Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Wtykasz nos w nie swoje sprawy panie deska 😁 3ha x7ton plus 10ton suchej kukurydzy i zostaje ... w tym roku 5ha zboża i co ja z tym zrobię 🤔🙆‍♂️

Nawzajem 🙋‍♂️ niby rok przeje.ny ale chyba najbardziej udany 🤭😁

Z fabryki ma pod nosem...

Ty oświecony , tak z ciekawości zapytam co najdroższej kosztuje w produkcji mleka?

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ty oświecony , tak z ciekawości zapytam co najdroższej kosztuje w produkcji mleka?

zdrowie

O zapomniałem ,przy krowach to i kląć umiesz

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Strongman napisał(a):

Jak myślisz ile przyczepka fabryczna wytrzyma ciezaru,koła 13 ,po tonie nie raz woziłem, 1,5t wytrzyma,moze na tandemie od kogoś pożyczyć lub w iganiach czy łosicach mają.

Do pośrednika on wozi do mlekowity,tak 2,5 wychodzi.

Chłopakowi w sąsiedniej wsi jak wiózł paletę cementu wyrwał się dyszel w takiej przyczepce.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nasiona kukurydzy trzeba zamówić,teraz jak kupuje się na skupie to 10zł do tony mokrej premi się ma jak kupi się na skupie.Cena za jednostkę ta sama co u innych 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Nasiona kukurydzy trzeba zamówić,teraz jak kupuje się na skupie to 10zł do tony mokrej premi się ma jak kupi się na skupie.Cena za jednostkę ta sama co u innych 

U mnie +20 daje. Za to ziarno droższe

Opublikowano (edytowane)

Tu akurat pionnier, czyli fv z od dystrybutora pioniera  przychodzi i jego ceny na cało Polskę takie same,oni coś mają za to ze namówili.

Qq nasiona maja być z unni a nie ukrainy tez taki warunek jest ,

Bo kiedyś ludziom z ukrainy przywierzli,taka sytuacja ma się juz nie powtórzyć.

Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał(a):

Z 5 Km odemnie pomur drobiu panuje i w miedzyzeczu panuje.

Nowa choroba zawsze ptasia grypa była.

W gm drohiczyn tez ptasia grypa panuje juz kilka kurniki wybili i w wioskach wybijają kury.

Opublikowano
Godzinę temu, Łolek napisał(a):

I właśnie dlatego nie żałuję i nie tęsknię 

A nie mówiłem...😉 

2024 520mm opadu🥴 tylko 130 mniej jak za poprzedni rok. 

Wszystkiego dobrego dla każdego w Nowym Roku👊

• Thanks 6
Opublikowano
Godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Przyszły chińskie podróbki makity 😁

Mikołaj się opóźnił 😂

IMG_20241231_161026.jpg

chryste panie , tam w baterii wiecej napiecia jak na słupie :D 

56 minut temu, 6465 napisał(a):

Wiesiek te 330zl to za tonę czy bb. I to cena brutto?

Może bym się kajtnął ciężarówką po to 🤔 a luzem granulowaną sprzedają? 

aby Rysiek tej ceny niewidział bo on PO pińcet płaci i bedzie Tuska obwiniał  :D 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, lukasz20 napisał(a):

A nie mówiłem...😉 

2024 520mm opadu🥴 tylko 130 mniej jak za poprzedni rok. 

Wszystkiego dobrego dla każdego w Nowym Roku👊

Miałeś rację , myślę że w tym roku się spotkamy nareszcie 🤝

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Wiesiek te 330zl to za tonę czy bb. I to cena brutto?

Może bym się kajtnął ciężarówką po to 🤔 a luzem granulowaną sprzedają? 

Na ogłoszeniach widziałem ze chyba i luzem mają,nie pytałem się,ale na pewno taniej. Bo to i dwa sorty są drobna i gruba,drobna droższa 10zl,ja wziołem drobną.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v