Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Elon napisał(a):

Lubelaki to są takie ludzie, Walencik przykładem.

Tego nawet nie da się opisać słowami jacy oni są. Psują nam tylko krew.

Wam , czyli komu?

To że Walencika nie lubisz, nie oznacza że możesz obrażać innych lubelaków..

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Sprawdza babka w komputerze ile kosztuje najtańszy bilet pkp albo pks i tyle zwracają.(Tak miałem 20 lat temu).

Niekoniecznie. Pisałem ile km, jakim samochodem, na jakie paliwo i o jakiej pojemności przyjechałem. Jakiś ryczałt mi zwracali. Ale nawet nie pamiętam ile to było 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

zawsze jak się wyjdzie z ciepłego to zimno jest 

a jak cały weekend jajka moczyles w ciepłym to teraz zimno 😆😆😆😆

Moczenie to jeden dzień drugi w drugim miejscu zwiedzanie i disco 🤭😁

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

182 to prawo do odmowy złożenia zeznań- przysługuje osobom najbliższym dla oskarżonego w rozumieniu art. 115 kk, w postępowaniu przygotowawczym analogicznie stosowane do podejrzanego

183 to prawo do uchylenia się od odpowiedzi na pytanie w przypadku gdyby odpowiedź ta miała narazić świadka bądź osobę jemu najbliższą na odpowiedzialność karną

Cieszę się, że znaleźliście z babką wspólny język i znikły uprzedzenia

Opublikowano (edytowane)

Kulturalnie odpowiadam, z grzeczności...jedynie🤷

5 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Cieszę się, że znaleźliście z babką wspólny język i znikły uprzedzenia

I z szacunku do pozostałych piszących i czytających. Może komuś się to kiedyś przydać. Jednak nie życzę 

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, Baks00 napisał(a):

Zbliżamy się do końca sezonu🔪🐖

Zimno, deszcz ze śniegiem polatuje 

Zapomnieli chyba o mnie z dopłatami🤔

Czas na drzemkę 🙋 

Nawet widziałem czym przeciwnik władał🤭....

Dzie to jeszcze do końca 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli nie zaniedbywał swoich obowiązków to może chlac do woli ...

Mnie raz też ciągali do takiej śmiesznej sprawy, znajomy jest dzielnicowym na moją gminę, spytał się tylko czy coś pamiętam, powiedziałem że nie, uśmiechnął się, dał coś do podpisu i tyle było z zeznań ...

E.to dobre jest

Opublikowano
22 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wam , czyli komu?

A inni nie są tacy? Wielcy farmerzy co najpierw za najniższe ceny pracują a później drogi blokują.

Lubelaki nie są uprzejmymi ludźmi.

A Walencik to ktetacz i manipulant.

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

No nie...to sprawa karna rozstrzygana w trybie prywatnoskargowym, bądź inaczej mówiąc z oskarżenia prywatnego. Rozpatruje się ją na gruncie przepisów kpk bez udziału oskarżyciela publicznego. Jednak ten oskarżyciel może się przyłączyć do prywatnego aktu oskarżenia. Nie myśl pojęć. Wezwanie do stawiennictwa jest obowiązkowe. W sprawach cywilnych stawiennictwo może nie być obowiązkowe, jednak wtedy jest to wyraźnie napisane w korespondencji i zwykle nie dotyczy świadka tylko strony postępowania 

to zalezy jak zakwalifikowanao sprawe- czy to znieslawienie czy zniewaga.

27 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wam , czyli komu?

a kto to jest ten walencik ?? jakos nie jest znany ogolnopolsko..

Opublikowano
3 minuty temu, Elon napisał(a):

Jestem bardzo uprzejmy.

Nie wiem czemu obrazasz nas , Lubelaków.

Podejrzewam że prubujesz się dowartościować przez to.

Myślałem że jesteś bardziej miły...szkoda...

2 minuty temu, jacus napisał(a):

kto to jest ten walencik

Prawdopodobnie jakiś rolnik bogatszy od Elona .

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał(a):

to zalezy jak zakwalifikowanao sprawe- czy to znieslawienie czy zniewaga.

Zniesławienie 212 kk, zniewaga 216 kk...w obu przypadkach ściganie z oskarżenia prywatnego, tak jak wcześniej pisałem 

15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Prowokuje🤷

Opublikowano

Prowokuje się głównie po to, żeby kogoś do czegoś pchnąć 🤷, żeby np zrobił coś głupiego lub błysnął szczerością, jeśli szczery nie jest🤷...

Nie odnoszę tego to nikogo z userów, to tylko taka uwaga teoretyczna...

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zniesławienie 212 kk, zniewaga 216 kk...w obu przypadkach ściganie z oskarżenia prywatnego, tak jak wcześniej pisałem 

Prowokuje🤷

Osoba publiczna, czyli na przykład sołtys, musi się bardzo postarać, aby te paragrafy udowodnić, ponieważ prawo nie chroni jej tak, jak zwykłego obywatela

Wyrażenie krytyki na temat urzędu jest w pewnych granicach dopuszczalne nawet z użyciem słów uważanych powszechnie za obraźliwe

Niewiele widziałem przypadków, gdzie komuś udało się taką sprawe doprowadzić do finału, a większość tylko zrobiła przed sądem z siebie pośmiewisko

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Bo tak żeś zafoliował to ogrodzenie

Żonka na zewnątrz też taka owinięta wychodzi? 

Toć to zwykła siatka maskująca. Dobra sprawa, mam na płocie przed ulami to rozwieszone, chroni przed wiatrem.

Kropi coś, wieje. 

Opublikowano
50 minut temu, Elon napisał(a):

A inni nie są tacy? Wielcy farmerzy co najpierw za najniższe ceny pracują a później drogi blokują.

A Walencik to ktetacz i manipulant.

hasbullah.gif.b50c955d57592454995d8e4179ef2b79.gif

• Haha 5
Opublikowano
41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jestem bardzo uprzejmy.

Nie wiem czemu obrazasz nas , Lubelaków.

Myślałem że jesteś bardziej miły...szkoda...

Prawdopodobnie jakiś rolnik bogatszy od Elona .

Ja osobiście jestem bardzo miłym i uczynnym człowiekiem.

Tak, bogatszy, a co on ma? Stado starych ciągników. Pełno błota wokół budynków, kilka mieszkań, ani żony, ani dzieci. To że ma te parę zestawów transportowych to o niczym nie znaczy. Prawda jest taka że gdyby nie miał w życiu szczęścia, i gdyby nie znajomość z tą swoją mecenas to guzik by miał. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał(a):

Ja osobiście jestem bardzo miłym i uczynnym człowiekiem.

To nie obrażaj żebyś żydku nie utknął w jakiejś piwnicy w której będzie ziemia okrzemkowa nasączona cyjanowodorem ...

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Toć to zwykła siatka maskująca. Dobra sprawa, mam na płocie przed ulami to rozwieszone, chroni przed wiatrem.

Kropi coś, wieje. 

no i to jest odpowiedź a radek zrobił unik czyli coś jest na rzeczy

• Like 1
Opublikowano

Swego czasu też krwi mi napsół w handlu, z tym swoim kolegą handlowali ciągnikami. Teraz też to robią, ale po cichu. Sprzedają ciągniki poprzez handlarzy w pewnej znanej gminie handlowej w powiecie siedleckim.

Jego ojciec był innym człowiekiem, tata kupował od niego bardzo duże ilości prosiąt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v