Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...rosołu nie serwowali?🤭🤣😆

co masz z tym rosolem ?? nigdy dobrego nie jadles ?

nagotuje ci i wysle do paczkomatu.mam jakas banke 5 l po oleju to sie wleje i zimno jest wiec sie nie zepsuje.

18 minut temu, malaczarna napisał(a):

mowa była o damskiej bieliznie. Stanik prawie 200 zł koszuje na moj biust  

twoj maz na to chyba nie narzeka .

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na cholerę tyle tego? Chyba, że łowne... 

Bo lubię. Pewnie Cię zaskoczę, ale dostają chrupki z Dino 20zł/ kg i z obiadu garnek na pół z psem  🤭

Wszystkich moich jest 8 i jeden podrzutek, przed świętami jakaś k**wa wywiozła, ale na razie nieufny, boi się. 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Jeden dzień, a co z resztą?

Miałaby dość roboty patrząc na moją mamę. Cały dzień w kuchni siedzi i dla emerytów pitrasi. Przyjdzie wiosna to kwiatki przed chałupą i inne duperele. 

Teraz, pedro2 napisał(a):

Bo lubię. Pewnie Cię zaskoczę, ale dostają chrupki z Dino 20zł/ kg i z obiadu garnek na pół z psem  🤭

Wszystkich moich jest 8 i jeden podrzutek, przed świętami jakaś k**wa wywiozła, ale na razie nieufny, boi się. 

Kurła, ja ani jednego nie mam i nie myślę mieć, tak jak i psa.

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał(a):

A zjesz pół 🤔 i do tego 0.5kg ziemiaków i 30deko mięsa 🤔🤭 moja mówi że może na dwa dni 🤣

Co to jest. Chleb orkiszowy na zakwasie z 750gram mąki i 200gram zakwasu mam na dwa dni. W piekarni taki chleb 17-19zł. I wcale otyły nie jestem. A orkisz jeść muszę, bo wyrobiłem sobie od tych tanich chlebów pszennych nietolerancję. Tylko ja pracuję fizycznie i każdą kalorię przerobię. 

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Co to jest. Chleb orkiszowy na zakwasie z 750gram mąki i 200gram zakwasu mam na dwa dni. W piekarni taki chleb 17-19zł. I wcale otyły nie jestem. A orkisz jeść muszę, bo wyrobiłem sobie od tych tanich chlebów pszennych nietolerancję. Tylko ja pracuję fizycznie i każdą kalorię przerobię. 

Jak nie wypada zmiana wózkiem to będąc na magazynie 12000-14000 kroków na lajcie się zrobi bo kolega ma krokomierz. Do tego jak przyjdzie wiosna to i koło chałupy w ruchu popołudniu.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

co masz z tym rosolem ??

No wiem że to u ciebie świąteczne i wyjątkowe danie ..😆

6 minut temu, jacus napisał(a):

mam jakas banke 5 l po oleju to sie wleje i zimno jest wiec sie nie zepsuje

No widziałem...

Leżą tam schowane pod zadaszeniem...

Spory zapas ...🤭

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Tak czytam, to musi jakaś babka Pioterowa się zapatrzyła na Niemca jakiegoś jak tak urzędowali, z takim podejściem do ludzi to naprawdę drugi obóz mu się marzy 🤦

A ja uważam, że Pjoter nie bez powodu jest jaki jest. 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Tak czytam, to musi jakaś babka Pioterowa się zapatrzyła na Niemca jakiegoś jak tak urzędowali, z takim podejściem do ludzi to naprawdę drugi obóz mu się marzy 🤦

A ja jak to czytam, to widzę atak na Piotra z kilku stron, a on spokojnie się okopał i ani myśli ulegać 🤷...

• Like 3
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

2 razy w tygodniu przynajmniej jakiś rosół albo zupa na rosole robiona. A wybór jest bo z kurczaka/kaczki/indyka/perliczki.

W święta z zup mam flaki i barszcz ..

Nigdy jakoś rosołu nie było.

No i mięso , ryby...

Rosół jakoś nie świąteczny dla mnie...

Pospolity i dobry dla chorego.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja nie mam. Sąsiad też nie ma. Nie wiem, czy ktoś blisko ma. Ale wycielaczem nie odkręcisz 

Co jest 

Taka pora czy jak 

Wszędzie z porodami kłopoty 

Normalnie cyrki się dzieją 

• Like 1
Opublikowano

No i mięso , ryby...

A to Ty piszesz o tych waszych świętach BN... Ja ogólnie piszę bo nie robię świąt i szczególnych dań...

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Ja to wiem...i rozumiem... trochę bezsensowne te nagabywania...

Nie każdy ma szczęście do kobiet i nie każdy założy rodzinę. Pjoter też jest dobry gagatek, bo fajnie podpuszcza tych wszystkich mężów stanu, bo postępuje inaczej niż oni. Ale przynajmniej jest co czytać:P 

• Like 2
Opublikowano

No i mięso , ryby...

kurła flaki to są beee 😛

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

Nie każdy ma szczęście do kobiet i nie każdy założy rodzinę. Pjoter też jest dobry gagatek, bo fajnie podpuszcza tych wszystkich mężów stanu, bo postępuje inaczej niż oni. Ale przynajmniej jest co czytać:P 

Jak najlepiej wyprowadzić z równowagi takich? Napisać, że inaczej się robi i ma się inne zapatrywania.

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

ani myśli ulegać

Nie wiem czym by mnie musieli zmusić albo zachęcić abym to uczynił.

Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Co jest 

Taka pora czy jak 

Wszędzie z porodami kłopoty 

Normalnie cyrki się dzieją 

Lekki prawoskręt był, bez konieczności użycia weterynarza. Właściwie każdy by odkręcił, ale mój sąsiad dobrego zajęcia nie bardzo...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v