Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ech Partycja.

Pisałem teraz o Sthilu.

Brazylia,ten model robiła.

Z Ukrainy jakoś to ściągali.

No przynajmniej nalepka była made in Brazil.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jakich moich ?? To przecież Napoleon z Żoliborza nosi masło w sejfie xD Razem z przydupasem Błaszczakiem.

Napoleon z Żoliborza lata z masłem w sejfie po Sejmie xD

Mam nadzieję tylko że z tego tortu drożejącego masła trafi się chociaż jeden kawałek dla kolegów krowiarzy ...

Nie mam czasu oglądać tv. 

Z 10groszy pewnie podniosą ale pewnie w środkach produkcji podniosą lub w maszynach 

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ech Partycja.

Pisałem teraz o Sthilu.

Masz rację Shtil produkują w Brazylii. 

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

On nie ma jakich alergii?

Nie.  Na razie w tym roku jest spokuj. 

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A z jakiej racji? 40 letni traktor, gospodarzenia końcówka, chałupa 60 letnia z grzybem na ścianach. I do tego chłop, który jest skłonny zabrać wszelkie pieniądze.

Piotr. To taki żarcik w twoją stronę. Ty piszesz jak jest, robisz jak chcesz, nikomu nic nie obiecujesz. Za to cię szanuję. 

Jak byś jeszcze od czasu do czasu byś do kościoła to by cię można za wzór postawić 😆

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Ciezko będzie. Musi zacząć bardziej dbać o higienę 

Oglądałaś kiedy chłopaków do wzięcia?  

Szanse zawsze są 

@Nieustraszony1044Marcin co żeś się tak skrzywił. U ciebie też 😆

Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ech Partycja.

Pisałem teraz o Sthilu.

Husqvarna to samo. Robiona w Brazyli.

Pewnie w tej samej fabryce jeszcze.

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Maślani biznesmeni co nakupili "sztabek" płaczą xD 

Ci co robią na tym biznes kupowali masło w czerwcu po 26zl mrozili i sprzedali listopad/ grudzień w cenie ok 40zl 

a cena masła  się nakrecil bo Niemcy skupowali tłusz i przez Turcję Kazachstan Takrzekistan sprzedawali do Rosji

Opublikowano (edytowane)

To tak specjalnie żeby mercosur usprawiedliwić z tamtąd mleko i z Ukrainy temu ceny tak windują żeby obywatel się nato zgodził.

A bo raz to tak było nawet ze zbożem czy z nawozem mąką czy cukrem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Dlatego rządzącyw UE zrobili z rolników chłopców do bicia i dzięki rolnikom starają się utrzymywać niskie ceny żywności i zadowolenie reszty społeczeństwa. Dlatego też chcą za wszelką cene dogadać się z Ameryką Pd bo jak żarcie będzie tanie to ludzie będą głosować na nich. Większości społeczeństwa nie obchodzi że to gówno, ważne że jest tanie.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

To tak specjalnie żeby mercosur usprawiedliwić z tamtąd mleko i z Ukrainy temu ceny tak windują.

Usprawiedliwić? Łeb ludziom zająć czym innym a swoje robić 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Niektórzy sprzedają taniej niż produkują zeby zniszczyć konkurencję ,tak to działa,oni mają tez niższe koszty jak by co i tak zrobią.

Markety tez zniszczyli sklepy na wsiach czy w miastach.

Ale tez w uprawach tez tak było.

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Niektórzy sprzedają taniej niż produkują zeby zniszczyć konkurencję ,tak to działa,oni mają tez niższe koszty jak by co i tak zrobią.

Ale mają koszt transportu, a nasz towar na miejscu.

Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał(a):

To tak specjalnie żeby mercosur usprawiedliwić z tamtąd mleko i z Ukrainy temu ceny tak windują żeby obywatel się nato zgodził.

A bo raz to tak było nawet ze zbożem czy z nawozem mąką czy cukrem.

Tam mleko produkują? 

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

A co mam zrobić z tym moim miejskim chłopem? Wyrzucić?

Nie no, najpierw trzeba do końca zużyć 

Tylko ostrożnie używaj, bo inaczej pierwsza pójdziesz na fajans

Opublikowano (edytowane)

Pewnie ze produkują i obór nie potrzebują bo ciepło,a mieso same się pasie dzikie,stucer kula i do ubojni poco się ganiać z silnym bydlakiem.

Równik nie daleko tam codziennie pada,trawa rośnie,nie to co unas.

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał(a):

Są sklepy internetowe z tymi stękami z Ameryki i jakoś tanie to nie jest. Więc skąd myśl że będzie tanie gówno?

Bo teraz są cła. Mocno zależy im na dogadaniu się z europą bo czują Trumpa nosem.

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Pewnie ze produkują i obór nie potrzebują bo ciepło,a mieso same się pasie dzikie,stucer kula i do ubojni poco się ganiać z silnym bydlakiem.

Mój wujek przez kilka lat pracował w Ameryce Pd min w Kolumbii. Są tam gospodarstwa po kilkaset tys hektarów. Gospodarz tzn pan na włościach ma ogrodzone  pastwiska powiedzmy po tys hektarów puszcza tam bydło, parobasy przeganiają, jesienią wybiera większe i sprzedaje. Koszty wypasu minimalne to i cena niska. Proste jak kopanie kartofli. Podobnie świnie czy drób- budynek to tylko tylko olbrzymia wiata z dachem.

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał(a):

Wczoraj zostałem pouczony że po co teraz remontować, udoskonalać maszyny jak można w sezonie 

Rozmowa dotyczyła akurat mojej kosiarki w której wymieniłem teraz łożyska, tuleje itd... według  filozofa Pracować nią do końca a jak się zepsuje to wtedy na warsztat a takie teraz zawczasu remonty bez sensu bo tylko generują koszta, "jak się mam popsuć to się popsuje  a jak nie  to nie"🙆🤦 

I teraz niewiem czy w prasie w podbieraku palce połamane wymienić czy w sezonie jak już siano będzie gubić🤔🤔

Wczoraj zostałem pouczony że po co teraz remontować, udoskonalać maszyny jak można w sezonie 

Rozmowa dotyczyła akurat mojej kosiarki w której wymieniłem teraz łożyska, tuleje itd... według  filozofa Pracować nią do końca a jak się zepsuje to wtedy na warsztat a takie teraz zawczasu remonty bez sensu bo tylko generują koszta, "jak się mam popsuć to się popsuje  a jak nie  to nie"🙆🤦 

I teraz niewiem czy w prasie w podbieraku palce połamane wymienić czy w sezonie jak już siano będzie gubić🤔🤔

Ja bym zmienił. Prędzej niż w kosiarce łożyska i tuleje. Do kosiarki bym sobie tylko części kupił że jak w razie w padnie łożysko to robię. W suprze podajnik kłosowy 4 lata czekał aż trzeba było zmienić 🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PAN88 napisał(a):

W suprze podajnik kłosowy 4 lata czekał aż trzeba było zmienić 🤣

Akurat Supra nie ma co za wczasy remontować, i tak coś jebnie ;) Jednego roku dwa dni w nim dłubałem, poprawiałem, 10h pokosil i wrócił do domu xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Akurat Supra nie ma co za wczasy remontować, i tak coś jebnie ;)

Mój ojciec zawsze tak mówi. Na moje potrzeby starcza. Nie myślę nad zmianą. Wiadomo jeszcze ile lat ojciec będzie na chodzie. A ja z gospodarstwem się za bardzo nie wiąże 

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Mój ojciec zawsze tak mówi. Na moje potrzeby starcza. Nie myślę nad zmianą. Wiadomo jeszcze ile lat ojciec będzie na chodzie. A ja z gospodarstwem się za bardzo nie wiąże 

Kryzys w 2008 r na zachodzie europy sprawił żę ci co mieli ziemie to wracali z miast na wioski , teraz jest dobrze , ale warto ziemie zatrzymać żęby było do czego wrócic 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v