Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

Natworzylo się tego a to jest bo jest

Ludzie chcą szybkiej kasy bez brudzenia rączek ciężko pracą. 

Podobnie rolasy a zwłaszcza obszarnicy nauczyli się żyć nie z efektów pracy swoich rąk ale z dopłat, prowów i innego gówna i robi im się coraz ciężej.

Nie rozumieją że taki był plan od początku - metoda kija i marchewki, gdzie marchewka robi się co raz mniejsza a kij co raz większy.

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Stąd prosty człowiek widzi czary, a naukowiec potrafi zrozumieć jak np burza powstaje...

Zaćmienie Słońca wzbudza strach wśród ludności, dzięki niemu kapłan przejmuje władzę w Egipcie. Tę scenę z Faraona, zna chyba każdy. Niewykluczone, że kapłani egipscy rzeczywiście potrafili przewidywać terminy zaćmień Słońca

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

tam było

Kurna kupiłem se czytnik karty...

Guzik tam jest....jedynie co sam nagrałem jak się bawiłem ..

Pewno trzeba by jakoś zapis włączyć...

Ale chyba to kompletny badziew...

Poszukam kiedy jakiej instrukcji jak znajdę jaka nazwa tego.

...odnośnie zapisu kamerki...

1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Zaćmienie Słońca wzbudza strach wśród ludności, dzięki niemu kapłan przejmuje władzę w Egipcie. Tę scenę z Faraona, zna chyba każdy. Niewykluczone, że kapłani egipscy rzeczywiście potrafili przewidywać terminy zaćmień Słońca

Ba...

Podobno i wcześniej obliczali.

Jak postraszyć, to łatwiej rządzić...tymi co w to uwierzą ..

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna kupiłem se czytnik karty...

Ba...

Podobno i wcześniej obliczali.

Jak postraszyć, to łatwiej rządzić...tymi co w to uwierzą ..

A teraz straszą planeta płonie .

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Strongman napisał(a):

Adam wykręcił się mówiąc: "Kobieta którą mi dałeś aby była ze mną , dała mi z tego drzewa i jadłem".

Wtedy Pan Bóg bardzo się tym rozzłościł i zapytał Ewę: "Dlaczego to uczyniłaś?" a ona odpowiedziała: "Wąż mnie zwiódł 

Czy dzisiaj nie jest tak samo, każdy,,to nie ja ,,tylko on i nikt nie mówi ze to moja wina.

Wiesiek żeś normalnie kurde zaimponił mnie,no szacun 

40 minut temu, Strongman napisał(a):

Adam wykręcił się mówiąc: "Kobieta którą mi dałeś aby była ze mną , dała mi z tego drzewa i jadłem".

Wtedy Pan Bóg bardzo się tym rozzłościł i zapytał Ewę: "Dlaczego to uczyniłaś?" a ona odpowiedziała: "Wąż mnie zwiódł 

Czy dzisiaj nie jest tak samo, każdy,,to nie ja ,,tylko on i nikt nie mówi ze to moja wina.

Wiesiek żeś normalnie kurde zaimponił mnie,no szacun 

11 minut temu, Baks00 napisał(a):

Owulacja to trwa  24 godziny....🙆😉

No i jak się spotka kopu z owu to fiu fiu 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Zgłupiał 🤔Gdzie takie stanowisko pod owies, toć to marnotrawstwo 🙆

Stanowisko pod kukurydzę będzie. Zaś owies teraz rośnie z samosiewów zostawionych na poplon. 

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ludzie chcą szybkiej kasy bez brudzenia rączek ciężko pracą. 

Podobnie rolasy a zwłaszcza obszarnicy nauczyli się żyć nie z efektów pracy swoich rąk ale z dopłat, prowów i innego gówna i robi im się coraz ciężej.

Nie rozumieją że taki był plan od początku - metoda kija i marchewki, gdzie marchewka robi się co raz mniejsza a kij co raz większy.

Coś Ty...przecież obszarnicy mają mega plony a z nich mega dochody. Wszystko im się w budzetach spina, zarabiają krocie i dopłat, prowów ani socjali suszowo- innych nie potrzebują. Oni tylko składają wnioski dlatego, że skoro wszyscy składają to oni tez. Potem te przyznane pieniądze przekazuja na cele dobroczynne. Wystarczy AF poczytać, żeby się przekonać, jakie oni mają super przedsiębiorstwa rolne. Na 30 ha obrót roczny 2 mln. Ty wiesz ile to zysku, jak się kosztów nie policzy... rzetelnie🤷😉

I nikt im niczego nie nakazuje, nie wymaga...gospodarzą se wedle własnego uznania, nikt od nich niczego nie wymaga, tylko pieniążki z dofinansowań wypłaca 🤦

Sielsko i anielsko...pełna wolność...

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Coś Ty...przecież obszarnicy mają mega plony a z nich mega dochody. Wszystko im się w budzetach spina, zarabiają krocie i dopłat, prowów ani socjali suszowo- innych nie potrzebują. Oni tylko składają wnioski dlatego, że skoro wszyscy składają to oni tez. Potem te przyznane pieniądze przekazuja na cele dobroczynne. Wystarczy AF poczytać, żeby się przekonać, jakie oni mają super przedsiębiorstwa rolne. Na 30 ha obrót roczny 2 mln. Ty wiesz ile to zysku, jak się kosztów nie policzy... rzetelnie🤷😉

I nikt im niczego nie nakazuje, nie wymaga...gospodarzą se wedle własnego uznania, nikt od nich niczego nie wymaga, tylko pieniążki z dofinansowań wypłaca 🤦

Sielsko i anielsko...pełna wolność...

Weź, bo miastowe i tak zazdroszczą ..

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, Strongman napisał(a):

👍

Wiesław właśnie dlatego jest plucie na wiarę...nie mam na myśli kościoła, no to tylko ludzie, ale wiarę, jako zbiór pewnych zasad i wartości...

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Weź, bo miastowe i tak zazdroszczą ..

I nigdy się nie będą z wsią solidaryzować, jak ze wsi taki przekaz będzie szedł "JA mam"...a gdzie jest qr** MY???

Jak mnie wqrwia to samochwalstwo i brak myślenia o tym, że wieś, gospodarstwo to nie ja tylko my...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Łeeee tam....

Bez sensu tera gadasz...

To jest zagadka w jakim celu to czynią  orbity .

O poparciu Szymona Hołowni poinformował lider ludowców Władysław Kosiniak-Kamysz. Wcześniej, w trakcie posiedzenia Rady Krajowej PSL, stwierdził, że Szymon Hołownia zasługuje na to, żeby mu dać szansę, wspierać go i pomagać mu . Zastrzegł, że wizja marszałka Sejmu musi być wizją Polski, za którą opowiada się PSL.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

To jest zagadka w jakim celu to czynią  orbity .

O poparciu Szymona Hołowni poinformował lider ludowców Władysław Kosiniak-Kamysz. Wcześniej, w trakcie posiedzenia Rady Krajowej PSL, stwierdził, że Szymon Hołownia zasługuje na to, żeby mu dać szansę, wspierać go i pomagać mu . Zastrzegł, że wizja marszałka Sejmu musi być wizją Polski, za którą opowiada się PSL.

Po co, po co...

Cały czas ludzie wymyślają sobie cele, wierzenia, zasady...

Walczą później o to ...o ile znajdzie się kilku którzy myślą podobnie...

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Chyba nigdy już nie będzie my...

Ważne by sąsiadowi gorzej było..

I wyścig szczurów...dlatego właśnie tym wszystkim asom gospodarzom mówię pewne rzeczy w oczy. Reakcje zawsze dwie. Albo już nie myśli własnym mózgiem tylko szatą graficzna druku wniosku i nie jest w stanie zrozumieć co się do niego mówi. Albo nic nie odpowie, bo rozumie, ale ma taką rządzę posiadania, że nie jest w stanie jej pokonać. Mało takich, którzy widzą więcej niż pozory, którymi się prawdę przykrywa. Sami sobie zafundujemy chów klatkowy, ale ludzi...

• Like 4
Opublikowano

Po co, po co...

Cały czas ludzie wymyślają sobie cele, wierzenia, zasady...

Walczą później o to ...o ile znajdzie się kilku którzy myślą podobnie...

To to mamy nowego kandydata na Prezydenta .

Rywalizacja o Pałac Prezydencki. Do gry oficjalnie wchodzi nowy kandydat . Marek Woch, prezes Ogólnopolskiej Federacji Bezpartyjni i Samorządowcy .

Cytat .

Podczas swojego wystąpienia Woch zwracał szczególną uwagę na potrzebę budowania w Polsce bezpieczeństwa prawnego, zwłaszcza — zaznaczał — w kontekście budowania demokracji i praworządności. Jeśli podobnego bezpieczeństwa nie będzie, zdaniem Wocha "znajdziemy się na zakręcie".

Wśród propozycji Wocha znalazło się także utworzenie Polskiej Gwardii Narodowej — nowej formacji odpowiedzialnej za bezpieczeństwo wewnętrzne, pod bezpośrednim nadzorem prezydenta.

Swój start w wyborach prezydenckich zapowiedzieli do tej pory . prezydent Warszawy, kandydat KO Rafał Trzaskowski . PiS Karol Nawrocki . Marszałek Sejmu, lider Polski 2050 Szymon Hołownia .  Konfederacji Sławomir Mentzen oraz poseł Marek Jakubiak z koła Wolni Republikanie.

I MAREK WOCH .

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał(a):

To to mamy nowego kandydata na Prezydenta .

Rywalizacja o Pałac Prezydencki. Do gry oficjalnie wchodzi nowy kandydat . Marek Woch, prezes Ogólnopolskiej Federacji Bezpartyjni i Samorządowcy .

Cytat .

Podczas swojego wystąpienia Woch zwracał szczególną uwagę na potrzebę budowania w Polsce bezpieczeństwa prawnego, zwłaszcza — zaznaczał — w kontekście budowania demokracji i praworządności. Jeśli podobnego bezpieczeństwa nie będzie, zdaniem Wocha "znajdziemy się na zakręcie".

Wśród propozycji Wocha znalazło się także utworzenie Polskiej Gwardii Narodowej — nowej formacji odpowiedzialnej za bezpieczeństwo wewnętrzne, pod bezpośrednim nadzorem prezydenta.

Swój start w wyborach prezydenckich zapowiedzieli do tej pory . prezydent Warszawy, kandydat KO Rafał Trzaskowski . PiS Karol Nawrocki . Marszałek Sejmu, lider Polski 2050 Szymon Hołownia .  Konfederacji Sławomir Mentzen oraz poseł Marek Jakubiak z koła Wolni Republikanie.

I MAREK WOCH .

Od bezpieczeństwa wewnętrznego jest policja i ABW. Więcej nie trzeba. Wystarczy zadbać o te dwie służby. Po kiego grzyba tworzyć trzecią zarządzaną centralnie. Im mniej służb tym więcej środków na ich rzeczywiste zadania. Po co kolejne struktury, które kosztują

Opublikowano
32 minuty temu, Leszy napisał(a):

Stanowisko pod kukurydzę będzie. Zaś owies teraz rośnie z samosiewów zostawionych na poplon. 

Tak myślałem ,mam tak samo plus groch

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v