Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Korpusy jakiej szerokości?

48cm na korpus.

20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Przecież nie chodzisz do kościoła to skąd możesz wiedzieć takie rzeczy 🤔

Ludzie gadają, wystarczy pogadać ;) Nie ma co się śmiać, ten sam pleban chciał dziesięcinę wprowadzać jak jablka jednego roku dobrze zapłaciły xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

A jednak jesteś na forum, szukasz konwersacji z innymi i w jakiejś tam w symbiozie z nimi żyjesz. Bo chyba nie jesteś tu tylko po to aby ot tak sobie pisać o skubaniu kur miodzie i bezbabiu, co?

Odezwał się ten co wszystkie rozumy świata pozjadał tylko zapomniał o swoim🫢

Przepraszam 

Zapomniałam powiedzieć żebyś zmienił spodnie bo za bardzo umysł ci się grzeje 🤣

Opublikowano

Dziwne że ktoś z was się łudzi że ktokolwiek kto będzie u władzy będzie niezależnie rządził. Siedzą w kieszeniach u każdego gdzie się da, a tu codziennie przepychanki że rudy to sluga Brukseli, a tamci to wybawiciele. No kurde...

• Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

48cm na korpus.

Ludzie gadają, wystarczy pogadać ;) Nie ma co się śmiać, ten sam pleban chciał dziesięcinę wprowadzać jak jablka jednego roku dobrze zapłaciły xD

Czyli takie plotki 😉bo sam nie słyszałeś 

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dobrze że Jarek i Mati zablokowali Zielony Ład, ETSy itp itd xD

Ale po co mi to mówisz? Przecież teraz Tusk rządzi i opowiada bajki 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

tylko ten plug jest kopia jakiegoś zachodniego kvernelanda czy innego Potingera

Ale wykonany w Polsce, pieniądze zostały w Polsce, a nie finansują jakiegoś kuzyna Tfuska 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Właśnie.... Wczoraj byłam na urodzinach u chrześnicy. Już chadzalismy wtedy na randki.

IMG_20241207_082948.jpg

lata praktyki rozumiecie się bez słów wystarczy że spojrzysz na niego 

robisz już porządki świąteczne? 

moja już dziś zaczyna fruwać na odkurzaczu szczotkach firankach i innych takich tam

Opublikowano
41 minut temu, marulekk napisał(a):

Ursula specjalnie pojechał do Urugwaju aby podpisać.

Do pełni szczęścia jej umowa potrzebuje ratyfikacji albo 15 krajów chujni się zgodzi (65% ludności UE) powie ZA albo głosowanie w Parlamencie europejskim i umowa wchodzi w życie 

Co to tort suszi? 😝

Tak. Osobiście nie przepadam 

Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

W chomącievsa kółka przez które są przeciągnięte lejce, a te łączą się z wędzidłem🤷...

Przy pomocy chomąta koń ciągnie ciężar, a za pomocą wędzidła, poprzez lejce woźnica nim steruje i trzyma nad nim kontrolę...koń dostaje obrok i czasem jakąś kostkę cukru (z której się wyjątkowo cieszy, ale musi też na nią czymś zasłużyć), przez co jest zadowolony i wykonuje to, co woźnica od niego chce...jak się koń obija to zawsze może dostać batem...jakby koń sam zechciał zdjąć chomąto to nie jest w stanie tego zrobić 🤷

Analogia taka🤷...

Czyli wychodzi na to, że inaczej jak reszta🤔

Powinieneś bajki pisać, choć majątku byś na tym nie zrobił. 
Czyli jednak chomąto, wcale z wędzidłami połączone nie jest? Gdyby było, to by oddziaływało, prawda? Jeśli o programach dla rolnictwa wiesz tyle co o budowie uprzęży, to może i lepiej, dla Ciebie, ze z nich nie korzystasz. 

Opublikowano
34 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tusek nie P0zwoli

P0wiedział że nikt go w unji nie ogra. 

A ursule sam namaścił na królową zła to ona mu nie zrobi świństwa. 

Tusek przed kamerami odgrywa bohatera a już dawno podpisał umowę 

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał(a):

Kuźwa dzięki że przypomniales 🙆‍♀️ już pędzę 

84c1dd93-43f4-4e6e-adb4-939e0147fb05.jpg

Tomek te frędzelki na górze wygladaja jak z tych indyjskich filmików na yt 

szerokości 🚍

Opublikowano
4 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Powinieneś bajki pisać, choć majątku byś na tym nie zrobił. 
Czyli jednak chomąto, wcale z wędzidłami połączone nie jest? Gdyby było, to by oddziaływało, prawda? Jeśli o programach dla rolnictwa wiesz tyle co o budowie uprzęży, to może i lepiej, dla Ciebie, ze z nich nie korzystasz. 

Dziękuję za uznanie...to dla mnie ważne 😎

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

lata praktyki rozumiecie się bez słów wystarczy że spojrzysz na niego 

robisz już porządki świąteczne? 

moja już dziś zaczyna fruwać na odkurzaczu szczotkach firankach i innych takich tam

Posprzątane. Młoda robiła andrzejki i urodziny dla całej klasy. Zaraz ruszamy na turniej mikolajkowy

@wojtal24 może żonie pomożesz doceni

• Like 1
Opublikowano

😣⚒️🔨⛏️T i T i ursule

3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Królowa nakłada nowe regulacje  Pellet z certyfikatem jakości tylko taki będzie dopuszczony do sprzedaży .

Pelet, gaz, groszek akurat nie mój problem

To niech se robi co chce

Aby drewna z lasu nie zabroniła

Opublikowano
21 minut temu, malaczarna napisał(a):

Tak. Osobiście nie przepadam 

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. 

Niestety L... musi zawsze patrzeć na państwa które są silniejsze nie może patrzeć na biedotę.  Choć stanowiska które obejmowała powinny ja czegoś nauczyć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v