Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

a to już trzeba by było zapytać każdego z osobna tam na strajku. gwarantuję, że 75% z nich nie potrafi odpowiedzieć dlaczego tam jest.

Takim ludziom trzeba zbić piątkę i flaszkę po wszystkim postawić. Mimo iz mają pewnie roboty w uj i mało się interesują o co dokładnie chodzi  bo poprostu nie mają na to czasu ale jak widzą że ich grupa zawodowa strajkuje to dołączają do tego. Niestety większość usłyszy jedno, zrozumie drugie a pomysli trzecie i nie pojedzie bo ,, łoni to sami nie wiedzą po co strajkują '' 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
53 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie pomyliły ci się taksówki? 

A tak mi się ta limuzyna uchwyciła. O ciągnik mi chodziło. A ja w zielonym podróżuję🤷

52 minuty temu, Baks00 napisał:

Mimo iż u nas do strajku najbliższego było z 15 km, nie którzy pojechali na granicę 

A czytając ,,4''to mi się z Ryskiem kojarzy....

No ale chyba Ryśka nie zachęca do udziału 🤔

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

czem tak nie strajkowalisice gdy problemy sie zaczely ??

prawda w oczy boli ??? od czego zaczal sie caly problem ??? 

nowy rzad jest od 2 miesiecy a problemy od kiedy ??? 

komisarz rolnictwa cos moze ?? czy jest tylko figurantem ?

kto jest im winien ?? ten co zabronil zboze sprzedawac po 1,5 tys i firmy zaczely sprowadzac z ukrainy ???

kto tak walczyl z asf ze swin jest mniej niz za okupacji ??? kto to zboze ma zuzyc..

ile milionow sztuk zniknelo w 8 lat ?? ile milionow ton by zuzyly ??

Kto gdziekolwiek pisze że przeciw rządowi to jest protest 

Za pisu też protestowalem wtedy była 5ka kaczora 

Czemu rolnicy w całej uni teraz protestują, oni też nic nie ogarniają wg ciebie 

Piszesz że jesteś wykształcony i inteligentny to powinieneś chyba zrozumieć że problemem nie jest pis czy po, specjalnie z małej, tylko eko zj***na polityka unijna 

• Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

A tak mi się ta limuzyna uchwyciła. O ciągnik mi chodziło. A ja w zielonym podróżuję🤷

No ale chyba Ryśka nie zachęca do udziału 🤔

Za mało?🤔

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

co zrobia krowiarze gdy naprawde beda mieli powody do strajkow ??

A to uważasz, że nie mają? Chociażby dlatego, że też są rolnikami? Tu nie chodzi o poszczególne branże, tylko o całe rolnictwo. Nie można go dzielić na poszczególne sektory w takim wypadku. A nawet więcej jak rolnictwo. Przeczytaj tą ulotkę 

• Like 5
Opublikowano
26 minut temu, krzychu121 napisał:

Takim ludziom trzeba zbić piątkę i flaszkę po wszystkim postawić. Mimo iz mają pewnie roboty w uj i mało się interesują o co dokładnie chodzi  bo poprostu nie mają na to czasu ale jak widzą że ich grupa zawodowa strajkuje to dołączają do tego. Niestety większość usłyszy jedno, zrozumie drugie a pomysli trzecie i nie pojedzie bo ,, łoni to sami nie wiedzą po co strajkują '' 

a ten co żyje i utrzymuje rodzinę z etatu a gospodarkę w jakimkolwiek kierunku traktuje jako hobby to nie tylko nie pomoże ale i nie zrozumie

Opublikowano
43 minuty temu, marulekk napisał:

Rysiek co ci daje te krytykowanie cały czas lepiej się z tym czujesz ktoś ci płaci za to po 500 zł dostajesz z PISu??

Rysiek co ci daje te krytykowanie cały czas lepiej się z tym czujesz ktoś ci płaci za to po 500 zł dostajesz z PISu??

A co P0Tusek dobrze rządzi? 

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Obawiam się, że nic na temat agropokazu w tv nie ma.

IMG_20240209_101533.jpg

o Michał, widzę maszynę do szycia, pewnie sobie spodnie w pasie zwężasz.... albo poszerzasz🤭

14 minut temu, konteno napisał:

wieta co ? kombinowałem na naście sposobów ale hvja daje to prostowanie 

IMG_20240206_085303.jpg

podłóż więcej pod spód po bokach, musisz ją bardziej w drugą stronę przegiąć, bo i tak trochę zawsze wróci

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

A to uważasz, że nie mają? Chociażby dlatego, że też są rolnikami? Tu nie chodzi o poszczególne branże, tylko o całe rolnictwo. Nie można go dzielić na poszczególne sektory w takim wypadku. A nawet więcej jak rolnictwo. Przeczytaj tą ulotkę 

niby tak ale tanie pasze treściwe dla hodowcy jakichkolwiek zwierząt są na rękę jeśli musi je kupić bo nie wyprodukuje ich wystarczająco dużo u siebie , krowiarze to powinni przeciwko mleku przerzutowemu z zagranicy protestować ale to winne są spółdzielnie mleczarskie bo jak dadzą krowiarzom tyle co za przerzut to jeszcze większe obory będa stać puste 

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

On jest zbyt inteligentny daj spokój 

5 minut temu, bratrolnika napisał:

o Michał, widzę maszynę do szycia, pewnie sobie spodnie w pasie zwężasz.... albo poszerzasz🤭

podłóż więcej pod spód po bokach, musisz ją bardziej w drugą stronę przegiąć, bo i tak trochę zawsze wróci

Za Tuska to zwęża, chyba że po tych pączkach to w drugą stronę 

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

niby tak ale tanie pasze treściwe dla hodowcy jakichkolwiek zwierząt są na rękę jeśli musi je kupić bo nie wyprodukuje ich wystarczająco dużo u siebie , krowiarze to powinni przeciwko mleku przerzutowemu z zagranicy protestować ale to winne są spółdzielnie mleczarskie bo jak dadzą krowiarzom tyle co za przerzut to jeszcze większe obory będa stać puste 

I Ty nie twórz podziałów. Ile te pasze staniały, pomimo napływu zboża z Ukrainy? Jaka jest jakość tych pasz? Karol Ci powie. A co jeszcze mogą zacząć ściągać? Tego nikt nie wie

No i też se ulotkę przeczytaj 

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

On jest zbyt inteligentny daj spokój 

Marek tu trzeba zaznaczyć czy to inteligencja czy głupota. 

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

przedtem lewarkiem w nadprożu bramy garażowej było POdparte jak na fotce z tylnym kołem, pomimo grzania palnikiem i przegięcia lewarkiem o 2-3 cm na drugą stronę blacha wóciła do starego kształtu , będzie więc nacinana ,prostowana i spawana bo szkoda sił 

IMG_20240203_104600.jpg

• Like 1
Opublikowano
konteno napisał:

26 minut temu, krzychu121 napisał:

a ten co żyje i utrzymuje rodzinę z etatu a gospodarkę w jakimkolwiek kierunku traktuje jako hobby to nie tylko nie pomoże ale i nie zrozumie

ja dziś wzialem urlop z pracy żeby być na straju

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, konteno napisał:

😔😔😤

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v