Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bratrolnika napisał:

W tej pierwszej wersji wychodziły z silnikiem Volvo, 2.5T ponad 200KM, oj, długo na taką chorowałem, ale szkoda było mi zapłacić tyle pieniędzy za stare auto

Teraz idzie to kupić za ok 30 tys. Ale chyba to sensu nie ma taki zakup.

No chyba że coś mi odwali ...😆

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Wymiana dwóch filtrów, kabinowy i powietrza-800zł

O matko.

Najgorsze że tam naciągają gorzej niż na slomczynie, a może klimatyzację sprawdzić, mówię nie trzeba, to może odgrzybimy, nie trzeba, to może umyjemy auto?? Nie trzeba, myłem przed przyjazdem, no kurde wszystko co zrobią, tylko że za cenę x3 tego co normalnie 

8 minut temu, Agrest napisał:

jednym.ponoć afera bo wziął za wymianę rozrządu, autem gość jechał na Niemcy i pod Gorzowem pasek się zerwał. Auto nawet nie było tknięte

Niedoszły szwagier w czasach kiedy passat b6 dopiero wchodził na rynek dostał takiego jako służbowy, coś tam mu hamulce z tyłu zaczęły piszczeć, to umówił się na serwis. Przed wjazdem do serwisu poluzował w każdym kole z tyłu pod dwie szpilki. Oddał na serwis, poszedł na kawę, po 6 godzinach odebrał auto, mówią że wymienili klocki, sprawdzili tarcze, wszystko przesmarowali, ogólnie lepiej się nie da. Poprosił ze sobą szefa serwisu, sprawdzaja-w każdym kole po dwie szpilki poluzowane, nawet kół nie zdjęli 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Znajomy co prawda nie samochód ale motocykl, nowa Yamaha Tracer, 1000zł części na duży przegląd i 1500zł robocizna, 6 roboczogodzin po 250zł. To samo w serwisie gdzie robił swój poprzedni motocykl po gwarancji kosztowało by 900zł za robociznę, części podobnie by kosztowały ...

Tak roboczogodzinę wyśrubowali?

Był okres że można było rozważać robotę w serwisie bo dochodziła gwarancja z której się nie migali.

Szwagier tak rozrząd wymienił. Pojechał do Szwecji zaczął olej cieknąć na pasek. Wrócił do kraju zrobili od nowa. 

Warsztat by się wypiął 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Ale co tu za rozwazania-stac na krowę to i na cielę.....

Tylko mechanik nie z ASO zrobi dokładnie to samo za połowę lub trochę więcej stawki, a robota dokładnie ta sama...

Opublikowano
23 minuty temu, Baks00 napisał:

W Irlandii na rzeźni temat tabu to religia,oraz kluby piłkarskie Celtic i Rengers

Czubków nie brakowało,ale -glowną bonerke obstawiali Polacy💪

Ja w rzeźni w Irlandi robiłem rok czasu w Athlone w 2005.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Agrest napisał:

Tak roboczogodzinę wyśrubowali?

Motocyklowe serwisy tak niestety kręcą roboczogodzinę ... A znowu inny znajomy robił w ASO BMW 1250RT, wg instrukcji potrzeba chyba 4l na wymianę, a serwis na fakturze napisał 3l xD okazało się, że zapomnieli o jakimś dodatkowym korku spustowym czy coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie historii. Punkt dla nich za to, że pisali rzeczywiście co zrobili a nie na gotowo z serwisówki xD 

Dlatego w sprawie mechaników jestem zdania, że nie ważne czy ma napis ASO na bramie czy nie, a ważne jak robi swoją robotę. A, i jeżeli nie oddaje starych zużytych części choćby do wglądu to od razu unikać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Teraz idzie to kupić za ok 30 tys. Ale chyba to sensu nie ma taki zakup.

No chyba że coś mi odwali ...😆

Za 2.5T??? To bardzo nie potaniały, 5 lat temu koło 38-40 trzeba było za taką wyłożyć 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Za 2.5T??? To bardzo nie potaniały, 5 lat temu koło 38-40 trzeba było za taką wyłożyć 

Nie 2.0 

Teraz też takie ceny bywają, ale są i taniej.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Najgorsze że tam naciągają gorzej niż na slomczynie, a może klimatyzację sprawdzić, mówię nie trzeba, to może odgrzybimy, nie trzeba, to może umyjemy auto?? Nie trzeba, myłem przed przyjazdem, no kurde wszystko co zrobią, tylko że za cenę x3 tego co normalnie 

Niedoszły szwagier w czasach kiedy passat b6 dopiero wchodził na rynek dostał takiego jako służbowy, coś tam mu hamulce z tyłu zaczęły piszczeć, to umówił się na serwis. Przed wjazdem do serwisu poluzował w każdym kole z tyłu pod dwie szpilki. Oddał na serwis, poszedł na kawę, po 6 godzinach odebrał auto, mówią że wymienili klocki, sprawdzili tarcze, wszystko przesmarowali, ogólnie lepiej się nie da. Poprosił ze sobą szefa serwisu, sprawdzaja-w każdym kole po dwie szpilki poluzowane, nawet kół nie zdjęli 

Kurna nawet bym pensji nie chciał jak by mi taką brykę dali do jeżdżenia 

4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Co by nie było- pies do odstrzału. Właściciele 25 lat ciężkich robót.

Daruj chłopu. Odpuścił temat jak mu screeny podesłałem ale mimo wszystko go cenie. Samodoskonalę się dzięki takim ludziom 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Nie 2.0 

Na te nawet nie patrzyłem, te 2.5 mnie wtedy mocno przyciągało do siebie

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Kurna nawet bym pensji nie chciał jak by mi taką brykę dali do jeżdżenia 

🤣 I to teraz,a to co opisuje to było prawie 20 lat temu 

Ja wtedy jeździłem komarkiem, a ojciec ukraińską tavrią😁

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Ale w zeszłym roku jeszcze pisali "mieszkaniec naszego kraju" a teraz tak oficjalnie że ukrop? Coś tu jest nie tak 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To dziki naród, każdy kto miał z nimi styczność to wie ...

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Już nie narzekaj, przecież tam pewnie ani dwumasy nie ma, a sprzęgło z 300zł kosztuje

Chyba że jak chcesz to u mojego kolegi Wiesława właśnie tną taką fiestę, to ci używane załatwię 

Do caddego nowe zakładałem teraz 430 kompletne. 

Silnik niby 120 tysięcy przebiegu kupiłem, z rozbitka z Niemiec. Na szrotach chcieli 600-800, ale wiem jak ja auta na kasację oddaje i się bałem go wziąć 🤭

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ale w zeszłym roku jeszcze pisali "mieszkaniec naszego kraju" a teraz tak oficjalnie że ukrop?

Może ruszyła kampania społeczno-medialna, "Odeślij ukropa na granicę, niech walczy o swoją ojczyznę." xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ale w zeszłym roku jeszcze pisali "mieszkaniec naszego kraju" a teraz tak oficjalnie że ukrop?

Może ruszyła kampania społeczno-medialna, "Odeślij ukropa na granicę, niech walczy o swoją ojczyznę." xD 

zebrać wszystkich z Warszawy i Krakowa to już by mieli dwa bataliony, a jeszcze Wrocław trójmiasto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v