Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Spoko.

Baw się dobrze.

Wszystkim się zajmiemy...

5 minut temu, soltys48 napisał:

Jakby co to wszystko co kolorowe mogę zabrać 🤭

Mi weśta ten nowy telewizor a Ryśkowi Xboxa żeby się nie nudził.

Edytowane przez 6465
  • Haha 2
Opublikowano
radekz200 napisał:

32 minuty temu, slawek74 napisał:

to są takie specjalne przyjźyj się

chodzi o kolor a nie specjalizację 😂 sławciu a co to za cegły na paszowym? 

🤦 sól ... oślepłeś 🤔🤭

Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Bywa

Te pola niedawno kupiłem. Bardzo urodzajna gleba ale mega ciężka w uprawie no i ryzyko zatopień.

Teraz na 13ha ha jęczmienia na pewno ponad hektar pod wodą. 

Połowa moich działek to  były jeszcze 10 lat temu łąki. Były takie lata że stało bajoro po jaja. Teraz lata są suchsze, a i dziura w Bełchatowie robi swoje. Najwięcej problemów sprawiają bobry. Ścierwo tamy robi i działki zalewa. Do majówki nie raz nie da się uprawić. Za to przy suchym roku 10t mokrej qq można być pewnym. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, pedro2 napisał:

Nie szkoda Ci zdrowia? Traktor za ponad pół bani, a konwie ciągasz 🙄 

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić ,taka bańka mleka trochę warta nie co worek ziemniaków ,jak z czegoś są pieniądze to lekko się nosi.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
radekz200 napisał:

1 minutę temu, malaczarna napisał:

te płotki jeszcze przy okazji co w stodole porozkładane, marnują się bo pusto tam 

jak pusto 7 cielaków tam już jest 😂

2 minuty temu, slawek74 napisał:

🤦 sól ... oślepłeś 🤔🤭

to się takie coś montuje 😛https://allegro.pl/oferta/podstawka-pod-lizawke-solna-rozowy-202-x-206-mm-ke-12666131867

z tej strony stoją i zasuszone i świerzo wycielone a czasem daję jakieś inne bloki mineralne co nie mieszczą się wte podstawy z drugiej strony są xx lat pozakładane i w każdej blok włożony

ta koło psa właśnie wycielona pierwastka bliżej zasuszone

Opublikowano
45 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas też to widać. 10-15-20 lat temu były po dolinach łąki, teraz to poorali i na większości i tak zawsze wymoknie, nie ważne co posiane... Ale to mieli po takim skrawku kilkunasto arowym za każdą górką... Choć jak w RSP mają pozbierane pola od 5-6 obok siebie to z tych paru arów u każdego też się robi za każdą górką po hektarze "odpadków".

U nas tak każde dołki poorali jak traktory 4x4 pokupywali . Co z tego że przejdzie traktor jak wygnije albo kombajn latem się utopi . 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Miałem to rzucić ale teraz przy cenach zboża chyba jeszcze zostanę.Banki to ja bym mógł cały dzień nosić

Ano, zobaczymy na starość. Weź zakładaj używkę, nie majątek, a na pewno nie będziesz żałował.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v