Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

Nie wyobrażam sobie trzymać wszystkiego co wyprodukują na podwórku 🫣

Na obecne hodowle to owszem - sposób raczej trudny. Choć jedna z największych hodowli we wsi ma tak samo - tyle, że musi wywozić na pryzmę bo się nie pomieści. 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

W sumie chyba dużo tego nie masz.

Jednak szukał bym jak najodleglejsze miejsce od domu gdybym tak pryzmował.

Mi to kompletnie nie przeszkadza.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W twoim przypadku to nawet na korzyść działa, żadna kobieta nawet nie pomyśli żeby tam z Tobą zamieszkać 🤭

Nawet nie pomyślałem o tym w ten sposób. Ale to dobrze, płakał z tego powodu nie będę.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

ciagnik gdy wyjedzie z fabryki juz nie ma paru koni a co dopiero po 30 latach.

zetor to przynajamniej mial konie bo reszta to kucyki..

sloma w tym roku cala poszla w szarpacz.w tamtym roku 200 kostek zrobilem.

jesli ktos zostanie wolnym czlowiekiem to od niewoli nie wroci..za zadne pieniadze .

pare wsi dalej jest milioner . ponad 1 mln doi rocznie..

jestes samotny ?? bo widac ze nie masz pojecia o seksie..

Więksi też są 

A jak ich nie ma to będą 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

O to co było widać?

No ciekawa nazwa....tego.

Nie trzymam łajna w obejściu, to płyta mi nie potrzebna.

a co bedzie gdy unia zabroni wywozenia na pryzme ??  

to na pewno predzej czy pozniej nastapi..

Oczywiście że smród ciągle..z takiej pryzmy.

I nie mów że nie, bo ja nie z miasta.

z plytkiej sciolki ??

To nie rozumiem chyba układu budynków u Ciebie.

Pisałeś że zaraz obok domu...no 6m.

Wszystko jedno..jak pasuje to mjejta se pod oknami. Ja tego nie rozumiem.

Po co smród dodatkowy.

u nas ludiz mnogo ,domow pelno uciekinierow z polski wschodniej jeszcze wiecej...

58 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No oki.

I przynajmniej nie robisz krainy czarów z okolicy jak Jacuś.

Później się okazuje że jedna wielka ściema....

wasze dzieci glosuja nogami...

masz jakiego sasiada z krakowa bo ja mam z lubartowa ?

ilu dzieci twoich znajomych po szkole,studiach zostalo u was a ile na zawsze wyjechalo ??

jesli u nas to sciema to co jest u was ????? 

kurna ktorys moze odpowiedziec czemu uciekaja ???

z bogactwa do biedy ?? z przyszosci do beznadziei ?? kiepsko ich wychowujecie jesli nie widza gdzie jest przyszlosc  😂

47 minut temu, Desperado napisał(a):

Co to za płyta, pies u mnie ma większy wybieg,  :P przestań się chwalić, bo tam brud smród i ubóstwo.  xD

czekam az pokazesz co masz naprawde-nawet swoje wsi sie wstydzisz..

39 minut temu, slawek74 napisał(a):

A uważaj by cie kto nie wybierzmował 🙋‍♂️🔨🔨🔨 pałą...

biskup ktory mnie bierzmowla byl jak najbardziej prawilny- pare lat temu go usuneli do domu emerytow za molestowanie nastoletniej dziewczyny..mial pecha ona miala 14 lat.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

plytkiej sciolki ??

Gówno zawsze smierdzi

4 minuty temu, jacus napisał(a):

co bedzie gdy unia zabroni wywozenia na pryzme

To jeszcze więcej zaniecha hodowli. Zwłaszcza tacy drobni jak ja 

5 minut temu, jacus napisał(a):

kurna ktorys moze odpowiedziec czemu uciekaja

Z pewnością nie do tego co widać tam u ciebie.

Opublikowano

a twoj ziomal nie widzial co kupuje za droga ?? 

wiesz do czego ludzie uciekaja ??

do szkoly w kazdej wsi, do autobusu do krakowa co pol godziny. do swiatlowodu. do pracy za rogiem.do lotniska.do autostrady . do paczkomatu za plotem, do ludzi a nie krow..

no i najwazniejsze .

image.png.03841624d0782ddb47c7e48a9c119cbd.png

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

wiesz do czego ludzie uciekaja ??

Bo wszędzie dobrze gdzie ich nie ma...

Póki co, widzę większe zacofanie jak u nas.

Naprawdę 

Chwalisz się ciągle czymś urojonym.

Szkoły są.

Autobusy na główniejszych trasach.

Mówiłem.

Auta ludzie mają.

• Like 3
Opublikowano

Dziś prawie każdy odwozi dziecko do szkoły i przepalają tyle paliwa . A autobusy i tak jadą...

Teraz, mf362 napisał(a):

Dziś prawie każdy autem  odwozi dziecko do szkoły i przepalają tyle paliwa . A autobusy i tak jadą...

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał(a):

Dzieci były kiedyś bardziej odpowiedzialne. A dziś taki delikwent komórka w ręku i pod auto wpakuje się . Oczywiście nie wszystkie takie ... 

Kiedyś dzieci były wychowywane przez rodziców

Dzisiaj rodzice interesuje tylko to aby dziecko wróciło do domu. Bardzo często rodzice tylko interesują się dzieckiem jeśli sprawia problemy. 

Wychowanie dziecka zeszło na drugi plan. Teraz liczy się tylko kariera i swoje potrzeby. Nie mówię że to jest u wszystkich ale często się to spotyka 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Kiedyś dzieci były wychowywane przez rodziców

Dzisiaj rodzice interesuje tylko to aby dziecko wróciło do domu. Bardzo często rodzice tylko interesują się dzieckiem jeśli sprawia problemy. 

Wychowanie dziecka zeszło na drugi plan. Teraz liczy się tylko kariera i swoje potrzeby. Nie mówię że to jest u wszystkich ale często się to spotyka 

Poważnie 🤔🙆‍♂️🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Poważnie 🤔🙆‍♂️🤣🤣🤣

Co chciałbyś innego usłyszeć. Że kiedyś wystarczyło że przyszła wróżka i użyła zaczarowanej różdżki i dziecko było wychowane. 

Właśnie teraz w taki sposób ludzie myślą że wszystko samo przyjdzie dziecko samo się wychowa

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał(a):

Mnie nikt nigdy do szkoły nie woził. Do podstawówki na rowerze a do średniej autobusem póki nie dostałem prawa jazdy. 

Teraz do szkoły musiałby dymać cały rok chodnikiem a jak ja jeszcze chodziłem to jak tylko względnie sucho i śniegu nie było to hyc, 2 polne drogi, trzy miedzki i w szkole. Teraz miedzki już poorane bo ludzie popuszczali pole i nie przelazłby. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v