalej to niech robią co chcą. 

Organizator mówi, że nie ja jeden będę miał, ale nie wywalać zawczasu tylko zobaczymy jak się rozwinie sytuacja 

Jeśli mam coś doradzić, to kultura, uśmiech, bez wulgaryzmów i postarajcie się wyczuć, jakie polecenia mają mundurowi...jeśli dowódca będzie normalny i nie będzie miał "głupich" poleceń, to kulturą dużo da się osiągnąć 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, slawek74 napisał:

Ty 

@pedro2 i Ty.

Spokój ma być. Nie czas na kłótnie 

54 minuty temu, pedro2 napisał:

W te miejsce lepiej kilku miastowym wytłumacz dlaczego są protesty. 

• Like 1
Opublikowano
PAN88 napisał:

12 minut temu, pedro2 napisał:

Przecież mliko w cenie to bohater. Chyba że słomy nie ma i boli go coś ze ludzie spalą a mu nie dadzą 

słyszałem że od marca ceny mleka w dół w skupie

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

bez obrazy, ale moja "teściowa" ma tak na imię. wierzę, że Twoja żona to wyjątek od reszty zjebanych kobiet o tym imieniu.

jego zięć bedzie sie martwił 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v